Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: HP X24ih-gamingskjerm

En rimelig gamingskjerm, eller bare en rimelig skjerm? Vi har sett på HP X24ih.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Gamingskjermer har for vane å koste litt ekstra for å få god responstid og ikke minst bildeoppdateringsfrekvens. Med en prislapp på 1499,- og bildeoppdateringsfrekvens på 144hz er HP X24ih en av de rimeligste skjermene med denne spesifikasjonen. Med kort responstid på 1ms og støtte for FreeSync skulle man tro at denne skjermen passer gamere perfekt.

HQ

Dessverre har den sine feil, og først og fremst er det størrelsen som kommer til syne. 24 tommer er ikke all verden til gaming i disse dager. De fleste ønsker gjerne minimum 27, og også en oppløsning over 1080p som denne skjermen tilbyr. Med det sagt så er det vel begrenset hva man kan forvente av en såpass rimelig skjerm med disse spesifikasjonene. Vel, det være seg om spesifikasjonene gjorde at skjermen gir deg en god opplevelse.

HP X24ih

Lav kontrastratio gjør at denne skjermen absolutt ikke egner seg i et mørkt rom ettersom alt det sorte blir grått. Innsynsvinkelen til skjermen er god, men i og med at den er nevnte 24 tommer skal man være greit sosial for å være mer enn én person som ser på skjermen ad gangen uansett. Størrelsen gjør også multitasking til et problem da det rett og slett ikke er nok plass.

Jeg prøvde denne skjermen i flere forskjellige scenarioer. Alt fra videoredigering til konsollspilling, og hvor jeg fant mest nytte av den var ved bilderedigering. Med sitt IPS-display har skjermen god fargegjengiving, og derfor passer den godt om du skal retusjere bilder eller lage plakater for trykk, for eksempel. Som gamingskjerm faller den derimot litt gjennom. Med konsoll (PS5) henger bildet igjen ved flere anledninger og får det til å se ut som karakterene på skjermen er reneste Lucky Luke - nemlig raskere enn sin egen skygge. Spilling via PC er noe bedre, men også her har det en tendens til å henge litt igjen, noe jeg ikke forventer av en spillskjerm naturlig nok.

Dette er en annonse:

Utseendemessig er skjermen veldig nøytral med sitt helsorte design. Selve skjermen er solid, men foten er vel mye plastikk selv om den gjør jobben sin. Versjonen jeg fikk teste har høydejustering, men det finnes også en X24i-skjerm der ute som ikke har det, så vær litt obs på akkurat det om du skal handle. Manglende muligheter til å snu retningen på skjermen gjør at du må bruke en monitorarm dersom du ønsker den i stående format.

HP X24ih

Kort oppsummert er dette en rimelig gamingskjerm som ikke passer veldig godt til gaming, dessverre. Den har sine bruksområder som en ekstraskjerm på et kontor, for eksempel, men utover det er det vanskelig å anbefale den til tross for den lave prisen. Spesifikasjonene er gode, men hvordan skjermen bruker disse er rett og slett ikke godt nok. Dette fikk meg for alvor til å innse at man ikke skal se blindt på produktinformasjon ved kjøp av skjerm. Som sagt finnes det bruksområder for denne, men de samme oppgavene kan løses av rimeligere skjermer også.

Skjermstørrelse: 24 tommer (23,8)
Oppløsning:1920 x 1080 FHD
Panelteknologi: In-Plane Switching (IPS)
Bildeoppdateringsfrekvens: 144Hz
Responstid: 1ms
Kontrastratio: 1000:1 (Statisk)
Lysnivå: 350 cd/m²
Fot: Høyde og tilt
VESA støtte: Ja (100 x 100)
Tilkoblinger: DisplayPort 1.2 x 1, HDMI 2.0 x 1, 3.5mm Jack
Dimensjoner (W x H x D): 54.08cm x 32.58cm x 5.25cm (uten fot)
Dimensjoner (W x H x D): 54.08cm x 48.99cm x 21.80cm (med fot)
Vekt: 6.05kg

Dette er en annonse:
05 Gamereactor Norge
5 / 10
+
God fargegjengivning. Bra lysstyrke. Enkelt og greit sort design. Billig.
-
Lav kontrastratio. Lover mer enn den leverer. Bilde henger etter til tider. Liten til å være gamingskjerm.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content