Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: JBL Quantum 810

Kan trådløse JBL Quantum 810 ta opp kampen med storebror Quantum One? Vi tester!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Som det eneste headsetet som har mottatt en 10'er på karakterskalaen fra undertegnede viste JBL Quantum One seg som et fantastisk produkt. Det eneste lille minuset jeg den gang fant med det var at USB-kabelen var i overkant stiv. Jeg ble derfor veldig glad da jeg hørte om JBL Quantum 810 som skulle være nære opplevelsen med One, men da altså trådløs. Det bør med andre ord være mulig å unngå problemet med stiv USB-kabel.

HQ
JBL Quantum 810

Ut fra esken ser dette headsetet meget likt ut som Quantum One, og det gir meg ekstra forhåpninger om at dette skal bli en god lydopplevelse. Både øreputene og bøylen virker solide og komfortable, og i tillegg har jeg her muligheten til å flippe opp mikrofonen for å dempe den. Dette er jo selvsagt en kjekk egenskap de gangene du bare skal bruke headsetet og ikke nødvendigvis snakke med noen. I tillegg er det en knapp på selve headsetet for å dempe mikrofonen direkte, og dette er også en egenskap jeg setter veldig pris på ettersom det gjerne kommer litt støy de gangene jeg flytter på mikrofonen, og det kan bli irriterende for de i andre enden.

I tillegg finnes det justeringer for å justere spillyd opp i mot chatlyd, og selvsagt generell volumkontroll. Et lite minus er at disse hjulene sitter rett ved siden av hverandre og er identiske, og det betyr at jeg må huske hvilken som er hvilken om jeg skal justere på farten. Med min hukommelse så klarer jeg naturlig nok alltid å ta feil første gang.

JBL Quantum 810
Dette er en annonse:

Lydmessig er høyttalerne i seg selv på høyde med de vi finner i Quantum One, men mangler en vesentlig funksjon som storebroren har, nemlig JBL QuantumSPHERE som gir en fantastisk 3D-opplevelse. Den har riktignok dobbel surroundlyd, men det kan ikke sammenlignes med 3D-følelsen.

Mikrofonen er av ekstremt god kvalitet til å være headset, og det er helt i trå med headsettet vi her sammenligner det med. Allerede ut av esken med standardinnstillinger er lyden bra, men med noen småjusteringer i QuantumEngine-programvaren blir det bare enda bedre, og de du snakker med kan fint høre deg selv om du skulle skrive heftig på et mekanisk tastatur.

JBL Quantum 810JBL Quantum 810

Tilkoblingsmessig er Quantum 810 nærmest suveren. Enten du bruker USB mottakeren med 2.4 Ghz eller via Bluetooth 5.2 er lyden like klar, og du kan også koble på flere enheter samtidig som gjør at du fint kan spille favorittspillet ditt, og når telefonen ringer kobler headsetet over til at du kan snakke uforstyrret i samtalen. I og med at headsetet er lukket kan det være litt vanskelig å høre lyder fra telefonen ved siden av deg, så derfor er det kjekt å kunne få notifikasjoner i øret dersom du venter på en viktig melding eller samtale.

Dette er en annonse:

Men det er ikke alt som er rosenrødt med JBL Quantum 810. Det kan være litt vinglete på hodet om du ikke justerer det akkurat perfekt, og selv om det skal ha opptil 30 timers batteritid har jeg dessverre opplevd flere ganger at headsetet rett og slett bare har slått seg av både ved 40, 60 og 80% strøm. Dette skaper litt panikk da det skjer midt under spilling naturlig nok. Jeg håper dette løses i en oppdatering på sikt, men headsettet har vært på markedet en stund allerede, og det gjør meg litt skeptisk til det. Heldigvis har jeg tatt feil før.

JBL Quantum 810

Kort oppsummert er JBL Quantum 810 et meget godt trådløst headset, men det er fortsatt ganske langt unna kvaliteten storebror One har, og da først og fremst i lydfunksjoner. Selve lydkvaliteten er det lite å si på. Prislappen på 1795,- er ikke avskrekkende, men hadde dette vært noen hundrelapper billigere hadde det nok også fått et ekstra trinn på karakterstigen. Med andre ord, finner du det på tilbud er det vel verdt det.

Tekniske spesifikasjoner:
Høyttaler: 50mm
Tilkobling: Bluetooth 5.2 / USB mottaker 2.4 GHz
Bluetooth profiler: A2DP 1.3, HFP 1.8
Bluetooth frekvens: 2.402 GHz - 2.480 GHz
Vekt: 410 gram
Ladetid batteri: 3.5 timer
Maks brukstid batteri: 30 timer
Kan brukes ved lading: Ja
Active Noise Cancelling (ANC): Ja
Innebygd mikrofon: Ja

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Solid og god lyd. Fantastisk mikrofon. God programvare. Kraftig bygd. Gode justeringsmuligheter på selve headsetet.
-
Slår seg av til tider uavhengig av batteritilstand. Mangler QuantumSPHERE. Litt for dyr.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content