Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Nokia 5800 XpressMusic

I disse tider hvor det blir mer og mer populært med trykkfølsomme skjermer, kommer Nokia nå med sin første musikktelefon med denne egenskapen og vi har sett nærmere på Nokia 5800 XpressMusic.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Nokia er den mobilprodusentene som faktisk var sist ut med trykkfølsomme skjermer, men nå som de har fått blod på tann kan vi regne med å se flere av denne sorten i tiden fremover. Lenge før denne telefonen så dagens lys, fikk vi se diverse klipp i medier og høre info som selvsagt fristet oss stort. Nå er dagen endelig kommet og vi har fått sett nærmere på Nokias musikktelefon - 5800 XpressMusic.

Designmessig er ikke telefonen noe å bli overrasket over og den er lagd av sort plast med en rød stripe på hver side. En ting med denne telefonen som skiller seg ut fra de andre, er at du ikke finner så mange knapper på den. Kun fire knapper og de finnes på forsiden og på sidene. Dette gir telefonen en stilren overflate og ikke minst en stor trykkfølsom skjerm. I bunnen av skjermen finner du menyknappen, tale/avslutt-knappen samt en medieknapp. Øverst i høyre hjørne, like under et kamera sitter en litt skjult snarveisknapp til et spesielt mediepanel. På høyre side ligger knappen for kameraet, en tastelås og volumenknappene. I toppen sitter som vanlig slå på/av knappen og minijack-porten til hodetelefonene. Selve telefonen ligger godt i hånden og størrelsen er perfekt.

Nokia 5800 XpressMusic har veldig bra specs å friste med og den er som skrevet tidligere utstyrt med en stor trykkfølsmom skjerm på hele 3.2" og det med en oppløsningen på 640 x 320 pixler. Skjermen har en meget overbevisende fremvisning og du ser både bilder og film ufattelig godt på skjermen. Menyene er enkle og du trenger ingen doktoravhandling for å finne frem på telefonen. Med en stylus som gjemmes i telefonen, klikker du deg der du måtte ønske hvor skjermen reagerer momentant. En annen ting som er bra, telefonen har noe som kalles haptisk feedback og dette medfører at den avgir små ristninger når du trykker på skjermen. Den nye versjonen av Symbian S60 skal i denne sammenhengen ha skryt, for Nokia har virkelig klart å tilpasse det så velkjente systemet til en trykkfølsom modell og ting som å skrive sms-beskjeder, spille musikk, sette opp aktiviteter og lignende er utrolig enkelt og intuitivt. Knappene er store nok til at man uten problemer kan treffe med fingrene og softwaren er hurtig nok til at man ikke merker noen form for forsinkelser.

Som du har fått med deg heter telefonen Nokia 5800 XpressMusic og det betyr selvsagt at telefonen er spesielt godt egnet til å avspille musikk. I telefonen finner du et micro SD-kort med på 8GB og vil man ha mer plass, kan man sette opp til 16GB i telefonen noe som burde være nok for de fleste. Musikkavspilleren i telefonen er meget god og lyden som spilles ut fra minijack-porten er mer enn godkjent - det høres like bra ut som min beste MP3-avspiller. Selvsagt har denne musikktelefonen innebygde høytalere og om du ønsker å bruke dem kan du med en medfølgende fot, sette telefonen opp på en slik måte at lyden fremmes bedre.

Ellers kan denne telefonen skryte av å ha GPS, W-lan og et 3.2-megapixel kamera og disse funksjonene virker akkurat slik vi er vant til. Det er fortsatt Nokia Maps som viser deg veien og kameraet tar helt greie bilder når belysningen er god, men i mørke omgivelser blir ikke bildene noe nevnverdig gode selv om blitsen jobber på høygir.

Dette er en annonse:

Nokias første telefon med trykkfølsom skjerm et veldig godt alternativ til iPhone og andre dyre trykkfølsomme telefoner på markedet og vi kan uten tvil anbefale denne telefonen til andre som er på utkikk etter en ny mobiltelefon. Masse funksjoner, god brukervennlighet samt stor trykkfølsom skjerm, sørger for at vi er i ekstase...

Nokia 5800 Xpressmusic
Nokia 5800 Xpressmusic
Nokia 5800 Xpressmusic
Dette er en annonse:
Nokia 5800 Xpressmusic
Nokia 5800 Xpressmusic
Nokia 5800 Xpressmusic
Nokia 5800 Xpressmusic
Nokia 5800 Xpressmusic
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Utolig god telefon som har god trykkfølsom skjerm, god lyd og massevis av funksjoner.
-
Ikke så veldig bra bilder i mørke omgivelser samt at telefonen virker litt billig med plasten.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Nokia 5800 XpressMusic

Test: Nokia 5800 XpressMusic

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

I disse tider hvor det blir mer og mer populært med trykkfølsomme skjermer, kommer Nokia nå med sin første musikktelefon med denne egenskapen og vi har sett nærmere på Nokia 5800 XpressMusic.Loading next content