Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: CM Storm Sentinel Advance

Cooler Master er kanskje ikke den produsenten du tenker på når det kommer til gamingmuser, men i det siste har de tatt steget på andre jaktmarker og lanserer nå en gamingmus som faktisk overrasker en god del.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Selv er jeg kresen når det kommer til gamingmuser. Spesielt med tanke på at jeg spiller blant annet sniper i spill som Battlefield 2 og Battlefield 2142 samt Call of Duty: Modern Warfare og World at War. Her kreves det at musen ikke bare er god å bruke, men også veldig nøyaktig. Det er stor variasjon på de forskjellige produsentenes muser og det er ikke alltid like enkelt å produsere en mus som faller i smak for oss gamere. En annen ting man må tenke på når man leser anmeldelser av muser og tastaturer, er at man ikke skal stole helt blind på karakteren som settes. For når det kommer til muser og tastaturer, så er smaken som baken og det er ikke sikkert at den musen som fikk karakteren 9 er den beste til deg, kanskje var det den musen som fikk 7 som er den du skal ha. For designet spiller en veldig viktig del med tanke på hvordan hendene til hver enkelt er og derfor må man nesten (om mulig) prøve musen man skal kjøpe seg.

Men nå over til SM Storm Sentinell som er en ny mus og som har et attraktivt utseende og design. Med lys på toppen, en egen liten OLED-skjerm og lys foran på undersiden av musen, så er det ikke noe rart at man føler seg tiltrukket til denne musen. I tillegg til knapper på rett plass samt godt grep hvor et slags gummibelegg er sprøytet på, så kan man i grunnen ikke forlange mer av utseende. Til og med musehjulet er lagd av gummi som sørger for at du har full kontroll på skrollingen opp eller ned. Det går dessverre ikke an å skrolle til sidene noe en del muser har mulighet til, men ikke noe vi kan trekke i karakter på.

Designmessig er musen lengre enn for eksempel Logitech G9 og mye smalere fremover, mens den blir litt bredere lengre bak. På sidene har Cooler Master lagt til hvileskuldre for lillefinger og tommelfinger noe som gjør at grepet blir veldig behagelig.

Foran på musen ligger det en knapp som bestemmer hvilke profil du vil spille med. Her kan du velge mellom fem forskjellige profiler og du skifter også farge (rød, blå, grønn, gul, lilla og Turkis) med denne knappen. Like foran OLED-skjermen ligger to knapper hvor du kan stille på oppløsningen av musen eller DPI-en som det så fint heter på fagspråket. Innstillingene her er fra 100 og oppover helt til 5600 DPI og hvilken DPI du kjører kan du se i den lille OLED-skjermen. Så kommer til det som jeg synes var stilig og en herlig egenskap. Man kan faktisk legge inn sin egen klanlogo slik at den vises på OLED-skjermen og det er tøft spesielt om man er på LAN m.m. I musen finnes det nemlig et minne på 64kb hvor du kan lagre logoer og profiler. På høyre side finner du to knapper og disse kan brukes til litt av hvert som på andre muser. Med andre ord, så finnes det altså 7 forskjellige knapper som kan programmeres samt et musehjul. Mikrobryterne i knappene foran er akkurat passe harde slik at de reagerer kjapt og konsist når du trykker på dem.

På undersiden har Cooler Master tre store glideflater som gjør at musen glir like godt om det er på et trebord, hard musmatte eller på en tøymatte. I tillegg er musen veldig nøyaktig selv med bruk av høy DPI - veldig nøyaktig er den og jeg treffer godt mine fiender uansett hvilken DPI jeg kjører på. Dette er noe ikke alle muser er gode på, spesielt med høy DPI. Her har Cooler Master brukt en genial teknologi som gjør at treffsikkerheten er stor. Ledningen er myk slik at den legger seg godt rette uten å krølle seg.

Dette er en annonse:

Her er mer spesifikasjoner om musen;

• Opp til 5600 DPI (Twin laser sensor)
• 64kb minne
• OLED skjerm som viser DPI og logo
• 8 programmerbare knapper
• 1000Hz polling / 1ms response
• Maks fart 235 inches pr. sekund
• Maks akselerasjon er 50G
• Fungerer på 1mm høyde
• For høyrehåndsbruk
• Gullbelagt USB-tilkobling
• 5 vekter på 4.5 gram

Med i pakken følger også et meget godt program som gjør at du enkelt kan legge inn de innstillingene du ønsker.

Alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med musen som fungerer perfekt til uansett hva jeg måtte gjøre. Om det er spilling eller andre ting jeg gjør på PC-en min så reagerer musen kjapt og er veldig nøyaktig selv med høy DPI. Fasongen og grepet er behagelig samt muligheten til å legge inn fem forskjellige profiler er perfekt. I tillegg til OLED-skjermen som gir meg opplysninger om DPI, profil samt for eksempel klanlogo. Jeg er kjempefornøyd med musen fra Cooler Master som igjen beviser at de ikke kun er flinke på strømforsyninger, kabinetter, PSU-kjølere og andre kjølesystemer. De har gjort noe fornuftig og tatt steget helt ut for å komme oss gamere til gode og det er vi fornøyde med.

Dette er en annonse:
CM Storm Sentinel Advance
CM Storm Sentinel Advance
CM Storm Sentinel Advance
CM Storm Sentinel Advance
CM Storm Sentinel Advance
CM Storm Sentinel Advance
CM Storm Sentinel Advance
CM Storm Sentinel Advance
CM Storm Sentinel Advance
CM Storm Sentinel Advance
CM Storm Sentinel Advance
CM Storm Sentinel Advance
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Godt grep, stilige lys, vekter, lagring av fem profiler samt logo og veldig nøyaktig.
-
Passer ikke til de som spiller med venstre hånd.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

3
Test: CM Storm Sentinel Advance

Test: CM Storm Sentinel Advance

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Cooler Master er kanskje ikke den produsenten du tenker på når det kommer til gamingmuser, men i det siste har de tatt steget på andre jaktmarker og lanserer nå en gamingmus som faktisk overrasker en god del.Loading next content