Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Roccat Syn Buds Core

Gaming-ørepropper til 250 kroner - er det for godt til å være sant?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Når man gamer på farten er det ingen grunn til å ikke ha god lyd. Selv er jeg opptatt av å ha god lyd uansett hvor jeg gamer, om det er på toget, i bilen, hjemme på sofaen eller på en café. Jeg liker best å ha den gode lyden lett tilgjengelig uten at jeg trenger å pakke med meg et stort, klumpete headset, og da er det jo selvsagt ørepropper som gjelder. Og hva er vel da bedre enn ørepropper designet for gaming? Roccat har nå lansert de nye Syn Buds Core og jeg har fått muligheten til å teste dem.

Dette er ørepropper til 249 kr, altså meget budsjettvennlige, men hva kan man forvente til den prisen?

Først vil jeg snakke om designet, og hvordan de føles i ørene. De er kablede (3,5mm jack) såkalte in-ears. Det jeg liker med in-ears er at de ofte er veldig gode til å blokkere ut støy, selv om de ikke nødvendigvis er støyreduserende, hvilket også er tilfellet med Syn Buds Core. Det jeg derimot ikke liker med in-ears er at jeg personlig ofte får et ubehag både inni øret og rett på utsiden der hvor de "hviler" etter et par timers bruk, men dette er overraskende nok ikke tilfellet med disse. De sitter godt selv med mye bevegelse, og jeg har fortsatt til gode å oppleve at de detter ut av ørene mine med et uhell.

Test: Roccat Syn Buds Core
Dette er en annonse:

Noe jeg dog sliter med, og dette må nevnes selv om det kanskje er øregangen min som er rar (hva vet vel jeg?), er at de har en tendens til å legge seg i et slags klem inni øregangen min som resulterer i at lyden ikke kommer ut som den skal. Jeg trodde først det var noe gærent med lyden i øreproppene, men etter litt justering skjønte jeg at tilfellet var at lydutgangen på ett eller annet vis ble blokkert. Det er relativt lett å justere, men det skjer blant annet om jeg gjesper eller beveger ansiktsmusklene litt for mye - og dette gjelder uansett hvilken størrelse jeg bruker (man får tre forskjellige størrelser med i pakken). Jeg ender dermed opp med å måtte justere på dem ganske ofte, og det kan bli veldig irriterende i lengden.

De ser ganske stilige ut med sitt firkantede, boksaktige design med Roccat-logoen på siden. De er ganske store, men heldigvis lettere enn de ser ut. På ledningen til venstre ørepropp får man også tre knapper samt en innebygget mikrofon med, dessverre, ganske laber kvalitet. Knappene kan brukes til å justere lyden opp og ned, mens den midterste knappen kan brukes til å stoppe/spille av musikk eller bytte sang. Helt standard med andre ord. Merkelig nok fungerer ikke den midterste knappen overhodet med Spotify-appen på PC, men kan fint brukes til å stoppe/avspille videoer på YouTube. Og selv om disse øreproppene er "Switch-klare" ifølge Roccat selv, har ikke disse knappene noen som helst funksjon når man bruker de på Switch. Ikke engang volumknappene.

Test: Roccat Syn Buds Core

Ledningen i seg selv er på 1,2 meter, så du får rikelig med frihet når du bruker disse. Jeg skulle dog gjerne sett at den var flat i stedet for rund, for flate ledninger er mye lettere å håndtere da de ikke surrer seg sammen like lett som de runde, men det er kanskje for mye å forvente av ørepropper i denne prisklassen. Heldigvis følger det med en liten tøypose du kan putte dem oppi når du ikke bruker dem, hvilket minimerer sjansene for irriterende krøll.

Dette er en annonse:

Og når det kommer til lyden er også den helt ok. Elementene på 10mm gjør en relativt god jobb med å levere klar lyd både når jeg spiller og når jeg hører på musikk. Jeg forventet selvsagt ikke noen bred og dyp lydprofil her, men man får i hvert fall balansert lyd med en myk bass. Jeg skulle dog ønske at det var enda mer bass her ettersom det er veldig lite av det i disse øreproppene. Men til gaming på farten er kvaliteten grei.

Til en pris på kun 250 kroner bør man kanskje ikke forvente all verden av et par ørepropper. Lyden er helt ok, men det er noen irritasjonsmomenter her som gjør at jeg føler jeg må trekke en del på scoren, som at knappene ofte ikke har noen som helst funksjoner og at lyden ikke kommer ut riktig fordi proppene havner i et slags klem, i hvert fall i mitt tilfelle. Ser jeg bort i fra det er de helt ålreite til prisen, men er du ute etter en dypere og bredere lydprofil bør du nok lete andre steder og være villig til å bruke litt mer penger.

06 Gamereactor Norge
6 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene


Loading next content