Cookie

Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Apevia X-Qpack2

Nå har det blitt en media-senter PC på stua og nå kan jeg høre den musikken jeg vil, se de filmene jeg vil og sjekke ut bildene på TV'en om jeg vil det. Hva mer kan jeg ønske meg oppe i det kalde nord nå som vinteren er på tur?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Da pakken kom med den snille lokale postmannen var jeg litt i fyr og flamme. For ikke hadde jeg en media-senter PC og aldri før har jeg montert i et så lite kabinett. Derfor var det med stor spenning at jeg åpnet esken og fant et lite, flott og hendig kabinett. Nå skal det bli media-senter PC på meg tenkte jeg i det jeg begynte å lese litt i manualen som fulgte med.

Ikke bare vil den passe godt inn i TV-bordet, men den vil på enkel og grei måte være enkel å frakte med seg dersom det trengs. For på fremsiden av kassen finner du et håndtak. Dette gjør forflytning til en lek. Selv om alt så ut til å være fryd og gammen, var det et spørsmål som lurte litt i bakhodet mitt og det var varmeutviklingen. For dette er jo et kompakt kabinett og ikke mange utluftningsmuligheter og heller ikke mange plasser som er avsatt for flere vifter. En annen ting jeg også var litt spent på var om strømforsyningen (PSU'en) ville passe og her fikk jeg dessverre litt problemer med monteringen av den jeg hadde avsatt. Heldigvis har jeg flere PSU'er liggende i forskjellige størrelser og en slik PC krever heller ikke like mye strøm som f.eks. en spillPC med heftige skjermkort og kraftig prosessor som begge trenger mye strøm. Lærdommen min med dette kabinettet, var at ikke alle PSU'ene passet og da lurer jeg på om det kanskje kan være lurt å montere inn en passende PSU fra leverandør før kassen blir sendt ut til butikken. Heller hev prisen litt og vær trygg på at kunden som kjøper ikke får problemer når PSU'en skal monteres.

Mikro ATX er hovedkortet som må brukes og dette er en smal sak og montere i selve kassen for platen hovedkortet står på er bare å ta ut av kassen. så er det bare å montere på de andre tingene etter tur og orden. Her trenger du et skjermkort, RAM og et godt lydkort slik at du kan få kjørt lyden i HD. Videre er det bare å montere inn en DVD-spiller eller det som måtte passe deg. Så tilslutt er det bare å sette inn en harddisk eller to og vips har du en media-senter PC som nå kan plantes på stua eller hvor du måtte ønske.

Når det kommer til avkjøling av systemet, så finner du en 80mm vifte i front og en i baken av kassen. Dette vil sørge for at kjølingen er rimelig god til film, musikk eller bildefremvisning, men skal du bruke den til spilling er jeg litt mer skaptisk med tanke på varmeutviklingen av prosessoren og skjermkortet samt harddiskene. Da kan det kanskje være en ide å kjøpe et litt større kabinett. En annen ting du bør tenke på er at du ikke har all verdens av plass til store skjermkort for dagens skjermkort bygger ganske mye sammenlignet med de som er noen år gamle.

Alt i alt er dette en meget god kasse til bruk for media-senter PC og jeg kan uten tvil anbefale deg den, men vær obs på størrelsen av PSU'en samt at hvis du skal bruke kassen med sikte på spilling, så tenk litt på skjermkortets størrelse og varmeutviklingen.

Dette er en annonse:

Ønsker du mer info og flere specs på kassen, så klikker du deg inn på Apevias nettsider

Er du nå blitt overbevist og ønsker å kjøpe den, så klikker du deg inn på Kompletts sine sider

Apevia X-Qpack2
Apevia X-Qpack2
Dette er en annonse:
Apevia X-Qpack2
Apevia X-Qpack2
Apevia X-Qpack2
Apevia X-Qpack2
Apevia X-Qpack2
Apevia X-Qpack2
Apevia X-Qpack2
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Godt design, enkelt å montere i og gode løsninger.
-
Litt knotete og hadde trøbbel med PSU-monteringen på grunn av størrelsen på den
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Apevia X-Qpack2

Test: Apevia X-Qpack2

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Nå har det blitt en media-senter PC på stua og nå kan jeg høre den musikken jeg vil, se de filmene jeg vil og sjekke ut bildene på TV'en om jeg vil det. Hva mer kan jeg ønske meg oppe i det kalde nord nå som vinteren er på tur?Loading next content