Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Roccat Pyra - Wired

Roccat har vært i gamingbransjen en stund nå med deres gamingproduter og fått veldig gode kritikker av en samlet presse. Med Roccat Pyra så prøver nå produsenten å nå ut til de mange millioner som spiller på sin bærbare PC...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Roccat er et kjent gamingmerke som flere og flere gamere har tatt til sitt hjerte noe vi skjønner veldig godt. For kvaliteten og brukerfunskjonene på Roccat sine produkter er i ypperste klasse.

Da jeg første gangen så Roccat Pyra, tenke jeg at denne musen var sannelig liten, men da jeg leste på esken at den var lagd til bruk for gaming på bærbare PC-er skjønte jeg hvorfor. Bærbare PC-er blir hele tiden flyttet på og da er det greit å ha noe som ikke er så stort å frakte rundt på og da er denne lille og nette gamingmus fra Roccat et genialt valg.

Å installere musen går som en lek og vi var ikke sene med å starte spilling med vår nye kompanjong. Selve musens størrelse er 9.5cm lang og 6cm bred og vekten er kun 90g. Dette gjør at den er veldig hendig å ta med seg om du skal bruke den til spilling, på jobben eller for den saks skyld ta den med til en venn.

Det som egentlig overrasket meg mest var uten tvil Easyshift-funksjonen hvor du faktisk kan doble antall knappefunksjoner. Med fra før av 5 knappefunksjoner pluss musehjulskrollen gir det deg uante muligheter. Easyshift-knappen sitter på venstre side av musen, et naturlig sted for å trykke på den med tommelen. På høyre side finner du også en knapp. Musehjulet er dekket med tykk gummi noe som gjør at du får et meget godt grep. Knappene har akkurat den perfekte motstanden i tillegg til at de reagerer momentant på trykkingen du utfører. I midten av musen lyser et blått lys pulserende. På undersiden av Roccat Pyra sitter 5 små glidere som sørger for en perfekt bevegelse og med DPI-innstillinger fra 400, 800 og 1600 så kan du selv bestemme hvor sensitiv den skal være. De aller fleste gamere spiller med DPI mellom 1200-1600 DPI.

Det finnes ingen vekter som kan settes inn i musen noe de fleste andre muser har, men dette gjør faktisk ikke så mye. For sensitiviteten er balansert slik at du faktisk ikke merker så mye av dette.

Dette er en annonse:

Vi nevnte tidligere at Easyshift-funksjonen og her er et ekspempel på knappefunksjoner; Trykk Easyshift (knapp 4) + knapp 1 -> Browser back, 4 + 2 -> Browser forward, 4 + 3 -> mute volume, 4 + 5 -> Bookmark site, 4+6 -> Volume up, 4+7 -> Volume down. Med disse funskjonene kan du selv bestemme hvordan musen skal fungere. Selvsagt kan du også bestemme andre gamingrelaterte funksjoner musen skal ha, noe som gjør den til et stilig våpen i kampen mot dine fiender.

Av andre specs kan vi nevne 1000Hz laggfri polling, Easyshift med opp til 12 funksjoner, 130ips maks fart, 30Gs akselerasjon. I tillegg kan den brukes av venstre og høyre hendte noe som er genialt og du slipper å tenke på dette. Musen er lagd av et hardplast med et spesielt overlag som gjør at musen er behagelig å bruke.

Med i esken følger det med en liten veske samt programvaren. Etter å ha brukt musen nå en god del i spill som Call of Duty: Modern Warfare 2, Mafia II, StarCraft II og Mass Effect 2, kan jeg ikke annet enn å si meg fornøyd. Den er liten, har et behagelig design som gjør den god å bruke. I tillegg har den mange knappefunksjoner som gjør den unik på mange måter og sørger for at den fungerer perfekt til spillingen din. Er du på utkikk etter en gamingmus, mus til jobben, så sjekk ut Roccat Pyra som finnes i to forskjellige versjoner. Du kan enten velge en trådløs eller en med ledning - det er ditt valg. Selv har jeg nå blitt forelsket og er nå totalt avhengig av denne musen når jeg gamer på min bærbare PC.

Roccat Pyra - Wired
Dette er en annonse:
Roccat Pyra - Wired
Roccat Pyra - Wired
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Mange muligheter med Easyshift, opp til 12 knappefunksjoner, behagelig design, passer for venstre og høyrehendte, opp til 1600 DPI, passer til alle spill.
-
Passer ikke for de med store hender.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Roccat Pyra - Wired

Test: Roccat Pyra - Wired

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Roccat har vært i gamingbransjen en stund nå med deres gamingproduter og fått veldig gode kritikker av en samlet presse. Med Roccat Pyra så prøver nå produsenten å nå ut til de mange millioner som spiller på sin bærbare PC...Loading next content