Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Roccat Syn Buds Air

Silje har testet de nye Roccat Syn Buds Air.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg har tidligere testet Roccats kablede gaming-ørepropper ved navn Syn Buds Core, som hadde helt ok kvalitet for prisen. Nå har selskapet lansert en trådløs versjon som koster en del mer, Roccat Syn Buds Air, og jeg er glad for å kunne meddele at disse heldigvis føles ganske mye bedre enn "lillebroren".

For tusenlappen får du her et par trådløse gaming-ørepropper levert i et kjekt ladeetui, og de fungerer utmerket både til gaming og andre hverdagslige ting du ønsker lyd direkte i ørene til.

I tillegg til selve øreproppene og ladeetuiet får du med ekstra silikontupper i forskjellige størrelser (Small, Medium og Large) slik at du kan tilpasse etter eget behov, samt en USB-C-ladekabel, som dog er altfor kort i mine øyne (omtrent 30cm lang), så denne byttet jeg ut med en annen kabel jeg hadde liggende ganske umiddelbart.

Test: Roccat Syn Buds Air
Dette er en annonse:

Førsteinntrykket når jeg pakker disse ut av emballasjen sin er at plastikken både på ladeetuiet og selve øreproppene føles billig, og kantene, eller sømmene om du vil, er litt skarpe og kan ha lett for å samle mer støv og skitt enn nødvendig. Men selv om plastikken ikke er helt av beste kvalitet, føles det ikke ut som at produktet skal falle fra hverandre heller, og jeg tror det tåler en støyt uten at jeg selv har gått inn for å forsøke å skade det, selvsagt. Kanskje ikke verdens beste førsteinntrykk, men kvaliteten ellers mener jeg gjør godt opp for dette.

Selve øreproppene er behagelig utformet, og har en mindre "kantete" design enn tidligere nevnte Syn Buds Core. Disse har en mykere, mer avrundet design og veier nesten ingenting heller, som gjør at man nærmest ikke merker at man har noe i øret engang. Et kjempepluss i mine øyne, eller ører...?

De har også berøringssensorer på siden som lar deg avspille og pause musikk samt kontrollere anropene dine, uten å direkte bruke mobilen din. Disse funksjonene kan også tilpasses i den tilhørende Companion-appen for både Android og iOS, som for øvrig er en fin, ryddig og oversiktlig app. Berøringsfunksjonene fungerer som de skal, men jeg skulle ønske det fantes en respons i form av en subtil "tappe"-lyd eller liknende når jeg aktiverer dem, for litt bedre kontroll over hva man driver med. For det er fort gjort å kløne det litt til, spesielt i starten.

Test: Roccat Syn Buds Air
Dette er en annonse:
Test: Roccat Syn Buds Air

På innsiden av øreproppene befinner det seg 6mm store presisjonsinnstilte høyttalere, innebygde mikrofoner som fungerer greit samt relativt imponerende batterier, men disse kommer jeg tilbake til. De er også IPX4-sertifiserte, som betyr at de tåler en vannsprut, så de kan fint brukes til trening eller ute i regnet uten bekymring.

Lydkvaliteten er av en helt annen klasse sammenliknet med Syn Buds Core. Den er faktisk ganske ålreit og tilbyr et overraskende bredt lydbilde med tilfredsstillende bass. Companion-appen lar deg tilpasse lyden ytterligere med fire forskjellige moduser: Signature Sound, Bass Boost, Bass and Treble Boost og Vocal Boost. Spesielt når man gamer er det fint å ha flere valg, så dette kommer meget godt med. Min favoritt har blitt Bass and Treble Boost da jeg føler denne gir det beste lydbildet, selv om Signature Sound nok er den mest balanserte, men har litt for lite bass etter min smak. De tilbyr også en 60 millisekunders low latency-modus for gaming, som er bra for et trådløst lydprodukt, og jeg hadde ingen problemer med å prestere godt i for eksempel Taiko Pop Tap (et ganske presisjonskrevende trommerytmespill) og jeg opplevde ikke noe merkbar forsinkelse heller.

De kobles enkelt til via Bluetooth og skilter med Roccats egne "Stellar Wireless Bluetooth"-teknologi, som tillater lang rekkevidde og den gode batteritiden. Ved å åpne lokket til ladeetuiet, med øreproppene oppi, starter den automatisk paringen og jeg hadde ingen problemer med å koble til verken mobil eller PC. For å koble til Nintendo Switch må du imidlertid først oppdatere produktet via appen på mobil, av en eller annen grunn. Men de er i det minste markedsført som Nintendo Switch-klare, og de fungerer like godt på hybridkonsollen som på mobil, dog uten Companion-appen og dermed tilpasningsmulighetene lett tilgjengelige.

Jeg er ganske fornøyd med produktet Roccat her tilbyr og kommer nok til å begynne å bruke det fast når jeg gamer på mobil og Switch, og til trening. Det er fint med de mange tilpasningsmulighetene og lydbildet er meget tilfredsstillende. Dessverre er prisen litt stiv i forhold til konkurrentene, hvorav mange av dem også har aktiv støyreduksjon, hvilket Syn Buds Air dessverre ikke har.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
God lyd, Tilpasningsmuligheter, Ryddig app.
-
Stiv pris og billig plastikk.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene


Loading next content