Cookie

Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Creative Aurvana Live!2

Creative lager en ny generasjon hodetelefoner, og beviser på tross av en del småfeil at lyd er noe de kan...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Jeg ønsker å starte denne anmeldelsen med en oppfordring til Creative: Skaff dere en ny tekstforfatter. Når dere har laget en såpass kvalitetsrikt og profesjonelt produkt som dette headsettet jo er, så burde dere skape et navn som ikke er en pinlig sammenslåing av «aural» og «nirvana». Hvem tenkte at «spork» var et godt navn utenfor dens humoristiske sfære? Man klarer ikke ta produktet seriøst. Jeg skjønner hvor dere vil med det, men bare...nei.

Creative Aurvana Live!2
Creative-logoen får sin spalteplass på øreklokkene. Foto: Martin Sollien

Ellers er dette en svært fint produkt. Skal jeg sammenligne dette med Bose AEi2, som ligger i cirka samme prisklasse (1000 kroner) og er et svært populært og godt produkt, må jeg si at Aurvana låter noe tyngre på bassen. Ikke at det nødvendigvis er bedre. Personlig foretrekker jeg å ha balansert lyd, i motsetning til å putte masse unødvendig bass i det (Skullcandy og Beats, jeg ser på dere). For bass er ofte det som selger blant de som ikke er så opptatt av lyd. Ikke renhet eller klarhet i lyden. For en som meg som ikke bare pumper hodet fullt av dubstep og popmusikk, kan lyden ofte virke mindre beregnet på meg når jeg, si, ønsker å høre på harsh noise/power electronics artisten Prurient.

Creative Aurvana Live!2
Lekker detalj med krommet ring rundt putene. Foto: Martin Sollien

Nå man åpner pakken, møtes man av et pent presentert headset. Jeg må gi Creative skryt for designet. Aurvana Live!2 er et svært pent og classy headset, og en solid oppgradering fra Live!, som jeg personlig ikke synes så ut i måneskinn. De har virkelig tatt steget videre og gjort en solid jobb i å designe den nye generasjonen. Vil man koste på seg ekstra, så er både Aurvana Platinum og Gold en lekker mulighet.

Dette er en annonse:

Når det er sagt, har jeg litt problemer med å foretrekke Aurvana Live2! over AEi2 når jeg er ute. Til tross for at headsettet er beregnet på mobiltelefoner og bærbare PCer, så føles det akkurat for stort til at jeg er komfortabel med det utendørs. Både fordi det opptar større plass i den enkle baggen min, og fordi det går en grense for hvor stort objekt man kan bære på skallen før det ser rart ut. Jeg skulle derfor ønske at klokken var mindre. Ikke i omkrets, men i dybde. De stikker litt langt ut.

Creative Aurvana Live!2
Ganske store klokker. Vet ikke helt om jeg vil gå med de utendørs. Kanskje når det er kaldt. Foto: Martin Sollien

Jeg ønsker å adressere den noe pinlige personlighetssplittelsen til produktet. Er det beregnet på mennesker som hele tiden er på fot, eller er det beregnet til stasjonær bruk? Kabelen som følger med er liksom litt for kort til at den kan strekke seg til den stasjonære PCen som står på gulvet litt vekk fra der jeg sitter, og den er akkurat lang nok til å strekke seg fra hodet og ned til iPoden i lomma. Lengden på kabelen gjør at den føles som hodetelefoner for folk på farten, mens størrelsen på hodetelefonene tilsier at det er for hjemmebruk.

Det følger også med en liten kontrollenhet for lyd og låtvalg fram og tilbake. Den er plassert litt for langt ned på kabelen slik at jeg må dra den opp av kragen for å ha den tilgjengelig. Og da blir plutselig litt av poenget med å ha enkel kontroll til det som er i lomma borte. Ellers fungerer den som den skal, og er vel og merke en kjekk sak dersom man går med kabelen på utsiden av jakka.

Dette er en annonse:
Creative Aurvana Live!2
Behagelige puter er viktig når man skal høre på gamle klassikere til Samantha Fox. Foto: Martin Sollien

Selv om jeg muligens fremstår en smule negativ i omtalen her, så håper jeg ikke det farger for mye. Man har en tendens til å flisespikke når man har med noe bra å gjøre. Dessverre lider headsettet av litt for mange småproblemer til at jeg klarer å nyte lyden min i ro og mak. Det er et lite problem, men ikke lite nok til at jeg kan gi det noe høyere. Men det er mine 50 cent. Jeg kan banne på at det er noen der ute som klarer å overse mye av dette.

Creative Aurvana Live!2
Creative Aurvana Live!2
Creative Aurvana Live!2
Creative Aurvana Live!2
Creative Aurvana Live!2
Creative Aurvana Live!2
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Pent design, overkommelig pris, føles som kvalitet, generelt brukbar lyd, en god oppgradering fra forrige generasjon, behagelig å bruke.
-
Litt for kort kabel, litt utilgjengelig kontrollenhet, litt for dype, savner litt mer klarhet i lyden, litt ufleksibel.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content