Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Gigabyte GA-EP45-DS4 - hovedkort som har alt!

Gigabyte er store når det kommer til å produsere hardware til PC-er og nok en gang setter de seg høyt på tronen med dette nye hovedkortet som har alt du trenger og mere til...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Jeg har vært stor fan av Gigabyte helt siden de første produktene rullet ut av fabrikken til denne store hardwaregiganten og årsaken er uten tvil den gode kvaliteten samt brukervennligheten produsenten har på sine produkter. Med det i tankene var jeg klar over at dette flunkende nye hovedkortet ville gi meg alt det jeg trengte og litt mer.

HQ

Ved første blikk på esken ser hovedkortet helt normalt ut, men etter litt nærmere granskning, ser jeg hvorfor Gigabyte er så populære blant oss PC-byggere. For det første finner du alt det du trenger på dette nye hovedkortet, for det andre passer det til DDR2 RAM og de nye kraftige 45nm prosessorene som har blitt lansert. For det tredje har Gigabyte sørget for en massiv kjøling av de viktigste komponentene på hovedkortet med pipelines og kjøleribber. Dette har ikke alle hovedkortprodusentene tenkt på og gjør dermed at kortet i aller høyeste grad er i toppskjiktet.

Å montere et hovedkort er forholdsvis enkelt og det følger som oftest med en bra manual for de av dere som ikke er proffe på dette. Les igjennom manualen og du kan ikke gjøre noe feil. Manualen til dette hovedkortet er bra, men etter å ha montert en haug med hovedkort trenger jeg ikke å lese den særlig nøye.

Gigabyte er kjent for å produsere en haug med forskjellige hovedkort som passer til de forskjellige prosessorene og det har de gjort her også. Kjennetegnet for disse hovedkortene er at de benytter seg av intels P45-prosessorer. Dette innebærer at de støtter FSB 1600 45nm prosessorer som blant annet produserer mindre varme enn de på 65nm. I tillegg kan du kjøre minnefrekvenser (DDR2 RAM) på opp til 1900 MHz noe som sørger for en god del kjapper RAM i PC-en.

Det er flere andre årsaker til at Gigabyte sine hovedkort er perfekt i bruk og det er blant annet egenskapene Dynamic Energy Saver Advanced, Dualbios, LED-lys for å analysere feil, Ultra Trusted Platform Module og Smart Backup for automatisk RAID-oppsett. Alt dette er unike egenskaper som Gigabyte selv har gjort tilgjengelig på hovedkortet. Vi skal heller ikke glemme at det finnes en påknapp, resetknapp og knapp om du må resette CMOS som er montert rett på hovedkortene.

Dette er en annonse:

På dette hovedkortet finner du 2 PCI-Express 2.0 x 16 grafisk interface i tillegg til PCI-Express 2.0 x 4 med CrossFireX som sørger for at maskinen kan kjøre de aller nyeste skjermkortene. Kortet har videre 2GB Ethernet LAN, støtter hjemmekinoanlegg samt en strømkontroller som sørger for bedre kontroll med CPU, North Bridge og RAM. En annen ting som er verdt å ta med seg er en Blu-ray playback støtte for høy kvalitets 106dB lyd. Det er også blitt plass til hele 8 USB 2.0 utganger samt to HDMI-utganger.

Hele fire RAM-plasser finnes på hovedkortet og her kan du kjøre DDR2 RAM-brikker på 1200/1066/800/667 MHz. Med andre ord, du kan legge til masse minne på dette hovedkortet.

Kortet er alt hva jeg ønsker, selv om jeg savner støtte til DDR3 RAM noe som mer og mer blir brukt i PC-er i dag. Men foruten det, er dette kortet uten tvil kongen på haugen og jeg er i ekstase over hvor godt det hele er produsert. Ingen tvil om at Gigabyte har tenkt på oss gamere som mer enn gjerne vil presse så mye som mulig ut av PC-en med det aller beste innenfor hardware.

Ønsker du mer info om hovedkortet, ja så finner du det inn på Gigabytes produktside

Dette er en annonse:

Hvis du nå vil kjøpe nettopp dette kortet, så finner du det billigste HER

Gigabyte  GA-EP45-DS4
Gigabyte  GA-EP45-DS4
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Har alt du måtte begjære. Du trenger ikke annet kort om du har en av de nye P45-prosessorene fra Intel.
-
Savner støtte for DDR3 minne.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content