Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: MSI N285GTX SuperPipe 2G OC

Dagens grafikkort blir stadig kraftigere. Og de er i stadig større grad annsett som den viktigste komponenten når man skal sette sammen en PC.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

MicroStar International har med N285GTX SuperPipe 2G OC kommet opp med et grafikkort som ligger svært tett opptil 295, som samtidig er spesielt egnet for overklokking, og ikke minst har en mer edruelig pris.

HQ

Det første jeg legger merke til er at grafikkminnet er på hele 2GB. Med dette skulle det være rikelig med grafikkminne for selv de mest krevende spill. Det er i det hele tatt dobbelt så mye som det du finner i de fleste andre grafikkort med Nvidias GTX 285 kjerne.

Dernest forteller det lange navnet som MSI har utstyrt produktet sitt med, at det her er fokus på kjøling. Benevnelsen SuperPipe gir klare indikasjoner på at kjølingen skal være av den ekstreme sorten. Denne antagelsen bekrefter også MSI raskt når de skryter av kjøleteknologi som overgår alle andre grafikkort. SuperPipe indikerer korrekt at varmelederne er forbedret fra andre modeller. At de er tykkere for å lede bort mer varme.

Grafikkortet kommer i en svær eske, med MSIs logo og produktnavnet trykket i stort. Nettopp navnet på kortet er bemerkelsesverdig da N285GTX er en modellklassifisering som avviker noe fra konkurrerende produsenter. At kortet ikke alltid dukker opp hvis man på den vide verdensveven søker etter det mer konvensjonelle 285 GTX er en påfallende konsekvens.

Men vekk fra uvesentlige detaljer ser man at esken stort sett inneholder alt man trenger. Skrujern og annet monteringsutstyr er selvfølgelig noe man er nødt til å oppdrive på egenhånd, men skruehullene er selvfølgelig helt normale og tilpasset enklest mulig montering. Grafikkortet ligger svært godt polstret i pakken det ankommer i og skal behandles særdeles røft for å bli påført noen form for skader under transportetappen.

Dette er en annonse:

Kortet er stort, det skal sies. Med de to store og kraftige viftene er kjøleløsningen langt fra diskret og bortgjemt. Selv i Antec Twelve Hundred var det litt jobb med å lirke det inn mellom ledningene, men med litt mindre kabelrot enn det jeg har klart å oppdrive skal nok kortet få plass i de fleste kabinetter.

Forøvrig er installeringen meget enkel og intuitiv. Manualen er enkel og kortfattet, men stort sett godt forklarende på en endeløs rekke språk. Kortet skal simpelthen bare dyttes inn i porten på hovedkortet og deretter festes til kabinettet med kun to skuer - stort sett likt som alle andre kort.

Esken med kortet inneholder også to adaptere så du kan velge å koble til en skjerm via DVI, VGA eller HDMI

Ved testing får jeg gode resultater ut av kortet. Flere testprogrammer gir gode benchmarks, men det er de praktiske resultatene og den visuelle ytelsen som er interessant. I samtlige spill jeg har testet kortet glir alt av grafikk smooth og uten irritasjonsmomenter. Dette inkluderer også Crysis der grafikken kan stilles til de høyeste innstillinger uten at det går utover spillopplevelsen, eller gir merkbare etterslep.

Dette er en annonse:

Alt i alt er MSI N285GTX et kraftig og solid grafikkort med gode overklokkingsmuligheter og mye minne. Kjølingen sørger for at kortet holder seg forbausende godt temperert selv under ekstremt press. Prisen er det eneste ankepunktet, da kortet ikke er billig, heller ikke sammenlignet med andre kort i klassen 285 GTX. Men har du planer om å overklokke grafikkortet er dette absolutt et godt kjøp.

MSI N285GTX SuperPipe 2G OC
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Kjøling, innpakking, mye GDDR3-minne, kraftig, stilig
-
Pris
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content