Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Roccat Kone Mouse

Jeg har lenge fulgt med på hvilke produkter som Roccat har jobbet med. Det er en god stund siden de annonserte at deres produkter skulle komme og vi gamere har ventet ventet og ventet...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Endelig har dagen kommet. En ny mus har sett dagens lys og tatt turen inn til de dype skoger og denne gangen er det en mus undertegnede har ventet lenge på. Musen kommer fra Roccat og har fått navnet Kone. Hvorfor har det seg slik at vi gamere har ventet på denne musen? Helt fra man annonserte musen, har det blitt hypet en god del om den og mange har satt seg høye forventninger til musens kvalitet og nøyaktighet - deriblant meg.

HQ

Selve esken musen kom i var ganske så appetittvekkende og man fristes uten tvil til å plukke opp en slik mus om man befinner seg i en butikk. Etter å ha fiklet opp esken, fikk jeg den første befølingen med musen og fant fort ut at Roccat hadde satset på et bra design og et godt grep.

I tillegg, som mange andre har Roccat også kjørt på vekter. Selv om musen i utgangspunktet ikke er av den letteste typen, så fikk den en helt annen funksjon når jeg plasserte vekten under den. I starten fikk jeg ikke montert inn vekten godt nok og den falt ut og gjorde at det stakk ut en kant under musen. Dette medførte til at den gode nøyaktigheten ble borte. Etter å ha fått lagt vekten skikkelig på plass og fikk den til å sitte godt, var alt bare fryd og gammen. Dessverre ligger vekten åpen og den kan lett falle ut dersom du er litt for brutal i spillingen din. Her kunne Roccat hatt et lokk som beskyttet vekten fra å skape problemer som dette. Du får med fire vekter på henholdsvis 5, 10, 15 og 20 gram. Vektene er runde og monteres som sagt under musen med å smette de i et eget spor. I tillegg følger det en driverCD samt en utfyllende manual.

Designmessig skiller musen seg ikke nevnverdig ut, men det stilig lyset (som du slev kan stille i alle regnbuens farger) gjør at den ser litt annerledes ut en vanlige muser. Roccat Kone er også litt lengre enn normale muser og gjør at du får et godt grep om du har en lang hånd. Har du en mindre hånd enn det normale, ja så får du selvsagt til å bruke musen, men hånden sitter ikke like godt. Toppen av musen er belagt med en slags gummitopp som du også finner på sidene. Dette gummibelegget gir deg godt grep. I tillegg finner du render med stilig blå farge som omkranser sidene.

Musen har fem innstillingsbare knapper, to på venstre side, to bak musehjulet som stiller inn ønsket DPI samt en foran musehjulet. I tillegg kan du trykke musehjulet i fire retninger. Alt dette gjør at mulighetene er mange.

Dette er en annonse:

Roccat Kone kan også skryte av å ha en høy DPI på 3200 og det uten å miste noe av nøyaktigheten. Her kan du som på alle andre muser, justere DPI (oppløsningen) "on the fly" og dette hjelper godt spesielt i FPS og RTS-spill. En annen ting som må nevnes er kalibreringen som kan gjøres mot det underlaget man skal bruke. Denne egenskapen er det ingen av de andre musprodusentene som har og noe som fører til at nøyaktigheten er så bra på denne musen.

Selv om DPI-en er på 3200, mister ikke Kone nøyaktigheten. Den er meget treffsikker og det liker jeg spesielt når jeg spiller sniper i Battlefield 2, Battlefield 2142 og Call of Duty: Modern Warefare. Da gjelder at musen er så nøyaktig som mulig for da er det ikke rare bevegelsen som skal til fra å ha fulltreffer til fullstendig bom.

Programmet som følger med et veldig bra og du kan stille inn musen akkurat slik du ønsker både i farger, nøyaktighet og hurtigknapper. Her har Roccat gjort en meget bra jobb og du kan uante muligheter som følge av programmet.

Roccat Kone er en knakende god mus, kanskje ikke så revulosjonerende, men en av de beste jeg har prøvd. Selv om prisen kanskje skremmer noen, så får du veldig mye for pengene - tro meg. Her får du en mus med veldig bra nøyaktighet, den er god å bruke samt en haug med muligheter. Det er nettopp dette jeg ser etter når jeg skal handle meg en mus - hva med deg?

Dette er en annonse:
Roccat Kone Mouse
Roccat Kone Mouse
Roccat Kone Mouse
Roccat Kone Mouse
Roccat Kone Mouse
Roccat Kone Mouse
Roccat Kone Mouse
Roccat Kone Mouse
Roccat Kone Mouse
Roccat Kone Mouse
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Fireveis musehjul, brukervennlig, opp til 3200 DPI, veldig nøyaktig, stilige farger.
-
Langt design og passer ikke like godt de med korte hender.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

2
Test: Roccat Kone Mouse

Test: Roccat Kone Mouse

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Jeg har lenge fulgt med på hvilke produkter som Roccat har jobbet med. Det er en god stund siden de annonserte at deres produkter skulle komme og vi gamere har ventet ventet og ventet...Loading next content