Cookie

Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Asus ROG Swift PG278Q

Asus ROG Swift PG278Q utklasser de aller fleste monitorer, men er kun for spesielt interesserte.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Hvordan kan en monitor med 1 ms responstid, en oppløsning på 2560x1440, og en bildeoppdateringsfrekvens på 144 hz være for spesielt interesserte? Etter spesifikasjonene å dømme er denne monitoren en drøm for gamere. Det høres ut som noe alle spillere lengter etter. PG278Q en monitor som koster 7000 lurifakser. Det er en pris som roper etter å bli koblet sammen med en high-end datamaskin. Man kjøper ikke denne skjermen for å koble den til en svak spillkonsoll. Eller i grunn noe som helst under 10 000 kroner. Prisen på monitoren er en statement. Den sier at monitoren ikke vil bli koblet opp mot noe som er mindreverdig en selv, og den setter to streker under dette. Hvorfor er monitoren for spesielt interesserte? Fordi Asus har utviklet den til kun å være kompatibel med high-end utstyr.

Da jeg pakket monitoren ut av esken, satte den på bordet og la alle kablene på bordet, oppdaget jeg at det ikke lå noen HDMI-kabel blant dem. Det ga ingen mening, alle moderne monitorer har en HDMI-inngang, tenkte jeg og snudde skjermen på hodet for å inspirere tilkoblingsmulighetene. Ved nærmere gransking fant jeg ut at skjermen ikke hadde noen HDMI-inngang heller. Rart. Så jeg satt der med en DisplayPort-inngang, en USB-utgang til maskinen og en USB-hub. Jeg var ikke engang sikker på om datamaskinen min hadde en DisplayPort, men dette var altså den eneste tilkoblingsmuligheten til skjermen. Ingen HDMI, ingen VGA, ingen DVI. Ingenting. Heldigvis fant jeg ut at datamaskinen min hadde DisplayPort. Min GTX 780 strakk heldigvis til med én slik inngang.

Skjermen lot seg bare tilkoble til datamaskinen min. Min nye Xbox One eller Pioneer recieveren min hadde en lang vei å gå. Selvfølgelig kan man koble det til med en HDMI-til-DisplayPort-konverterer, men poenget her er at Asus har valgt å utelukke det helt fra starten av. De pusher på en skjerm som ikke tillater noe av dårligere kvalitet. Er det fordi de ønsker å drive teknologien fremover, eller fordi de ønsker å bli enstydende med kvalitet? En ting er sikkert, og det er at dette økonomisk sett er et dårligere valg for Asus, fordi det ekskluderer en hel del spillere. Så er det kanskje det de ønsker å gjøre med noen av produktene sine.

Test: Asus ROG Swift PG278Q
Dette er en annonse:

Foten på skjermen er en solid flate, som faktisk har egen LED-belysning for å indikere at skjermen er på. Og du vet hva man sier om store føtter? Størrelsen på skjermen fyller nemlig 27 tommer, nok til å ta pusten ut av deg når spillingen går hett for seg. Skjermen kan også vris og vendes horisontalt og vertikalt, takket være den fleksible ryggen. Personlig er ikke det et behov for meg.

Jeg ble egentlig litt skuffa over bildekvaliteten. Dette er ikke en 4k-skjerm, oppløsningen ligger kun litt over standarden på full HD. Og jeg synes ikke bildekvaliteten, hverken når det kommer til farger, skarphet eller kontrastnivå rettferdiggjør den høye prisen. Da jeg sammenlignet Asus side om side ved både min utdaderte Philips monitor til 1500 kroner og min 47 tommers LG TV, bare ikke kvaliteten så mye bedre at jeg egentlig kan anbefale den for bildekvalitetens skyld. Skjermen tilbyr noen enkle valg i forhold til bildejustering, men etter å ha romstert innstillingene etter hva jeg foretrekker, kan jeg ikke rope ut at jeg ble noe særlig mer fornøyd. Visuelt imponerer den rett og slett ikke.

Det ligger likevel en del tekniske løsninger under panseret som gjør skjermen unik. Den lave responstiden kombinert med 144 hz bildefrekvens, gjør at alle spill føles laggfrie og reaksjonene umiddelbare, spesielt i nettspill som League of Legends eller Titanfall.

Jeg kan bare anbefale skjermen på helt spesielle premisser. Jeg kan ikke si at det er en dårlig skjerm, men den er ikke spesielt fleksibel. Den imponerer ikke meg og mine behov spesielt. Jeg savner rett og slett at den imponerer mer, gitt at det er en high-end-monitor. Har du en super-PC og leter etter en skjerm med helt grei bildekvalitet, men med monstermotor, trenger du ikke se mye lenger. Denne skjermen er nerdenes svar på å putte en Porsche-motor i en Boble.

Dette er en annonse:
Test: Asus ROG Swift PG278Q
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Dyr og spesialisert monitor som ikke helt oppfyller forventningene til prisen.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene


Loading next content