Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Motorola G51

Motorola har lansert en budsjettvennlig smarttelefon, men problemet er bare at de har gjort det bedre før.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Selv om det finnes mange større, signifikante produsenter på markedet, som stadig senker prisen på deres flaggskip for å kunne konkurrere blant de såkalte "mid-rangere", så er det bare noen som er bedre enn andre til å senke prisene og gi forbrukerne mer for deres penger.

Motorola var blant de helt stor vinnerne i fjor med deres Edge20, som vi hyllet for nettopp å kraftig undergrave de etablerte gigantene, og levere en flott, velfungerende og funksjonell smarttelefon til en brøkdel av hva du ellers kan finne på markedet.

Nå skjærer de ytterligere inn til benet med G51, en telefon du kan få for cirka 2600 kroner, og som likevel er fast bestemt på å gi deg mer enn du reelt sett har betalt for.

Motorola G51

Telefonen er i seg har en ganske robust feeling. Jo da, alt er plastikk, men den føles solid, og nå som den likevel veier 208 gram og er 9,1 millimeter tykk, så har den riktig nok ikke den papirtynne profilen du finner på en Edge20, men samtidig føles det som at du får mye telefon for pengene. Dessuten har det vært plass til en IP52-sertifisering, og det er til og med mulighet for å utvide lagringsplassen med microSDXC.

Dette er en annonse:

Det er dog uten tvil skjermen som er hovednavnet. Igjen: 2600 kroner, og for det får du 6,8 tommers IPS LCD i 120Hz. Det er god verdi for pengene, ingen tvil om det.

Innvendig finner vi en Snapdragon 480+, en SoC som gir adgang til 5G, som vi dog fortsatt ikke betrakter som dødsnødvendig, men selv om det er snakk om en budsjett-SoC, så følte vi aldri at vi direkte ventet på den i løpet av den uken vi tilbragte med mobilen. Jo, i spill som PUBG Mobile kan man så sannelig merke den lavere clocken, men i daglig bruk er det ikke noe å bekymre seg over - like så er de 6GB RAM vi har i vår testenhet. Man ville kunne argumentert for at selv med en konkurransedyktig pris er 64GB plass som start litt lite til både applikasjoner og de bildene man gjerne vil ha lokalt på mobilen. 128GB bør være standard, også for de billige.

Motorola G51

Videre er fortsatt Motorolas solide fordeler tilstede, som gjør G51 til en konkurrent. G51 ankommer med Android 11, som selvfølgelig kan oppgraderes til Android 12. Ikke bare det, mobilen har alle de faste fordelene, som Moto Display, som lar deg samhandle med dine notifikasjoner uten å låse opp mobilen, samt diverse bevegelser som fungerer som snarveier, som å riste mobilen for å slå på lommelykten. Motorolas programvaretilnærming er nesten perfekt, det er helt sikkert.

Dette er en annonse:

Det skal dog sies at det er små ankepunkter også. Knappene er plassert høyt på høyre side, og den dedikerte Google Assistant-knappen sitter helt inntil toppen av enheten, som betyr at de fleste må bruke sin andre hånd for å aktivere den. Dessuten var batteritiden noe skuffende. Jo, den holder til en god dags allmenn bruk, men gitt størrelsen og skjermens 1080p-oppløsning, så hadde vi forventet mer.

Det er tre kameraer her, en 50 megapiksel hovedsensor, en 8 megapiksel ultra-wide og et 2 megapiksel makrokamera, og ingen av disse produserer bilder som kan konkurrere mot bransjens mest etablerte merker. Er de helt ubrukelige? Selvsagt ikke, og takket være optisk stabilisering og en relativt direkte fargemetning, så er det både dynamisk rekkevidde og nok detaljer til å gjøre dem funksjonelle (bortsett fra makrokameraet). Men eksepsjonelle eller bedre enn ventet er de altså ikke.

Det eneste egentlige problemet er prisfallet på konkurrerende modeller, og du kan i dag få en alminnelig Motorola Edge20 til omtrent 3000 kroner. Bedre kameraer, bedre display, mer plass, mer RAM og en nyere Snapdragon 778G-prosessor - det hele er bare bedre, og vi anbefaler at du faktisk kjøper den i stedet, selv om G51 er litt billigere, og i seg selv mye verdi for pengene.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Motorola G51

Test: Motorola G51

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Magnus Groth-Andersen

Motorola har lansert en budsjettvennlig smarttelefon, men problemet er bare at de har gjort det bedre før.Loading next content