Cookie

Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Logitech G35

Så og si alt Logitech rører ved blir til gull og denne kjente og kjære hardwareprodusenten har fått mange priser for sine kvalitetssterke produkter. Nå har vi sett nærmere på et nytt headset fra denne giganten og er nå spent på om G35 klarer å hevde seg i toppen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Logitech har en ufattelig stor sortimentsliste for gamere og ikke gamere. Alt det jeg har testet ut har hatt veldig godt kvalitet. Faktisk har kvaliteten vært så god at jeg en rekke ganger har måttet hyperventilere og ikke trodd det var mulig. Sist jeg hadde denne opplevelsen var med Logitech G19-tastaturet som for meg er kongen over tastaturer.

I dag er det et helt annet produkt vi skal se på og noe mange gamere har ventet lenge på. Så nå er spørsmålet, er Logitech G35 verdt ventetiden? Jo da, på en måte, men på en annen måte ikke. For selv om Logitech igjen briljerer som de er vant med, så er det faktisk litt trøbbel i paradis denne gangen. Jeg er ikke like imponert som jeg bruker å være og er litt lei meg for at ikke produktet var stilte til mine forventninger.

Dagen var kommet og min snille postmann hadde med seg en stor eske til de dype skoger hvor elg og rådyr holder meg med selskap. Jeg ivrer etter å pakke opp og til min store overraskelse ligger det et nytt headset i esken. Jeg skjelver litt. Tenk, G35-en har kommet. Jeg skjelver enda mer. Pakker ut headsetet og ser med en gang at Logitech virkelig har tenkt på designet. Klokker dekket med mykt skinn, en fin bevegelig mikrofon, skinnbøyler som kan bytes ut, tre knapper for diverse programmer på venstre side av headsetet samt lydhjul og en mute-knapp for mikrofon. Nydelig, tenker jeg. Med i esken til headsetet følger det med en cd-plate som jeg med en gang installerer. Jeg kaster meg over musen og gjør klar til å klikke meg igjennom programmet som installerer driverne m.m.

Endelig var det hele gjort unna av det praktiske - nå skal headsetet nytes for alt det er verdt. Jeg lener meg tilbake i min myke godstol og setter på litt musikk fra mitt store bibliotek med MP3-låter. Først svinger jeg igang litt Metallica med Nothing Else Matters, så blir det et par låter av Kizz hvor jeg til slutt setter på trance og disko. Lyden er fin og bassen brukbar dyp. Jeg skrur opp volumet og da først hører jeg det skurrer så vidt i headsetet. Spesielt når bassen er på det dypeste hører jeg headsetet vrenger seg. Hmm - ikke bra tenker jeg. Selv om bassen kanskje er smule dypere enn i Gamecom 777 headsetet, så skurrer det litt vel fort, noe ikke Gamecom 777 gjorde ved samme lydbilde. Kan dette stemme da? Jeg kjørte i gang en cd fra Dolby som er spesiallaget for å teste ut lyd i headset og da først oppdager jeg at lyden så absolutt ikke er 7.1 som Logitech sier det skal være. Faktisk hører jeg forskjellen bedre i Gamecom 777 headsetet enn i G35. Nå ble jeg skuffet nå. Jeg som hadde ventet på å få opplevd 7.1 lyd, men den gang ei.

Litt skuffet starter jeg opp Grand Theft Auto IV for å se hvordan lydbildet er her. Jo da, slettes ikke dårlig og lyden er klar og fin i spillet. Jeg hører om lyden kommer bakfra eller noen av sidene og selvsagt fremfor meg, men å kalle det for 7.1 er ikke headsetet verdt.

Dette er en annonse:

Så gikk jeg over til ventrilo, teamspeak og skype for å teste ut mikrofonen og her ble jeg ikke skuffet. Meget sensitiv mikrofon som fanger opp stemmen min og hindrer støy å komme igjennom til de som hører på meg. Her har Logitech gjort en meget god jobb og med programvaren følger det med en stemmeforvrenger. Denne forvrengeren var skøy og jeg hadde det veldig moro med mine venner som ikke skjønte hvem de snakket med. Spesielt alien-stemmen var moro.

Designmessig er headsetet fra Logitech bra og har sine gode løsninger, men så var det noe som ikke var så bra også. For på toppen av den venstre klokken hadde Logitech satt tre knapper. Disse knappene er snarveisknapper til taleprogrammer du kanskje bruker. Da tenker jeg på Skype, msn og ventrilo. Det er supert med disse knappene, men når du uttalige ganger havner ut i desktop med oppstart i et av programmene midt under spillingen, så blir ikke dette så veldig moro. Du må passe på og ikke ta på knappene når du tar av deg headsetet for evt. å ta en telefon eller om noen skulle snakke med deg, for da hopper du ut av spillet, inn på desktopen og inn i programmet knappen var programmert for. Meget irriterende og lite gjennomtenkt. På den nedre delen av venstre høreklokke, ligger et lydhjul samt en knapp for å mute mikrofonen. Hva om Logitech hadde byttet om plasseringen av knappene. DA ville jeg ikke like enkelt ha touchet de tre knappene for programmene, mens lydhjulet og mute-knappen ikke ville ha blitt trykt på like enkelt og da ville denne irritasjonen ha vært borte.

Under noen timers bruk kommer en annen negativ ting frem. Headsetet føles tungt ut. Dette er heller ikke noe som gir meg grunn til å rose headsetet opp i skyene. Om det er jeg som er svak i nakken og hodet eller om det er headsetet som er tyngre enn andre headset? Ja det kan man spørre seg om. Jeg følte i alle fall tyngden av G35 etter et par timers spilling.

Alt i alt er jeg litt skuffet over Logitech G35 litt på grunn av lovnaden om 7.1 lyd samt litt feil med designet av headsetet. Foruten dette og om du ikke spiller altfor høy musikk eller lyd, så er den klar og fin. God balanse i lyden samt at mikrofonen var bra sørger for at det funker fint å spille med. I tillegg var stemmeforvrengeren en artig sak og noe jeg har hatt mye moro med. En annen ting - headsetet er en kostbar affære. Da jeg søkte på Kelkoo.no, fant jeg det billigste headsetet til 1034,- Det er en høy pris du må betale for et headset som ikke stiller til de kravene jeg for eksempel har. Hadde derimot headsetet vært bra på alle punkter, ville kanskje prisen ha vært verdt sine penger, men ikke nå. Helt på tampen må jeg si at Logitech med G35 ikke når helt til topps denne gangen, men bevare meg vel, med så mange produkter som gjør det, burde ikke Logitech henge med hodet av den grunn.

Dette er en annonse:
Logitech G35
Logitech G35
Logitech G35
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Stilig design, bra mic, stilig lydforvrengelse, mange muligheter via programvare.
-
Forvregnging av bassen, feil plassering av knappene på headsetet, blir litt tunge etter lang tids bruk, ikke helt 7.1 surround.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

6
Test: Logitech G35

Test: Logitech G35

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Så og si alt Logitech rører ved blir til gull og denne kjente og kjære hardwareprodusenten har fått mange priser for sine kvalitetssterke produkter. Nå har vi sett nærmere på et nytt headset fra denne giganten og er nå spent på om G35 klarer å hevde seg i toppen...Loading next content