Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Logitech G502 X

En legendarisk mus kommer i nye utgaver, og Daniel har sjekket ut om det er verdt nyutgivelsen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Logitech G502 har lenge vært en av de mest populære musene til Logitech. Selv i dag, åtte år etter utgivelsen. Nå kommer en trio med nye G502-muser, kalt G502 X Lightspeed. En kablet utgave, en trådløs utgave, og en trådløs utgave med RGB-belysning. Alle tre kommer i to farger, hvit og sort. Personlig må jeg innrømme at den hvite ser best ut av dem, men dette er selvsagt personlig preferanse. Utseendemessig ser musen rett og slett flott ut, med tydelige markeringer mellom bakdel, øvre del og sideknapper, som også har RGB-belysning på Plus-versjonen.

HQ
Logitech G502X

Med litt over 100 gram i vekt er ikke denne musen av de letteste, men langt i fra av de tyngste heller. Den store overflaten gjør det naturlig å bruke håndflate-grepet, eller såkalt palm grip. For min del ble et par av knappene litt overflødig ettersom jeg liker å hvile håndleddet i forkanten av musa, og dette gjorde det vanskelig å naturlig nå frem til spesielt tast G7 som finnes på venstre side av venstre museknapp. Det finnes også en knapp lengre frem på venstre side av musen som i utgangspunktet er til å bytte DPI-profil, men denne kan byttes ut i et deksel om ønskelig. Veldig hendig.

Som de fleste andre muser for tiden har den USB-C kontakt i front til lading, og oppbevaring til USB-mottakeren under musen hvor jeg også finner muligheten til å sette inn powerplay-enhet til å lade musen på en av Logitechs ladematter. På toppen av musen finnes også en knapp for å velge mellom å låse hjulet i to forskjellige moduser. Én for å la hjulet rulle fritt, og én for å ha den tradisjonelle «trinn-rullingen» hvor hjulet stopper med jevne mellomrom. Veldig kjekt om jeg skal scrolle langt nedover for eksempel. En annen undervurdert funksjon er at hjulet har sideknapper som gjør at du kan dytte det til høyre og venstre og på den måten ha to knapper til tilgjengelig.

Logitech G502X
Dette er en annonse:

Med Lightspeed-teknologien vi er blitt så vant til med Logitech er det nesten ingen forsinkelse verdt å nevne, og lar deg også koble to enheter til samme USB-mottaker så lenge begge har Lightspeed. Dette frigjør en ekstra USB-port dersom du har et Logitech-tastatur som passer beskrivelsen, og man kan jo aldri få nok USB-porter. Under musen sitter en Hero 25K-sensor som gjør bevegelsen smertefri. DPI og IPS kan settes opp i programvaren, og du kan også lagre fem forskjellige profiler på selve musen slik at du ikke er avhengig av programvaren. Disse profilene byttes det enkelt mellom med et klikk. Musens mange knapper gjør den ideell for MMO-spill, men også FPS-spill drar nytte av det med knappenes plassering.

Med 12 forskjellige knapper som kan justeres etter personlige preferanser er det lite igjen som trengs å gjøres på tastaturet dersom du har store nok hender. Som tidligere nevnt er den hakket for stor for min del til å utnytte alle knappene, men i program som for eksempel Photoshop kommer det mer hendig til hvor jeg ikke er avhengig av å trykke på knappene innen kort tid.

Med Lightforce hybrid-brytere får du ultraresponsive knapper, og det skal lite trykk til for å aktivere de. Dette gjør den ideell til spill hvor du trenger nøyaktighet som for eksempel sniping i Warzone.

Logitech G502X
Dette er en annonse:

Logitech ville at vi skulle få oppleve den legendariske musen G502 i en forbedret utgave, og det er akkurat det de har klart. Musen er utrolig god på mange områder, og prisen på den er heller ikke avskrekkende. I skrivende stund får du G502X kablet versjon til 899,-, G502X trådløs til 1499,- og G502X Plus til 1699,-. Alle disse prisene kan jeg forsvare for en god datamus. Det eneste jeg har å utsette er at jeg som så mange andre muser har en tendens til å komme borti tilbake-knappen på siden. Jeg vet ikke om det er dårlige vaner fra min side som gjør at dette har en tendens til å skje, men det kan være svært irriterende om det skjer på feil tidspunkt som for eksempel når man har sittet og skrevet et blogginnlegg (eller anmeldelse) i lang tid, og bare skal sjekke opp noe på en annen fane. Foruten dette er Logitech G502X absolutt å anbefale for de fleste med medium+ hender. Er nok ikke like ideell for de med mindre hender da den kan bli litt for stor.

Logitech G502X

Spesifikasjoner: (G502X Lightspeed Wireless)
Vekt: 99.7 g (Sort), 101.5 g (Hvit)
Høyde: 131.4 mm
Bredde: 41.1 mm
Dybde: 79.2 mm
Sensor: HERO 25K
Oppløsning: 100 - 25,600 dpi
Max. akselerasjon: >40G2
Max. fart: >400 IPS

Tilkobling:
Trådløs 2.4 Lightspeed
USB -C ladeport

Batteritid:
Ca 140 timer (Ca 35 timer med RGB på G502X Plus)

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Fantastisk batteritid (uten RGB), mye mus for pengene. Kommer også i kablet utgave. Mange muligheter for tilpasning.
-
Ikke for små hender. Litt lett å treffe "tommelknappen" på venstre side.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Logitech G502 X

Test: Logitech G502 X

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Daniel Andersen

En legendarisk mus kommer i nye utgaver, og Daniel har sjekket ut om det er verdt nyutgivelsen.Loading next content