Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Terraria

Terraria

Grav, bygg, utforsk og drep. Minecraft møter Mario i et riktig så sjarmerende indie-spill. Kim har kost seg med en annerledels spillopplevelse...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Mange vil nok kalle Terraria en Minecraft-klone. Ja, du kan grave og plukke opp diverse stein og edle metaller, og du kan utforske en verden som er laget helt tilfeldig. Men der stopper også likheten. Terraria er på mange måter alt Minecraft burde være, som riktig nok ikke Betyr at Minecraft er dårlig, men heller at at gjengen bak Terraria har et mål med spillet.

I Terraria starter du med å lage deg en karakter og en verden. Universet du lager er utviklet helt tilfeldig, men inneholder likevel noen bestemte ting. Det er alltid et gigantisk fangehull du kan utforske, skoger, ørken, undergrunn, en jungel variant av en undergrunn, underverdenen, et sted som er korrupt og de flyvende øyene.

Det fine med figuren du lager er at du kan ta med deg figuren samt alt inventaret til nye verdener du skaper. Der Minecraft i stor grad bygger på det kreative, vil Terraria bygge på utforskningen og eventyret du begir deg ut på.

I de fleste rollespill vil karakteren din gå opp i nivå. I Terraria er det utstyret du bruker som definerer hvor mye du tåler, hvor hardt du slår med våpen eller hvordan bruken av magi fungerer. Det er ingen systemer for å få diverse bonuser, derimot defineres alt av utstyret. Noe utstyr vil få stjerner til å falle fra himmelen når du slår fiender, andre vil gi deg muligheten til å bruke magi som å sende ut ildkuler og lignende.

Dette er en annonse:

Det er noe simpelt, men for et spill som Terraria fungerer dette veldig bra. Mye av utstyret lager du selv, noe av det finner man ved å drepe de største fiendene i spillet, og andre finner man i kister.

Den grafiske stilen til Terraria er utrolig sjarmerende. Spillet er i 2D og minner mye om de gode gamle 16-bit spillene fra 90-tallet. Selv om grafikken er simpel, er det mange små detaljer som gjør at det visuelle byr på mer enn hva man ser ved først øyekast. Man spiller gjennom dag og natt, og ting lyser opp på en innbydende måte. Det faller gnister ned fra fakler som henger på veggen som lyser opp området de kommer i kontakt med. Det finnes utstyr som lager små effekter når man beveger seg og det samme med våpen.

Spillet har en flerspillerdel hvor flere kan spille på samme server. Her kan man velge modusen spiller mot spiller, eller legge seg inn i bestemt grupper for å så spille flere mot hverandre. Flerspillerdelen er også noe utviklerne lover å bygge mer på. De jobber med egne varianter av verdenen du lager som egner seg for å spill mot hverandre.

Det flotte er dog at du ikke mister noe om du spiller med andre, enspillerdelen er ganske stor og lar deg gjøre masse. Og igjen, alt du gjør i enspillerdelen kan du ta med deg inn i flerspillerdelen.

Dette er en annonse:

Konklusjon
Til å være et spill som bare koster 80 kroner er det verdt hvert eneste øre. Det finnes tonnevis med ting å gjøre og utviklerne slipper drøssevis med oppdateringer. Det blir morsomt å se hva mer de gjør med Terraria i fremtiden, men som spillet er i dag er det nok å utforske og leke seg med. Spillet kan plukkes opp på Steam og anbefales på det varmeste til alle som liker Minecraft.

Terraria
Terraria
Terraria
Terraria
Terraria
Terraria
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Sjarmerende musikk, utforsking er spennende, god levetid
-
Ensformig musikk
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

5
TerrariaScore

Terraria

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Visnes

Grav, bygg, utforsk og drep. Minecraft møter Mario i et riktig så sjarmerende indie-spill. Kim har kost seg med et annerledes spill...

0
Terraria oppdatert med 4K-oppløsning

Terraria oppdatert med 4K-oppløsning

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det fornøyelige, pikselerte rollespillet Terraria blir tatt godt vare på av utvikler Re-Logic, og spillet får stadig nye oppdateringer som forbedrer spillopplevelsen. Den...

3
Terraria passerer 20 millioner solgte

Terraria passerer 20 millioner solgte

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Vi visste at Terraria er et populært spill, men omfanget av suksessen har likevel overrasket oss her i redaksjonen. Utvikler Re-Logic kan nemlig fortelle via deres eget...

1
Her er nyhetene i Terraria patch 1.2

Her er nyhetene i Terraria patch 1.2

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Alle som har spilt Terraria vet at det er fryktelig vanedannende. I hvert fall til det er slutt på innholdet. I et forsøk på å forlenge levetiden kommer Re-Logic med en...Loading next content