Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Gameband

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Oppdatert 28.01.2016: Prisen er nå satt ned til 59 euro, nesten halvparten av prisen som gjaldt da vi anmeldte båndet.

Ta et armbånd, en USB-enhet og Minecraft, slå dette sammen til én greie og ta et par skritt tilbake. Studer det. Hva har du foran deg? Er det noe du har bruk for? Jeg har tenkt litt på dette selv. Jeg har testet det, og jeg er fortsatt litt usikker. I løpet av tiden jeg bruker på å skrive denne anmeldelsen lover jeg å bestemme meg, så bli med meg på jakten på et godt svar.

La oss starte med det grunnleggende. Minecraft Gameband er et Mojang-lisensiert produkt laget av det spanske selskapet Now Computing. I bunn og grunn er det et armbånd med en innebygget USB-lagringsenhet laget for å kunne sikkerhetskopiere og bære med seg sine Minecraft-verdener hvor enn man går. På armbåndet er det også et digitalt LED-display med hele 140 LED-pærer. I tillegg til sikkerhetskopieringen kan man nemlig modifisere denne skjermen. Via appen Pixel Furnace kan man gå inn og skrive sin egen tekst eller lage en tegning som vil synes når man trykker på knappen på siden av båndet. Du kan også velge tids- og datoformat. Med andre ord er det lagt litt ekstra arbeid inn i båndet, og muligheten til å ha en personlig preget enhet er aldri feil. Tommel opp.

Målgruppen Now Computing og Mojang har sirklet seg inn mot med dette produktet, er uten tvil den yngre garden. Jeg vil anta at de fleste av oss eldre Minecraftere ikke kommer til å skaffe oss dette båndet. For det første kommer det i ganske små størrelser og for det andre er vi ikke like gira på å dra hjem til venner for å spille på vår egen Minecraft-konto. Omtrent 1000 kroner er litt vel mye for å skaffe seg et armbånd med Minecraft-motiv og en lagringsenhet på 8GB. Jeg er en kraftig kar, men håndleddene mine er ganske gjennomsnittlige. At størrelsen Large er såpass liten at jeg må klype meg selv til blods for å få det på, viser da til at dette er laget for yngre og mindre mennesker. Ikke at det er noe galt i dette. Jeg har beholdt barnet i meg, og det er ikke vanskelig å hente frem unge Kello for å teste båndet for meg.

Dette er en annonse:

Både i teori og praksis fungerer dette veldig bra. Du setter båndet inn i USB-porten og lar maskinen gjøre sitt før det automatisk tas en sikkerhetskopi. Etter dette er det bare å gå inn i Pixel Furnace og modifisere LED-oppsettet, eller stikke en tur til en venn og vise frem dine egne kreasjoner. Så enkelt er det faktisk. Det finnes ikke komplisert, noe som er ekstra bra da dette, som tidligere nevnt, hovedsakelig er laget for yngre mennesker.

Test: Gameband

I tillegg til at hele greia fungerer knirkefritt på programvaresiden, må det sies at det er et solid stykke håndverk som også ser stilig ut. Hovedsakelig sort og stilrent, oppbrutt av et par røde knapper og midtstykket som også fungerer som beskyttelseshette til USB-pennen. Dette midtstykket er laget av rustfritt stål og har et Redstone-motiv. Med denne lille detaljen oser båndet av Minecraft-spirit. Du føler at du har på deg båndet, eller i mitt tilfelle, har med det båndet. Det veier litt. Det er ikke tungt, men det føles heller ikke billig. Noe det heller ikke er. Med utgangspunkt i priser jeg har funnet ligger det på rundt tusenlappen. Jeg synes dette er en litt vel stiv pris, men du får i det minste et godt fungerende produkt med god byggekvalitet.

En liten bonus er at Now Computing og Mojang har hentet inn Youtuberne SethBling og Dragnoz, og fått med noe av deres innhold på båndet. Her kan man altså velge flere verdener som de har bygget selv. For følgere av disse to er nok dette veldig kult, og for oss andre er det helt greit. Det øker relevansen til produktet noe, selv om det kanskje ikke er helt det store. Noen er sikkert nøytrale til dette, men jeg har vansker for å tro at det vil komme noe negativt ut av det. Selv er jeg positiv.

Dette er en annonse:
Test: Gameband

Av ting som plager meg, vil jeg trekke frem ting jeg allerede har nevnt. Hvor nødvendig er dette, og rettferdiggjør båndets funksjoner prisen? Sett fra et voksent perspektiv vil jeg si at dette ikke er nødvendig i det hele tatt, og nei, prisen er altfor høy i forhold til hva du får. Om jeg derimot ser på det med et barns øyne vil jeg nok være litt mer positiv til det. Hvor kult er det ikke å vise frem mitt mislykkede forsøk på en landsby eller borg til mine beste MC-venner? Hvor kult er det ikke å ha et Minecraft-armbånd? Tenk på all street cred jeg vil få! Og det er jo ikke mine penger. Mamma og pappa betaler vel?

Det er dette som gjør det vanskelig for meg å havne på en enkelt mening. Jeg er voksen, jeg er en hardbarket Minecraft-geek, men båndet er laget for barn. Den voksne meg ser på dette som et angrep på foreldres lommebøker verden over. Den andre siden av meg ser derimot at man kan få glede av dette, forutsett at man tilhører målgruppen (selvsagt finnes det alltid unntak). Jeg mislikte heller ikke produktet selv om jeg aldri ville kjøpt det selv. Det er jo en fin enhet til å ha sikkerhetskopien sin på. Men, jeg lovte dere en mening på slutten av teksten, og jeg må si at det har hjulpet å få dette ned på papir. Jeg har truffet en beslutning. Jeg mener at Minecraft Gameband så absolutt er et bra og solid produkt, om enn kun for den tiltenkte målgruppen, og ender opp som et noe overpriset nisjeprodukt i min bok. Ikke noe banebrytende, men verdt å mase litt ekstra på mamma og pappa for.

Test: Gameband
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
God byggekvalitet, Pixel Furnace, eksklusivt innhold fra SethBling og Dragnoz.
-
Stiv pris, begrenset bruksområde, absolutt ikke for alle.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene


Loading next content