Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Kingston SSDNow V+ Series 128GB

Vi har fått inn vår første Solid State Drive (SSD) til test her i GameReactor og det er en enhet fra Kingston. Kingston er verdens største minneprodusent for tredjepartsbrukere. De lager minnemoduler for servere, bærbare og både entusiast- og billgRAM for private hjemmePC brukere. Men de er også tungt inne på SSD-markedet og satser nå friskt på et stadig økende segment innen PC hardware.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Disken er testet sammen med: Gigabyte P55A-UD6, Intel Core i5 750, PowerColor HD 4870 x2, Thermaltake ToughPower 1000W, Samsung F1 500 GB Sata2, Noctua NH-U12P. OS: Win 7 Home Premium 32-bit.

Produktinfo:

Delenummer: SNVP325-S2B/128GB

Spesifikasjoner:
• Lesehastighet - 230MB/s
• Skrivehastighet - 180MB/s
• Formfaktor - 2.5"
• Interface - SATA 1.5 Gb/sec. and 3.0 Gb/sec
• Kapasitet1 - 64 GB, 128 GB, 256 GB, 512 GB
• Lagringstemperatur - -40 - 85°C
• Operativ temperatur - 0 - 70°C
• Dimensjoner - 69.85 x 100 x 9.5 mm
• Vekt - 84 gram
• PCMARK® HDD 2005 Score 2 - 64 GB - 38,177
128 GB - 38,065
256 GB - 38,272
512 GB - 37,974
• Vibration operativ - 2.17G
• Vibration ikkeoperativ - 20G
• Power specs - 2.6 W - active / 0.15W Idle
• Life expectancy 2 - 1,000,000 Hrs mean time before failure
• Operating shock - 1500G

1 Noen av de listede kapasitetene blir brukt til formattering og andre funksjoner og kan ikke brukes til datalagring.
2 Basert på intern testing. Ytelse vil variere basert på systeminnstillinger og - oppsett.

Dette er en annonse:

Til testing brukes AS SSD Benchmark tool, Passmark performance test og Battlefield Bad Company 2 Beta.

Settet med SSDen ankom en lørdags formiddag og testing måtte jo bare starte med en gang. Dette er den første testen av SSD vi gjør i GameReactor og derfor ble det litt jobbing nå i helgen. Jeg kaller det for "settet" fordi Kingston kaller det et "oppgraderingssett". Produktesken inneholder det du trenger for å oppgradere fra konvensjonell harddisk med spinnende plater til lydløs og rask SSD! Her finner du følgende: Selve SSDen, monteringsbrakett fra 2,5" til 3,5" for montering i vanlige kabinetter, overgang fra Molex til SATA strøm, SATA-kabel og et eget lite "kabinett" til å eventuelt sette SSDen inn i for å bruke den som ekstern harddisk. USB kabel til dette formålet medfølger også. Denne har også en annen funksjon. Den kan brukes hvis du skal bruke kloneprogrammet til å klone en harddisk fra en bærbar. I tillegg finner vi en CD med manual og Acronis True Image HD. Sistnevnte er et program som lar deg klone nåværende harddisk over på SSDen. Dette gjør at du slipper formatering og reinstallasjon av OS. Meget praktisk.

Fordelene med SSDer skal være at de er raskere enn konvensjonelle harddisker og at de ikke har bevegelige deler slik at de skal holde lenger. Siden de ikke har bevegelige deler er de såklart også lydløse, noe som mange ser på som et stort pluss. I en stuePC er det gjerne lagt stor vekt på lyd og på de fleste slike PCer er det brukt lydsvake komponenter og det er som regel den gamle harddiskknatringen som skinner gjennom som den store lydsynderen. Her stiller SSD opp i en annen liga og det er nå store muligheter for en svært så stille PC. Noen av problemen til SSDer har vært at de har tapt en del av ytelsen sin etter en stunds bruk. Dette problemet skyldes at de ikke sletter informasjon på disken når Windows gjør det. Den bare gjør den delen av disken som den aktuelle filen opptar på disken tilgjengelig. De nye SSDene som kommer nå (Gen2) har en "TRIM"-funksjon som skal rydde opp i dette "søppelet" med en gang slik at disken står klar til bruk når en ny fil skal skrives. Denne disken vi nå skal teste har slik TRIM-support innebygd i Windows 7. Det lover godt!

Monteringen av disken er problemfri. Braketten som følger med blir skrudd fast i disken og den blir satt inn i Antec Tvelwe Hundred kabinettet mitt som en helt vanlig harddisk. SATA-kabelen blir koblet til en ledig inngang på hovedkortet og den får tilgang på strøm.

Dette er en annonse:

Det medfølgende programmet har dessverre ikke støtte for Windows 7 så her møter jeg dessverre veggen ganske kjapt. Siden dette er en test for et seriøst nettsted er det ikke noe problem for meg å få tilgang til fullversjonen av Acronis True Image HD, men dette er ikke noe som er tilgjengelig for hvermansen og det koster 300 norske surt opptjente kroner for dette programmet. Her bør Win 7 tilgang på plass snarest i form av en oppdatering på nett. Når dette er gjort er derimot den videre prosessen veldig enkel. Man booter med CDen og kloner harddisken som står i PCen fra før. Prosessen tok ca. 15 minutter inkludert litt fikling med bootrekkefølgen i BIOS. Nå som disken er klar med innhold er det tid for noen tester.

Opplevd kjapphet: Ikke så mye i oppstart. Men i programloading når man er inne i windows er det en meget stor forskjell. Alt man foretar seg skjer momentant. 8 faner på Google Chrome starter med et fingerknips og loadetid for Port Valdez multiplayer brett på Battlefield Bad Company 2 Beta går fra 39 til 28 sekunder. Maskinen jobber stort sett raskere med alt og det er ikke til å stikke under en stol at det er mye å hente på å bruke en SSD i forhold til en vanlig harddisk.

Resultater ytelsestester:

Boottid inn i windows:

Harddisk: 131s.

SSD: 110s

Spilltest: Battlefield Bad Company 2 Beta. 1920x1080, 2 AA og medium settings.

Harddisk: gjennomsnittlig FPS: 91 Max FPS: 118 Minimum FPS: 69

SSD: Gjennomsnittlig FPS: 102 Max FPS: 120 Minimum FPS: 92

AS SSD Benchmark:

Harddisk: Sekvensiell les/skriv: 108,76/102,91 MB/sek. 4K les/skriv: 0,51/1,26 MB/sek. Dette er et resultat som forventet siden det er en SSD benchmark og konvensjonelle harddisker bruker et litt annet system for lagring enn 4K blokker. Les/skriv på sekvensiell er også etter boken.

SSD: Sekvensiell les/skriv: 205,94/172,14 MB/sek. 4K les/skriv: 8,68/7,32 MB/sek. Her ser vi at både lese og skriveytelse er tilnærmet det dobbelte av den konvensjonelle harddisken. 4K må man nesten se bort fra siden harddisken skriver og leser i 512kb blokker.

Passmark Performance test:
60 sekunder 50/50 % les/skriv: Standard tråd, blokkstørrelse 8092 Kb.

Harddisk: MB skrevet: 120,4. MB lest 122,7. MB/sek: 3,99.

SSD: MB skrevet: 1488,8 MB. lest: 1488 MB. MB/sek: 24,4.

Her ser vi en stor forskjell på ytelse. SSDen blir ensom konge på haugen her og det er godt at ny teknologi regelrett danker ut eldre teknologi.

Avslutningsvis vil jeg si at da jeg startet testen av SSDen hadde jeg svært så store forhåpninger. Kanskje litt vel store. Jeg forventet en ytelsesøkning som kunne ses med det blotte øye. Dette så jeg ikke til å begynne med, men etter hvert så jeg lyset. For eksempel å åpne folderen hvor jeg har videoer av ungene på 140 GB i FullHD i programmet PowerCinema for Everio tar et blunk på SSDen. På den vanlige harddisken er det et mareritt å scrolle seg hakkende frem i denne folderen. Problemet er at dette fortsatt koster skjorta. I skrivende stund koster dette oppgraderingssettet 2516,- hos billigste tilbyder. Dette er mye penger for 128 GB lagringsplass. Har man nok penger er det løp og kjøp. Har man akkurat nok, men helst skulle brukt penger på bedre skjermkort. Ja, da gjør man akkurat det. Har man ikke nok penger er jo saken grei. Nå skal det sies at er man i markedet for helt ny maskin trenger man ikke oppgraderingssettet og man får en 64 GB versjon i denne serien for kroner 1105,-. Da kan man begynne å snakke. Dette kostet jo også 74 GB Raptor da disse var populære. Konklusjonen må bli at settet anbefales for de med pengene på bok. For alle andre kan det være verdt å vente til prisene roer seg ytterligere.

Kingston SSDNow V+ Series 128 GB
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Ny teknologi som er kjapp og som fungerer stabilt.Bra kvalitet!
-
kostbar glede...
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Test: Kingston SSDNow V+ Series 128GB

Test: Kingston SSDNow V+ Series 128GB

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Thor Stokke

Vi har fått inn vår første Solid State Drive (SSD) til test her i GameReactor og det er en enhet fra Kingston. Kingston er verdens største minneprodusent for tredjepartsbrukere. De lager minnemoduler for servere, bærbare og både entusiast- og billgRAM for private hjemmePC brukere. Men de er også tungt inne på SSD-markedet og satser nå friskt på et stadig økende segment innen PC hardware.Loading next content