Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Lenovo Yoga Book C930

Lenovo Yoga Book C930 forsøker å erstatte alle dine enheter, men er ikke god nok til å erstatte noen av dem.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det kombinerte markedet for bærbare computere er blitt hardere og hardere å konkurrere på, og spesielt etter smarttelefoner, nettbrett og ultrabooks smått begynner å kunne det samme, så er det enda vanskeligere å finne ut av presis hvilken maskin man skal kjøpe, og fra hvem. Lenovo har en ganske problematisk løsning til deg som gjerne vil ha litt av det hele, og den løsningen heter Lenovo Yoga Book C930, en maskin som påstår å være et nettbrett, en E-Ink-ebokleser og en laptop på en og samme tid. Vi var litt skeptiske da vi først hørte om den, men etter å ha brukt den til en rekke hverdagsoppgaver i to uker, hvordan har vi det så med den?

La oss starte med å beskrive nøyaktig hva Yoga Book C930 er, for ved å kombinere forskjellige strukturer, teknologier og brukssituasjoner, så sitter vi faktisk her med en relativt unik maskin. C930 åpnes som en bok, og her presenteres du for to skjermer, et 10.8 tommer QHD IPS-panel på 2560x1600 som støtter touch og penn, samt et 10.8 FHD Flexible E-Ink Mobius-panel i svart/hvitt, som kan benyttes til en rekke oppgaver.

Test: Lenovo Yoga Book C930
Test: Lenovo Yoga Book C930
Dette er en annonse:

Først og fremst er det et touch-basert tastatur med valgfri trackpad, som gjør at du kan bruke din C930 som en form for laptop. Så sannelig er all den grunnleggende funksjonaliteten på plass, og det å browse nettet, spille av YouTube-videoer og kanskje lette kontoroppgaver kan utføres ved å skrive på E-Ink-tastaturet. Utover det kan du bruke det som tegnebrett med den tilhørende pennen. Og ja, tastaturet er naturligvis også en form for Kindle, så du kan lese bøker på den, dog er det ikke belyst, så derfor kan du ikke lese i mørket.

Før vi går videre, så la oss få selve innmaten av veien. Testenheten er utstyrt med en Intel I5-7Y54, Intel HD Graphics 615, 4GB LPDDR3 RAM og en 256GB SSD1, som kan oppgraderes via microSD. Batteriet varte i omtrent syv timer ved blandet bruk, men det avhenger veldig av nettopp bruken, om du mest leser ebøker, tegner eller aktiverer IPS-panelet. La oss starte med det beste - C930 er fantastisk sammensatt. Skjermkanten er kanskje litt stor i forhold til moderne standarder, men det detaljerte hengselet samt det robuste designet føles ganske storslått. Og ja, å ha en ebokleser, et tegnebrett og en maskin som kan bruke en komplett Windows 10 Home-lisens i en og samme pakke er imponerende. Men herfra stopper de gode nyhetene litt. Som laptop er det simpelthen ikke en optimal måte å interagere med styresystemet på. Etter relativt kort tid er fingertuppene ømme av å skrive, og hver eneste gang man opererer tastaturet, så minimeres trackpaden, som gjør at du må trykke på en knapp i bunnen for å forstørre den igjen. Ikke bare det, slve E-Ink Mobius-panelet er ikke helt like så responsivt som man forventer av nåtidens maskiner, og ofte måtte vi faktisk åpne og lukke enheten flere ganger for å overhodet få liv i det. Det å skifte imellom modes er ikke helt flytende nok heller, og de få millisekunders forsinkelse minner nærmes om de tidligste iPhone-modellene.

Test: Lenovo Yoga Book C930
Test: Lenovo Yoga Book C930
Dette er en annonse:

Som nettbrett stopper problemene heller ikke, for C930 skifter ikke automatisk til nettbrett-modus i det du snur skjermen rundt, og i dette tilfellet blir skjermkanten først et ganske stort problem. Godt nok er det 2560x1600, og det er ganske imponerende, men til en veiledende pris på 13.499 kroner, er det tett på at du kan klemme en iPad Mini eller selv en Microsoft Surface Go og en relativt fin laptop for samme prisen.

Det er virkelig det å skrive og tegne som redder Yoga Book, men også her er det problemer, nemlig med softwaren, for Lenovo benytter proprietær software, og det betyr at du ikke kan forvente at de programmene du nå bruker igjennom Windows 10 støttes. Dog føles det bra å ta notater, det kan man ikke ta fra den.

Det er litt moro, at selv om Yoga Book C930 må sies å ikke være noe spesielt vellykket forsøk på å erstatte hverken en ebokleser, en bærbar eller et nettbrett, så er det muligens en titt på hvordan bærbare computere kommer til å se ut i fremtiden. Ideen i å presse flere enheters funksjonalitet ned i en og samme maskin er faktisk robust, og hverken byggekvalitet eller funksjoner kan man klandre Lenovo for - den kan faktisk alle ting. Den kan bare ingen av dem bedre eller like bra som de enhetene den forsøker å være et alternativ til.

05 Gamereactor Norge
5 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene


Loading next content