Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Razer Vespula

Vi har testet Razers nyeste musematte for spillere.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Razer Vespula er en middels stor musematte som gir god plass til å manøvrere musen slik at du ikke risikerer å plutselig falle utfor kanten ved en brå bevegelse. Den er også passe tykk slik at den ikke hever museflaten for mye, og gir behagelig innfallsvinkel for håndleddet.

HQ

Musematten er stiv og ujevnheter er defor usannsynlig, selv om den kan bli vanskeligere å pakke med seg, noe jeg ikke anser som et stort problem eller en viktig kvalitet i en slik musematte. Jeg anser at den først og fremst egner seg som stasjonær musematte.

En ytterligere ting som vi ikke ser så veldig ofte med musematter for gamere (men som jeg er desto mer vant til fra reklamematter fra legemiddelfirmaer), er en bred, myk gele håndleddsstøtte. Denne gir støtte til håndleddet og er nok ett vanlig mottrekk mot den stadig mer utbredte musesyken og andre muskelskader som også stadig oftere rammer gamere. For min del setter jeg stor pris på denne ekstra funksjonaliteten. Å ende opp med spilleforbud fra legen på grunn av overbelasting av håndleddet er intet hyggelig prospekt og jeg setter pris på at produsentene av spillutstyr i stadig større grad jobber for å øke komforten.

Man må selvfølgelig være istand til å snu musematten for at de to ulike overflatene fritt skal komme til nytte. For at musematten ikke skal gli er derfor håndleddsstøtten festet i den ene langsiden av en myk gummimatte som skal motvirke glid både i forhold til musematten og til underlaget, altså i de fleste tilfeller skrivebordet. Denne virker veldig godt, og jeg har ikke opplevd at musematten har begynt å gli vekk selv under harde spilløkter.

Til slutt er det kommet til musens bevegelser over museflaten og presisjonen gjenngitt på skjemen. Når det gjelder musens glid så kommer veldig mange matter i denne klassen med egne føtter som man kan montere på undersiden av musen for optimal glid, men jeg opplevde ikke noen forskjell hverken i gjevnhet i bevegelsene eller hurtighet når jeg forsøkte flere mus.
I skytespill gav overflaten god respons på begge sider, og selv om forskjellene ikke er store, så gir musematten valget til å gjøre den lille justeringen som i noen spill kan være helt avgjørende. Særlig om man er sniper og ser etter headshots så er den mer presise flaten å foretrekke. I like måte kan for eksempel racing-spill kreve raske musemanøvre, og der kommer den glatte siden inn.

Dette er en annonse:

Det er bare to minimale drawbacks jeg har opplevd med under testing av denne musematten. Det ene er at den mer rue siden kan få glien til å stoppe helt opp hvis et litt større støvkorn fester seg mellom musen og underlaget. Dette er selvfølgelig noe man selv burde kunne strebe etter å unngå ved å rydde spillhjørnet grundig og holde underlaget støvfritt. Støv er aldri bra for spillutstyret, og dette viser egentlig bare at jeg burde være mer påpasselig med støvsugingen. Det andre punktet gjelder kun de mer forfengelige iblant oss, og går ut på at Razers karakteristiske merke som også er innprentet på gele håndleddsstøtten flasser av under bruk. Den er kun kimt på og skrelles av i flak når hånden hviler mot puten. For funksjonaliteten spiller selvfølgelig dette ingen rolle, men det forringer kvalitetsfølelsen en liten smule, og en halvveis bortflasset logo ser knapt så godt som om den hadde vært skikkelig innprentet.

Som konklusjon trekker jeg at dette er en god musematte for enhver gamer som søker valgmulighet når det gjelder underlaget og kanskje konkurrerer i flere disipliner. Det er ingenting å si på glien eller innpasset med laser eller optikk. Men Razer Vespula skiller seg heller ikke særlig ut fra mengden av musematter på markedet og med en kurrant prisklasse scorer den ikke toppkarakterer fra oss.

Razer Vespula
Dette er en annonse:
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Tosidig, glid, presisjon, størrelse, håndleddsstøtte
-
ingen spesielle
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content