Cookie

Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: KTV - skjermen som overrasket meg!

Jeg har lenge drømt etter å få spilt på en stor, fet 40" LCD-skjerm med mine Xbox 360 spill og lykken var stor da Tollpost en dag dukket opp på døra med en KTV fra Inline Technology. Drømmen var nå gått i oppfyllelse!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Skal jeg være helt ærlig har jeg aldri hørt om KTV før og som mange av Norges befolkning er, så er jeg litt skeptisk når det kommer til produkter som ikke er så kjente. For hvem har ikke hørt at noen av disse produktene ikke holder mål og i tillegg kanskje i manges øyne er noe dritt. Som dere sikkert har fått med dere, har jeg nå jobbet en stund med gadgets her i Gamereactor og har lært at utseende alltid ikke stemmer med det som finnes på innsiden og har flere ganger fått meg et slag på pukkelen. Derfor er jeg nå mer åpen til nye produkter enn det jeg var før. Klok av skade kan faktisk dette lønne seg...

Er det mange av dere som har hørt om KTV? Nope, ikke jeg heller, men etter en prat med Inline Technology fant jeg fort ut det er snakk om en TV hvor paneltypen stammer fra selveste Samsung og som i manges øyne oser av kvalitet inkludert undertegnede. Derfor var jeg veldig spent da jeg pakket ut monsteret. Nå skulle min 28" Grundig CRT-skjerm byttes ut mot noe stort og brutalt fra Koreanske KTV. En ting som kjennetegner oss gamere er et ledningsvirvar uten side stykke bak TV-bordet og konsollene. Dette er selvsagt noe jeg også har og det er en utfordring hver gang en ny dippedutt skal byttes ut eller tilkobles. Det jobbes iherdig med å få ledningene ut av synet for det er ikke så pent når de stikker ut bak TV-bordet.

Jeg er en heldig person på mange områder. Ikke bare har jeg èn konsoll å spille på. Hele fire konsoller står i mitt TV-skap og her finner du PS2, Wii, Xbox og Xbox 360. Alle disse konsollene i tillegg til JVC TH-L1 surround-anlegg, paraboltuner og videomaskin skaper en haug med ledninger som slynger seg til alle kanter. Når jeg skulle spille på min 28" Grundig TV, måtte jeg bytte ut og sette inn de riktige kablene til de forskjellige konsollene. Med KTV slipper jeg dette, for med så mange tilkoblingsmuligheter er dette en saga blott. En runde med tilkobling og kun bytte av kanalene er alt som skal til når du vil spille en av konsollene. Lettvint spør du meg.

Designmessig er KTV en lekker sak å ha på stua og på undersiden av skjermen ser du et lekkert blått langt lys som viser seg når TV'en er på eller når den er skrudd av. Hvis lyset blir skjemmende, kan dette skrues av noe som jeg personlig har stående på hele tiden. Som seg hør og bør er TV'en også flat og krever ikke så mye plass bakover. I tillegg til at du kan vri den til begge sider, står den også på en rimelig bred fot som gjør den stødig. Skjermen som jeg nå tester er sort og kanten i rundt er ikke alt for bred og som gjør at skjermen passer godt inn i min enkle stue. I slutten av mars eller begynnelsen av april kan samme skjerm fåes i pianolakk og dette tror jeg vil gjøre den enda mer attraktiv som et nytt "familiemedlem" til resten av dippeduttene i stua.

Selve oppløsningen er på hele 1920 x 1080 og det i full HD. Tørr ikke å tenke på hvordan PC-spillene mine blir når jeg kobler til en mediasenter-PC. Det kommer til å bli unikt og mine fiender i Battlefield 2142 kommer til å få oppleve mine dødbringende sniperskudd enda tetter enn før. For med denne oppløsningen og størrelsen på skjermen, ja så blir hodene deres store som fotballer ... lukter nok mange sinna venner som jeg har plaffet ned med sniperriflen min. Du kan kjøre bildeformatene 16:9, 4:3, ZOOM, PANORAMA og kontrastforholdet er på 2000:1 hvor lysstyrken ligger på 500cd/m2. Med en responstid på 8ms vil selv alle PC-spillene mine fungerer perfekt på skjermen samt de fartsfyllte konsollspillene som til tider blir flittig spilt. En annen ting jeg nevner er bilde i bilde (PIP) som gjør at du kan se på både DVD og TV samtidig - snedig.

Dette er en annonse:

Etter å ha fått koblet til alt som skal tilkobles, var jeg nå klar som et egg til å slå på skjermen og se hva den dugde til. De første sekundene var ufattelig spennende og jeg skal ærlig innrømme om noen hadde skremt meg, tror jeg det hadde blitt ganske så vått i buksa. Med en liten lyd, slo skjermen seg på og jeg kunne nå oppleve å se parabol i 40" noe jeg lenge har drømt om. Det første jeg la merke til var størrelsen og et steg fra 28" CRT til 40" LCD er stort og jeg stod og studerte det nye "familiemedlemmet" som viste seg på sitt beste. Hoppet fort over på en filmkanal og deretter på MTV. Både lyd og bilde skulle sjekkes ut. Etter litt kanalhopping fant jeg ut at menysystemet skulle få litt oppmerksomhet, noe som var enkelt og intiutivt. Man trenger ikke noen doktorgrad for å finne de innstillingene som passer èn best. Via menyene er det bare å prøve seg frem og tilslutt fant jeg det som passet meg. Selve fjernkontrollen var enkel og grei og designmessig ikke noe som ligner en fremtidssak.

Det andre som skulle sjekkes ut var hvordan skjermen taklet spillene mine og spesielt den gode grafikken Xbox 360-maskinen presterer. Dessverre har jeg ikke noen HDMI-tilkobling på Xbox 360'en men kjører signalene via en VGA-kabel noe som viser seg å fungere veldig godt. I spill som Ace Combat 6 og Forza 2 med masse tekster, kommer nå for en gangs skyld disse til syne. På Grundig sin skjerm var disse tekstene veldig hårete og diffuse. Til tider kunne jeg ikke tyde det som stod skrevet på skjermen uansett hvor nærme jeg satt. Det hjelper selvsagt ikke saken at synet mitt ikke akkurat er på topp. Forza 2 ble en unik opplevelse og i perioder satt jeg med tårevåte øyne og kunne ikke tro at dette var mulig. Tenk deg, den grafikken du finner i spillet, de stilrene linjene og de flotte detaljene fikk meg totalt vippet av pinnen. Ace Combat 6: Fires of Liberation var en fryd for øynene og selv i supersonisk fart samt hvor den ene eksplosjonen etter den andre fyllte opp skjermen, var det ikke antydning til etterslep. Dette kunne ikke ha gått noe bedre og nå i den senere tiden har Burnout Paradise bokstavelig talt fått kjørt seg hett og gjort mine opplevelser med KTV enda mer positive. Jeg har til nå testet ut alle konsollene mine på TV'en og alle sammen har gitt mange hundre ganger bedre visning enn hva jeg fikk på min gamle Grundig 28" TV. Selvsagt skal det være en forskjell på nytt og gammelt, men at forskjellen skulle være så stor hadde jeg ikke trodd. Men det er den nå og jeg har en liten stund levd i paradiset og blitt godt kjent med TV'ens egenskaper både i spilling, filmfremvisning og DVD-avspilling. Jeg har tilgode å prøve ut Playstation 3 med Blu-ray, men hvem vet i fremtiden. Kanskje en dag går min andre drøm i oppfyllelse og jeg sitter og spiller Uncharted eller Gran Turismo 5 på skjermen i full HD. Det er lov å drømme og nå har en av mine drømmer nettopp gått i oppfyllelse med at KTV-skjermen har kommet i hus. Så neste må bli en Playstation 3...

Alt i alt er skjermen unik og jeg har i tillegg fått god hjelp fra Inline om innstillinger m.m. selv om jeg har en del viten fra før av på tekniske dippedutter, har noen av tipsene vært knalle. Derfor kan jeg uten tvil anbefale KTV til alle andre som er på utkikk etter en stor skjerm for spilling og om ikke lenge skal jeg teste ut hvordan det fungerer med mediasenter-PC og tar jeg ikke helt feil kommer dette til å ta TV'en enda et steg i min komplette verden hvor spilling, film og musikk betyr enormt mye for meg. Jeg har en liten negativ opplevlese med skjermen og det var en svak bankende lyd spesielt når lyden var slått helt av eller var svak. Da kunne du høre denne lyden som fort kan sammenlignes med noen som banker mot et murgolv og hvor lyden forplanter seg til naborommet. Sett bass på off og lyden forsvinner. Foruten dette er hele opplevelsen er fryd og jeg unner dere alle å oppleve det.

Den "veiledende" prisen ligger på 10 990,- og for disse pengene får du ufattelig mye. Om du kun skal se film så kan jeg love deg at både Blu-ray og HD DVD (som snart er en utdød rase) gir deg unike opplevelser og har du i tillegg tilkoblet det hele til et saftig surround-anlegg, ja så tror jeg du snart kan finne deg selv i himmelriket.

Dette er en annonse:

Ønsker du mer info om TV'en, ja så er det bare å klikke seg inn på linken nedenfor:

Inline Technology - KTV 40"

KTV
KTV
KTV
KTV
KTV
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Masse tilkoblingsmuligheter, stilrent design, stødig fot, meget god fremvising om det er spill, film eller parabol uten HD. fungerer meget godt til spilling.
-
Hadde litt problemer med basslyden - perioder med en svak bankelyd i bassen når lyden var skruvd helt av.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: KTV - skjermen som overrasket meg!

Test: KTV - skjermen som overrasket meg!

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Jeg har lenge drømt etter å få spilt på en stor, fet 40" LCD-skjerm med mine Xbox 360 spill og lykken var stor da Tollpost en dag dukket opp på døra med en KTV fra Inline Technology. Drømmen var nå gått i oppfyllelse!Loading next content