Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Razer Carcharias

Razer er på krigsstien igjen. Hører de med dette hodesettet de andre som er ute og sniker?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Razer har vokst seg ut av skyggen av produsenter som Logitech og er nå blitt en ordentlig stormakt innen spillutstyr. Vi har testet mange av deres spillmus, og er ofte blitt imponert. Men de har ikke laget særlig mange lydprodukter.

HQ

Razer Carcharias er deres kanskje sterkeste kort på audiomarkedet og nå har vi fått testet det. I motsetning til Razer Megasoma som vi har testet tidligere, kobles Carcharias til PCen ved vanlige 3.5-millimeters lydinnganger og ikke USB. Dette gir i nær alle tilfeller bedre lyd enn USB. Til gjenngjeld må du stole på PCens innebygde lydkort, enten det er dedikert eller integrert i hovedkortet. Du er altså mer sårbar for dårlige lydkort.

Razer Carcharias har det samme, komfortable designet som Razer Megasoma. Øreklokkene dekker ørene godt og er både behagelige og isolerende. Bøylen er myk og dekket av stoff som gjør at den verken presser noe sted eller blir klam. Bøylen kan lett utvides og trekkes sammen for å tilpasse den enhver hodestørrelse.

Mikrofonen kan dyttes ut av veien eller stilles inn for best mulig mottak av hva du sier. Såvidt jeg kan bedømme har mikrofonen helt kurrant kvalitet og høres godt i andre enden, men utmerker seg ikke på noe vis.

Satt i aksjon i diverse spill gir Carcharias et godt lydbilde og fanger opp hele spekteret av lyder. Det vil derimot ikke gi deg noe særlig med hint om hvilken retning lyden av skudd eller eksplosjoner kommer fra. Dette er i stadig større grad blitt et must for det ultimate spillheadsettet og uten 7.1 surround løser altså ikke Carcharias denne oppgaven.

Dette er en annonse:

Razer Carcharias er et kurrant headset, med grei lyd i spill og et veldig stilig og komfortabelt design. Den audiofile vil dog lett merke at det mangler noe på lydkvaliteten for at man virkelig skal kunne nyte musikk med disse øreklokkene. Prisen er heller ikke hodesettets sterkeste kort. For mange vil dette være et kurrant hodesett om de vil høre lyden fra den digitale slagmarken uten å projisere den til hele nabolaget. Men om målet er et headset som skal gi deg det lille fortrinnet i skytespill, så kan det lønne seg å se seg om etter noe annet, men det vil også koste ekstra.

Razer Carcharias
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Komfortabelt Lang ledning Lydfilteret
-
Begrenset justering av mic Pris
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content