Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Nokia N97 mini

Nokia har det med å overraske og det gjør de nok en gang med deres N97 mini som har alt hva man trenger på en mobiltelefon.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Vi har tidligere testet ut en rekke mobiltelefoner fra Nokia og vi har samlet omtalene for deg; HER . Du kan også se at Nokia presterer godt og at mobiltelefonene deres har en høy kvalitet samtidig som de er veldig brukervennlige. I dag har vi sett nærmere på N97 mini - lillebror til N97 som gjorde sitt store gjennombrudd i fjor. N97 mini er så å si like "stor" som N97 både i størrelse (skiller ikke mange millimeterne) og ikke minst kvalitet. Den fungerer perfekt til mange forskjellige gjøremål og ikke bare til å snakke i den. Mobilen er enkel og krever ikke mye av brukeren.

Dette er det som finnes i esken når du åpner den;
N97 mini
Ladekabel
Øreplugger med 3.5mm minijackplugg
USB-kabel
Batteri
Brukerveiledning

Det første som møter deg er et design som nesten er helt likt sin storebror N97. Telefonen er kun noen millimeter mindre, men det har ingen vesentlig betydning på verken skjerm eller knapper som faktisk har samme plassering som N97. Den har en fysisk størrelse på 11.3 x 5.3 x 1.4cm og veier kun 138 gram. En annen forskjell er at N97 mini har 8GB intern minne hvor storebror hadde hele 32GB. Bakplaten på denne telefonen er blitt byttet ut fra å være plast til metall noe som gjør at den ser hakket mer sterk ut kvalitetsmessig. På baksiden av skjermen finner du et tastatur og dette kommer frem når du skyver på skjermen. Selve skyvingen er sterk og du føler ikke noe form for slark i leddene. For med skyving av skjerm er jo faren for at man på sikt kan få en viss slakke noe som ikke er bra.

Ellers er knappene på QWERTY-tastatur i perfekt størrelse og balanserer det hele veldig godt. De reagerer momentant og du kan uten problemer skrive en lang avhandling om du må det. Å skrive meldinger går som en lek og med at man i tillegg kan bruke telefonen på Facebook, så ligger alt til rette for å holde seg oppdatert der.

Den trykkfølsomme skjermen er på 3.2" og presenterer en oppløsning på 640x360 pixler i tillegg til at den viser 16.7 millioner farger. Hvis du for eksempel skal skrolle deg nedover skjermen er det bare å gli fingrene ned eller oppover på skjermen og det hele skroller perfekt. Dette var faktisk ikke mulig på storebror N97 så dette var velkomment på mini-utgaven. Selve skjermen er også veldig kjapp og henger sjelden når du skroller deg eller trykker på den. Her har Nokia igjen gjort en god jobb med N97 mini.

Dette er en annonse:

Nokia har alltid hatt veldig enkle menysystemer og det finner du også på N97 mini. Basert på menysystemet Symbian S60 5th Edition, så gjør "surfingen" i menyene til en lek. Det er veldig enkelt å finne frem og krever på langt nær doktorgrad for å skjønne. Ikonene er fine og passer godt inn i telefonen. Til og med hovedskjermen er godt balansert og hvor du selv kan legge inn snarveier etter eget ønske.

Å stille inn mobiltelefonen er veldig enkelt og krever ikke mye av brukeren. Det er enkelt å motta mailer, skrive meldinger eller for den saks skyld bruke de mange tusener av applikasjoner som finnes til telefonen og på Ovi-store. Her kan du også laste ned spill, musikk, film og masse annet av apps.

N97 mini har en bra musikk/film og bildeavspiller og det er ikke noe problem å bruke mobiltelefonen som en MP3-avspiller. Med 3.2" skjerm ser du også filmer med høy kvalitet på den og det gjør at den anbefales godt for alle kjøpegrupper.

Av andre funksjoner er telefonen spekket med det og du finner selvsagt kart (GRATIS Ovi Maps - 62 land), skriveprogrammer, word, excel, kalender, spill (litt skuffende antall med kun Tetris), Facebook, musikkavspiller, bildefremviser, youtube, notater, vekkerklokke, ordlister, podcaster, Accuweather, verdensur, nettleser, samt en rekke andre små og store funksjoner. Alt dette gjør at brukermulighetene på N97 mini er enorm. I tillegg kan du laste ned diverse apps eller småprogrammer som det så fint heter.

Dette er en annonse:

Ellers er telefonen ustyrt med Wi-Fi støtte samt har en kjapp 3G-teknologi som gjør at telefonen fungerer godt til surfing på nettet. Med at den også har Wi-Fi støtte så kan du i tillegg surfe gratis samt at det kan bli langt billigere om du er på tur i utlandet enn om du bruker operatørens surfepriser.

Alt i alt er dette en meget god mobiltelefon som passer for de fleste. Den er liten, hendig, innholdsrik og ikke minst veldig brukervennlig. Selv om noen synes Symbian S60 burde ha vært byttet ut med et annet menysystem, så synes jeg det fungerer godt. QWERTY-tastatur er godt å trykke på og det er en lek å skrive meldinger eller være på Facebook. Du får veldig mye for pengene om du kjøper N97 mini og jeg vil faktisk gå så langt å si at dette er en av de beste mobilene til Nokia pr. i dag. En skikkelig utfordrer til Sony's nye mobiltelefoner som slippes i tur og orden. Er du på utkikk etter en ny mobiltelefon, så gi N97 mini en sjanse - det kan lønne seg for deg...

Nokia N97 mini
Nokia N97 mini
Nokia N97 mini
Nokia N97 mini
Nokia N97 mini
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Veldig brukervennlig, skikkelig QWERTY-tastatur, 3.2" skjerm, passer til alle.
-
"Kun" 8GB minne...
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Test: Nokia N97 mini

Test: Nokia N97 mini

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Nokia har det med å overraske og det gjør de nok en gang med deres N97 mini som har alt hva man trenger på en mobiltelefon.Loading next content