Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: JBL Quantum 360

Et relativt rimelig gamingheadset rettet mot konsollbruk. Må det være dyrt for å være bra?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

JBL Quantum-serien er en liten jungel rett og slett. Det finnes så mange forskjellige headset å velge blant nå at jeg blir litt forvirret selv. Senest ute er JBL Quantum 360 (P og X for henholdsvis PlayStation og Xbox), og her har JBL prøvd seg på en litt rimeligere løsning for konsollbrukerne, og det trenger ikke være så dumt.

HQ
JBL Quantum 360

Det er ikke alle som har tre tusen kroner å avse til et headset, og heller ikke trenger et headset som har den kvaliteten den prisen gir. Samtidig så har billigere headset en tendens til å være ubehagelig, ha elendig lyd eller mikrofon eller dårlig batteritid. Quantum 360 har ingen av disse 'funksjonene', men det føles litt billig i konstruksjonen. Jeg har ikke opplevd noen problemer med det, men der hvor jeg tidligere påpekte premiumfølelsen til Turtle Beach Stealth Pro er dette headsetet i den andre enden av skalaen, men så er det også noen tusenlapper forskjell i prisen på disse to headsetene.

Lydkvaliteten er faktisk ikke langt unna storebrødrene i Quantum-serien, og det samme kan sies om mikrofonen. Jeg testet flere ganger å bytte mellom Quantum 360 og Quantum 910 'midt i en samtale', og de i andre enden merket knapt forskjellen. Nå er det jo fortsatt en mikrofon som tilhører et trådløst headset slik at studiokvalitet er vanskelig å oppnå, men i klassen er denne absolutt med å konkurrere.

JBL Quantum 360
Dette er en annonse:

Et lite irritasjonsmoment for noen er mangelen på å kunne dempe mikrofonen ved å løfte mikrofonarmen. Her kan du faktisk ikke løfte mikrofonarmen i det hele tatt, og du må velge mellom å ha den på eller av. Headsetet har en knapp for å dempe mikrofonen, men også denne føles fryktelig dårlig og har en litt ekstra plastikkfølelse.

Av justeringsmuligheter er det vanskelig å forklare hvorfor, men muligheten til å justere chat- og spillyd fungerer når det føler for det på en måte. Jeg må innrømme at jeg sliter med å forstå hvorfor det er slik, og har prøvd en rekke problemløsninger for å løse dette uten hell. De gangene det fungerer er det helt knall, men svært frustrerende de gangene det ikke gjør det.

JBL Quantum 360

I likhet med så mange andre headset i disse dager har dette også muligheten til å koble til via Bluetooth samtidig som 2.4Ghz eller via 3.5mm minijack-kabel. Dette gjør som tidligere nevnt at du unngår å gå glipp av viktige meldinger eller samtaler på telefonen under spilløkten.

Dette er en annonse:

Kort oppsummert så er JBL Quantum 360 et relativt rimelig headset som leverer god inn- og utlyd, men det virker ikke særlig solid i byggkvalitet. Er lydkvalitet og batterikapasitet viktigere for deg enn hvor god premiumfølelse selve headsetet gir er dette en sikker vinner. Er du litt mer kresen til byggekvalitet er det nok greit å gå opp noen hundrelapper for et mer solid headset. For en tusenlapp får du mye lyd for pengene, det er det liten tvil om.

Tekniske spesifikasjoner:
Tilkobling: 2.4Ghz trådløs, 5.2 Bluetooth, 3.5mm minijack
Høyttalerstørrelse: 50mm
Frekvensrespons: 20 Hz - 40 kHz
Kablet kompatibilitet: PC, PS4/PS5, Xbox, Nintendo Switch, Mobile, Mac
Trådløs kompatibilitet: PC, PS4/PS5, Nintendo Switch, MAC
Bluetooth: PC, Nintendo Switch, Mobile, Mac

JBL Quantum 360
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
God lydkvalitet både inn og ut. God batterikapasitet. Rimelig.
-
Føles veldig skjørt / billig. Mikrofon må enten være på eller av, kan ikke flyttes på.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: JBL Quantum 360

Test: JBL Quantum 360

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Daniel Andersen

Et relativt rimelig gamingheadset rettet mot konsollbruk. Må det være dyrt for å være bra?Loading next content