Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Razer Banshee StarCraft II

Vi har testet mus, tastatur og hodetelefoner spesielt beregnet på StarCraft II-entusiaster. Her er anmeldelsen av hodetelefonene.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Razer har slått seg sammen med Blizzard og laget et lisensiert sett med produkter til Starcraft 2. Razer Banshee lover god lydisolering og god lydkvalitet i et design med klare Starcraft II-linjer.

Razer Banshee er som Razer Spectre og Razer Marauder kledd i sølvgrå plast. Navngitt etter stealth-mestrene Banshees fra Terran-rasen i Starcraft II er det kanskje litt ironisk at dette ikke er noe hodesett som vil gå upåaktet hen. I likhet med Spectre og Marauder er hodesettet utstyrt med tre individuelle LED-lys som kan stilles inn i alle mulige farger. Når du spiller Starcraft 2 blinker lysene for å informere deg om hendelser i spillet og opplyse deg om hvilket APM-nivå du ligger på.

Det er kanskje ikke helt praktisk med masse blinkende lys helt i utkanten av synsfeltet mens du spiller, men det vil se stilig ut i mørket. Dessverre er det noe å pirke på allerede her. For når du starter opp Starcraft 2 lyser både hodesettet, musen og tastaturet opp i turkis. Problemet ligger i at fargen på lyset i hodesettet er merkbart en annen tone av turkis enn lyset i musen og tastaturet. Ikke noen stor greie, men et litt sært fenomen. Har Razer virkelig ikke sjekket at de alle står i stil, når disse tre produktene på alle andre måter er så sammensveiset?

Razer Banshee
Razer Banshee er ikke for deg som ønsker diskré hodetelefoner. Foto: Ole-Kristian Anfinsen

Utover representasjon av APM og blinkende lys for å informere deg om hendelser i spillet er det ingen integrasjon mellom Razer Banshee og spillet Starcraft 2. Dette er kanskje ikke så farlig når det bare er et hodesett, men det gjør utslag i at kontrollene som finnes på baksiden av hver høreklokke, volumknapper og mute-knapp for henholdsvis mikrofon og lyd kontrollerer volumet i Windows. Det kunne meget godt vært integrert slik at du mutet master-volumet i Starcraft II og ikke all Windows-lyd når du spiller. Det ville også gjort at responsen var raskere. Å justere lydvolumet i Windows med volumknappene tar for eksempel ganske lang tid, ettersom du må holde pluss- eller minus-knappen inne en stund for å gjøre merkbart utslag på volumet.

Dette er en annonse:

En annen liten ting som Razer godt kunne tenkt på for å bedre totalopplevelsen er gummiknotten som beskytter kontakten for den avtagbare mikrofonen. Denne er cirka 1 centimeter i diameter, og når du fjerner den for å sette i mikrofonen er den helt løs. De aller fleste spillere vil komme til å miste den innen svært kort tid. Jeg har alt rotet bort gummiknotten som satt i mitt hodesett. Den kunne godt vært festet på et vis slik at den hang fast i hodesettet når den var ute av kontakten mens mikrofonen er tilkoblet.

Nok en rar ting ved Razer Banshee er at med alt fokuset på mobilitet i de to andre Starcraft-produktene Spectre og Marauder så er dette av de mer klumpete, stive og tunge hodetelefonene jeg har vært borte i. Det følger heller ikke med noen beskyttelsesveske for å oppbevare og beskytte det mens det fraktes. Ikke har det en form som passer ned i andre hodetelefoners vesker heller. Det gjør at disse hodetelefonene ikke er de jeg ville dratt med meg på LAN.

Razer Banshee
Banshee er et ganske klumete og stivt hodesett. Dermed ikke det mest praktiske å pakke med seg på LAN. Foto: Ole-Kristian Anfinsen

Når det gjelder lyden er et av Razers fremste testamenter at hodesettet skal ha svært god lydisolering. Men øretelefonene er dekket av stoff, som lydisolerer dårligere enn lær, og hodetelefonene er såpass stive at mange vil ha vanskelig for å få det til å sitte godt rundt ørene. Påstanden om god lydisolering er derfor i beste fall feilaktig. Jeg hører riktignok mindre støy utenfra enn ved bruk av for eksempel Razer Megalodon, men mye lyd slipper også ut av hodetelefonene, noe som for eksempel ikke er så bra for omgivelsene på LAN.

Dette er en annonse:

Kvaliteten på lyden er derimot bra. Det er god dybde og solid bass. Musikk, tale og spillyder låter klart og skikkelig. Mikrofonen er også god. Den filtrerer bort støy bedre enn mange mikrofoner jeg har vært borti, og den trenger ikke være rett ved munnen når du snakker. Den fanger opp stemmen din på lang avstand, men kan samtidig bøyes slik at den står rett ved munnen. Lyden som kommer ut i andre enden er klar og støyfri.

Razer Banshee
Hodetelefonene er utstyrt med en avtagbar og fleksibel mikrofon. Foto: Ole-Kristian Anfinsen

Lydprossesseringen gjøres av lydkortet som er integrert i hodetelefonene ettersom dette er hodetelefoner med USB-grensesnitt. Ytelsen til lydkortet du har i PCen din vil derfor ikke ha noen verdens ting å si for lyden som kommer ut av hodetelefonene. Har du et påkostet lydkort i maskinen er det i seg selv derfor en grunn til heller å velge et annet sett hodetelefoner med 3.5 mm-kontakter. Siden disse hodetelefonene bruker stereo-lyd klarer det integrerte lydkortet å gi god lyd, men jeg er alltid litt skeptisk, og blir aldri helt ett hundre prosent fornøyd med hodetelefoner med USB-grensesnitt. En annen ting er også at USB-hodetelefoner tar opp en verdifull USB-kontakt.

Programvaren er også et lyspunkt. Som jeg har sagt i anmeldelsen av Spectre og Marauder så er programvaren felles for de tre produktene og disse kan konfigureres i hver sin tab i menyen. Du kan her justere og konfigurere det generelle lydnivået, inkludert lydbalansen, gjøre endringer i equalizer, mikrofonens lydnivå og hvilke farger hodetelefonene skal lyse når du ikke er inne i spillet.

Razer Banshee
Hodetelefonene har knapper for å kontrollere lydstyrken og av/på for både mikrofonen og øreklokkene. Men de er ikke plassert der du lettest får tilgang til dem. Foto: Ole-Kristian Anfinsen

Alt i alt viser Razer Banshee seg å være et produkt med god ytelse og lydkvalitet, selv om en rekke små og store ting trekker ned helhetsinntrykket. Det er behagelig å ha over ørene over lengre tid i strekk, og det er mulig å utvide omkretsen betraktelig for å tilpasse det til din hodestørrelse.

Razer Banshee
Foto: Ole-Kristian Anfinsen
05 Gamereactor Norge
5 / 10
+
Programvare, lydkvalitet, mikrofon
-
Løse smådeler, klumpete, dårlig lydisolering, ingen transportbag
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content