Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Roccat Kone XP Air

Roccats rimelige multiknapp-mus er nå kommet i trådløs utgave, og vi har testet den.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det er ikke mange ukene siden jeg testet Roccat Kone XP, og nå har jeg endelig fått muligheten til å teste den trådløse utgaven, Roccat Kone XP Air. Ettersom det er akkurat samme mus kun med trådløsfunksjon kan denne anmeldelsen virke litt repetitiv for de som leser begge, men det er dessverre vanskelig å finne opp noe nytt på samme produkt.

Med det sagt så er den trådløse funksjonen et meget kjært tilskudd til en ellers meget god mus, og i tillegg har den en meget stilig medfølgende lader hvor du enkelt plasserer musen etter endt spilløkt for å være sikker på at du har nok strøm til neste. Den må selvsagt ikke lades hver dag ettersom den har opptil 100 timers batteritid, men jeg fant tidlig ut at det var greit å gjøre det til en vane, og samtidig er den såpass fin at laderen og musen sammen gjør seg designmessig på pulten også.

Roccat Kone XP Air
Roccat Kone XP Air kommer i enten sort eller hvit farge.

Ellers er musen av den større typen som gjør at fingertupp-grepet ikke er ideelt for den, men både palm- og klog-repet passer godt. Med den samme RGB-belysningen som den kablede versjonen kan du også her få den til å lyse i all verdens forskjellige farger som stilles inn i musens programvare, Roccat Swarm. Den inneholder de samme 13 knappene som er fordelt på en fornuftig måte rundt musen, og det gjør det enklere å huske hva de forskjellige knappene gjør. Selv om den kan fint brukes til FPS-spill, er det MMO-sjangeren som gjør at denne musen skinner selv om det ikke er bare til spilling den gjør seg. Med riktige bindinger til knappene kan du for eksempel forenkle Photoshop-arbeidet veldig med så mange alternativer.

Litt oppsiktsvekkende er det at de har klart å fjerne 5 gram fra vekten ved å gjøre den trådløs, og den veier nå inn akkurat under 100 gram (99) mot den kablede versjonen på 104 gram. Det gjør den ikke nødvendigvis til en tung mus, men tyngre enn for eksempel Logitechs G Pro X Superlight som veier drøye 60 gram.

Dette er en annonse:
Roccat Kone XP Air
På undersiden har du plass til å oppbevare USB-mottageren om du skal ta den med på reise.

Sensoren, også i likhet med den kablede versjonen, er en 19K DPI Optisk Owl-Eye, og denne er både responsiv og nøyaktig. Glideføttene er varmebehandlet, og det gjør at den flyter fint over musematten. Byggkvaliteten generelt er på lik linje med forgjengeren av den gode typen, og jeg er aldri redd for å kunne ødelegge den. Hjulet på muser kan ofte virke litt løse, men her sitter den godt fast selv om jeg bruker «sideknappene» på hjulet. Hjulet i seg selv har 24 solide trinn som gjør det lett å scrolle seg gjennom for eksempel nettaviser.

I tillegg til at musen har 13 fullt programmerbare knapper har den også Roccats velkjente Easy-Shift(+)-funksjon som gjør at alle knappene kan ha enda en funksjon, noe som i praksis gjør den til en 26-knapps mus. I den tidligere nevnte programvaren kan du hele tiden sette opp hvordan du ønsker at musen skal reagere, og her har du også muligheten til å gjøre justeringen om ønskelig.

Roccat Kone XP Air
Dette er en annonse:

Roccat Kone XP Air er en solid oppgradering fra Kone XP, og dette vises ikke kun på prislappen, men også på mottagelsen musen har fått i området. En av de tingene jeg savnet med den forrige var selvsagt den trådløse funksjonen, og når den nå har dette er det bare å glede seg til å prøve. Dessverre er prishoppet for å få den trådløs litt stort (1799,-), men det er det fort verdt, og musen fortjener uansett én karakter opp med den gode trådløsfunksjonen.

SPESIFIKASJONER
Lengde: 126mm
Høyde: 40mm
Bredde: 72mm
Vekt: 99g

Tilkobling: 2.4GHz STELLAR WIRELESS via USB-A mottaker eller Bluetooth

ROCCAT® Owl-Eye 19K optisk sensor
50g akselerasjon
Minimum/Maximum DPI: 50/19,000

Passer til:
Palm-grep - Ja
Claw-grep - Ja
Fingertupp-grep - Ikke ideelt, men lar seg bruke

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content