Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Ozone Radon 5K Gaming Mouse

Spanjolene inntar spillverdenen med Ozone - et for meg et ukjent merke, men som jeg tror vil bite seg fast i oss gamere i tiden fremover...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Når det kommer nye produktmerker er jeg alltid spent på hva som venter meg i det jeg åpner esken Ozone er uten tvil et nytt merke for meg og kanskje for deg også. Det første jeg legger merke til når jeg åpner esken med Radon 5K musen er at det ikke er brukt så mange resurser på innpakningen. I esken finner du en CD-plate med driver samt en enkel software og når jeg snakker med importøren, PCB så får jeg høre at dette faktisk er et spansk merke og noe sier meg at vi vil høre mer fra disse spanjolene når det kommer til Ozone. Ellers finner du enkle beskrivelser på esken samt gjennomsiktig plast som presenterer musen.

Her er noen specs for Radon 5K:
- Professional gaming laser sensor Philips PLN 2032
- 8 buttons (7 programmable)
- Adjustable resolution from 100 to 5600 dpi
- Accurate and predictable motion reporting up to 1m/s
- Macro and Script functions
- USB full speed
- USB report rate with 4 selectable levels (1000 Hz Max.)
- Hardware data saving technology
- Included Software for personal configuration (Windows only)
- Adjustable weight (includes 5x 4.5g weights).
- Includes mouse bag and weight bag
- Dimensions: 122.43 x 70.64 x 43.7 mm (length x width x height)
- Weight: 135 +/- 5 g (with cable and weights)
- Cable length: 1.5 m

Når driverne er lagt inn, er det bare å starte opp og se om Radon 5K-musen er noe tess. Etter å ha studert musen finner jeg et lokk undersiden av musen. Når jeg åpner lokket finner jeg fem vekter på 4.5 gram og hvor jeg velger å bruke alle. For enda med disse vektene virker musen lett i forhold til f.eks. Logitech G9X og Logitech G700. En annen ting jeg la merke til på undersiden var rennene for ledningen. De fleste av musene kommer ledningen ut midt frempå musen, mens på Radon 5K-musen kan du selv bestemme om den skal komme ut på venstre, venstre frem, midt på, høyre frem eller helt til høyre. Selv synes jeg det er best om ledningen kommer ut frempå, men ikke alle som liker det og med denne musen kan du selv velge det som er best for deg. Når vi først er inne på undersiden, så finner vi to små glidere frem og tre litt større bak. Dette sørger for at musen glir godt på uansett underlag, til og med kontorbordet mitt gled den godt. I tillegg takler den alle slags musmatter hvor jeg tester den på grove/fine tøymatter samt grove/fine hardmatter. Radon 5K fungerer like godt på alle disse underlagene og var særs nøyaktig.

Når vi kommer til DPI, kan man stille inn dette fra 100 til 5600 og gir deg som spiller mange valg for å få den beste spillopplevelsen med å bruke denne musen. Laseren som er brukt er en Philips PLN 2032 som er veldig nøyaktig om du velger liten eller høy DPI.

For å beskrive resten av musen så ligner den i grunnen mange andre muser jeg har testet. Den er bred, brukbar lang og i tillegg har den gode støtter for tommelfinger (med gummibelegg) og lillefinger. På venstre side like ovenfor støtten til tommelfinger ligger to knapper hvor jeg har programmert den ene til knivbruk i spill som Call of Duty: Modern Warfare 2 og Battlefield: Bad Company 2. Den andre knappen bruker jeg til å kaste i fra meg medkit eller ekstra ammo i Bad Company 2. Dessverre er den knappen som er lengst frem litt vanskelig å nå i kampens hete og hadde begge knappene hatt mindre størrelse ville de begge ha vært enklere å nådd. I tillegg synes jeg selve knappene er litt harde å trykke inn i forhold til f.eks. Logitech, Saiteks sine muser.

Dette er en annonse:

På toppen av musen finner du fire røde LED-lys som viser deg hvilken DPI eller makro du kjører i (hvor du kan velge mellom tre makroinnstillinger). Midt på finner du makroknappen som lyser i lilla, blått eller rødt lys. Fremfor makroknappen ligger DPI-knappen som presses fremover for høyere DPI og bakover for lavere DPI. Så kommer musehjulet som også er dekket av gummi hvor du kun kan skrolle opp eller ned og ikke til sidene som du kan gjøre med noen muser. Det er en ting jeg må kicke litt på og det er mikrobryterne på venstre museknapp. Den har en liten tendens til å henge seg opp om jeg trykker kjapt. Dette kan være litt irriterende i lengden spesielt når du må trykke kjapt for å avfyre skudd i FPS-spill. Dette er noe som burde ha vært fikset fra Ozone sin del. Foruten denne feilen så har jeg ikke så mye mer negativt å si om musen foruten at den fungerer greit, den er nøyaktig, har god passform og glir lett over alle slags underlag.

Så om ikke spanjolene er så kjent for sitt gamingutstyr, så er de godt på vei til å finne en bra oppskrift som fungerer for oss gamere. For jeg tror nemlig at vi ikke har hørt det siste fra denne gjengen fra sydeligere strøk. Litt mer finpussing og jeg tror vi kan ha en vinner.

Ozone Radon 5K Gaming Mouse
Ozone Radon 5K Gaming Mouse
Dette er en annonse:
Ozone Radon 5K Gaming Mouse
Ozone Radon 5K Gaming Mouse
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Godt design med bra grep, nøyaktig, opptil 5600 DPI, vekter.
-
Ikke helt kompentente knapper, lett mus (inkl. vekter),
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Ozone Radon 5K Gaming Mouse

Test: Ozone Radon 5K Gaming Mouse

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Spanjolene inntar spillverdenen med Ozone - et for meg et ukjent merke, men som jeg tror vil bite seg fast i oss gamere i tiden fremover...Loading next content