Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Logitech Aurora-kolleksjonen

Daniel har tatt en titt på Logitechs nye Aurora-kolleksjon som er rettet mot den kvinnelige brukerbasen, men også passer alle andre.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Da jeg første gang så bildene av Logitech G705, G715 og G735 tenkte jeg umiddelbart at dette var produkter rettet mot de kvinnelige brukerne, men jeg turte ikke si det høyt i fare for å være diskriminerende. Da Logitech så presenterte Aurora-kolleksjonen for oss brukte de derimot samme beskrivelse som meg, og jeg føler det blir riktig å presentere det som det. Det utelukker derimot ikke at en snart 39 år gammel mann som meg kan bruke det. Snarere tvert imot.

Logitech G705
Først ute er den lille og overraskende behagelige G705-musen. Som hele kolleksjonen er den i hvitt design, og utstyrt med RGB-belysning på kanten av håndflate-delen. Selv om den er liten er det ingen store problemer for meg å finne et godt grep som gjør den god å spille med, men her bør du nok ikke være for stor tilhenger av håndflate-grepet dersom du har medium til store hender. For mitt klo-grep sitter den derimot som et skudd, og selv om vekten er noe høyere enn de siste musene jeg har prøvd (85 gram) er det knapt merkbar forskjell under bruk.

Logitech Aurora-kolleksjonen

Musen er utstyrt med totalt seks knapper. De vanlige venstre og høyre knappene, hjulknapp, to på venstre side i tillegg til en på innsiden av hjulet som i hovedsak brukes til å justere DPI. Hovedknappene og platen hvor hånden hviler er litt opphevet i forhold til resten som gir et relativt unikt design. Som hele serien er musen helhvit (White mist), og er utstyrt med Lightspeed-teknologi for minst mulig forsinkelse.

SPESIFIKASJONER
• Høyde: 39,4 mm
• Bredde: 68,1 mm
• Dybde: 105,8 mm
• Vekt: 85 g (kun mus)
• Batteritid: 40 timer spilling med RGB-belysning på.
• Oppløsning: 100-8200 ppt
• Trådløs teknologi: Lightspeed

Dette er en annonse:

Karakter på Logitech G705 alene: 8/10. Den fungerer fint å bruke for større hender, men litt mer størrelse hadde gjort den bedre.

Logitech G715
Sammen med en gamingmus kommer selvsagt et TKL gamingtastatur godt med. Aurora-kolleksjonen har både et kablet tastatur, G713, og et trådløst tastatur, G715, som jeg testet.

Først og fremst må jeg berømme Logitech for å endelig la meg koble to enheter (mus og tastatur) på samme Lightspeed-mottaker. Å kunne bruke kun én sender til begge enhetene er utrolig praktisk, og i tillegg gir det meg en backupmottaker dersom jeg skulle være uheldig å miste den ene. Oppsettet av dette skjer i programvaren Logitech G Hub, og gjøres på to minutter om du tar deg god tid.

Selve tastaturet er som sagt TKL, altså Ten-Key-Less, som gjør tastaturet mindre for de som liker å bruke plassen på skrivebordet til andre ting. Det kommer i tillegg med valgfrie taktile eller lineære GX mekaniske brytere, og en behagelig håndleddstøtte formet som skyer er med i esken.

Dette er en annonse:
Logitech Aurora-kolleksjonen

Det viktigste med et tastatur er mer hvordan tastene føles enn hvordan det ser ut selvsagt, og det største minuset kommer for min del her. Til spilling fungerer det helt utmerket, men til skriving føler jeg at tastene kan henge litt igjen, og enkelte ganger registreres ikke engang trykkene mine. Jeg skriver blant annet denne anmeldelsen med dette tastaturet, og det er ikke rent få ganger jeg har mått gå tilbake å rette på det jeg har skrevet da det viser seg at en tast her og der ikke registreres.

Funksjonsmessig er G715 godt utstyrt med både mediaknapper, volumhjul og spillmodus. RGB-belysningen som finnes både på tastene og på kanten av undersiden kan justeres i programvaren, og om du ikke liker den hvite fargen kan du få kjøpt grønne og rosa tastehetter og topplater til henholdsvis 449,- og 199,- kroner.

I tillegg til at tastaturet kan kobles til samme Lightspeed-mottaker som G705-musen, kan det også kobles til via Bluetooth med meget enkelt bytte mellom profilene ved et tastetrykk.

SPESIFIKASJONER
• Lengde: 370,6 mm
• Bredde: 157 mm
• Høyde: 37,2 mm
• Vekt: 976 g
• USB-C ladeport
• Batteritid: 30 spilltimer
• Antall taster: 87
• Trådløs teknologi: Lightspeed og Bluetooth
• Med i esken: Håndleddstøtte, Lightspeed-mottaker og USB-C til USB-A kabel 1.8 meter.

Karakter på G715 alene: 7/10. For et såpass dyrt tastatur (1999,-) bør det ikke være problemer med å registrere tastetrykk så selv om det er det eneste minuset er det alvorlig nok til å dra ned karakteren en god del.

Logitech G735
For et komplett gamingsetup fullføres Aurora-kolleksjonen med stilrene hodetelefoner som virkelig leverer kvalitet i alle ledd. Det eneste som gjør at jeg ikke kan sitte og nyte den gode lyden i mange timer er at det er akkurat litt for lite for mitt over gjennomsnittet store hode, men i og med at det ikke er designet for store hoder er det vanskelig å være for kritisk også.

Med roterbare øreklokker og en meget behagelig og myk hodebøyle er det enkelt å finne en posisjon på hodetelefonene som gjør de gode å ha på. Skulle du ikke ha bruk for mikrofonarmen kan denne enkelt kobles av, og de aller fleste kontrollene finner du på hodetelefonene uten å måtte inn i programvaren for å gjøre endringer. Med tilkobling både via Lightspeed og Bluetooth kan du også ha de koblet til både PC og mobil samtidig uten fare for å gå glipp av en telefonsamtale mens du hører på musikk eller ser en film for eksempel.

Logitech Aurora-kolleksjonen

Noen innstillinger må derimot fortsatt gjøres i programvaren. RGB-belysningen kan her fritt justeres etter eget ønske, og du har også en rekke tilpasningsmuligheter for å få best mulig lydkvalitet. Har du ikke helt kunnskapen til å finjustere lydinnstillingene finnes det noen forhåndsinnstillinger å velge blant. I tillegg deler brukere verden rundt sine oppsett ut fra personlige preferanser basert på om det er for å gjøre lyden best mulig i Discord, se en action-film eller hva det måtte være.

Men selv med de innstillingene hodetelefonene kommer med fungerer både lyd og mikrofon meget bra. Venner jeg har snakket med mener dette er den desidert beste mikrofonen jeg har testet så langt, og de har måttet gå gjennom en rekke forskjellige den senere tiden. Også til opptak av lyd gjør mikrofonen seg godt, og med litt finjusteringer kan du fint spille inn en podcast-episode uten at de som hører på tenker at du sitter med en mikrofon tilhørende hodetelefoner.

En litt undervurdert egenskap disse hodetelefonene har er at du kan koble til en 3,5mm jack-kabel for å bruke de direkte i for eksempel en PlayStation-kontroller. Av en eller annen merkelig grunn følger ikke en slik kabel med, men å kunne enkelt veksle mellom å bruke de på PC og PlayStation er noe jeg setter pris på, all den tid PlayStation ikke lar oss koble til hvilket som helst bluetooth-sett.

Logitech Aurora-kolleksjonen

Den eneste utfordringen jeg fikk under min testperiode var at det kunne hende at volumet ble skrudd helt ned, og derfor trodde jeg det var noe feil på lyden i spillet. Etter flere forsøk på å justere lydinnstillingene på PC'en kom jeg til slutt borti lydhjulet på hodetelefonene, og alt var i skjønneste orden igjen. Dette er ikke noe som skjer ofte, men litt irriterende de gangene det skjer.

SPESIFIKASJONER
• Vekt: 260 gram
• Lyddrivere: 40 mm
• Over 16 timers batteritid med spilling
• Over 56 timer med RGB av
• 260 gram
• Lav vekt for varig komfort
• Opptil 20 meter
• Frekvensrespons: 20Hz-20kHz
• Impedans: 38ohm (passiv)
• Kompatibelt med Dolby Atmos og Windows Sonic Spatial Sound
• Analog lydinngang via 3,5mm kabel (ikke inkludert)
• USB-C ladeport

Karakter på Logitech G735 alene: 9/10 På tross av litt høy prislapp (2399,-) leverer disse hodetelefonene valuta for pengene. Jeg får ikke til å gi de toppkarakteren når de har en feil med volumet, og at det er akkurat litt for lite til å passe alle hoder, men har du et medium eller lite hode kan du godt legge på en halv karakter til fra dette.

Kort oppsummert er Aurora-kolleksjonen til Logitech flotte produkter å se på, og selv om den er rettet mot kvinnelige gamere er det ingenting i veien for at Henrik på 14 år eller Daniel på 39 år skal nyte dem. Spesielt hodetelefonene skiller seg ut positivt, og hadde ikke problemene vært såpass alvorlige på tastaturet hadde også dette blitt en av mine favoritter. Håndleddstøtten er også veldig behagelig, og heldigvis kan jeg velge å bruke den på andre tastatur også.

Skulle du være interessert i flere av produktene i Aurora-serien finnes det diverse pakkeløsninger for å få de noe billigere.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content