Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Roccat Syn Max Air

Har vi nettopp funnet det beste trådløse gamingheadsetet på markedet?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Roccat har kommet med en rekke spillutstyr de siste årene, og de har også levert flere gode trådløse headset som blant annet Roccat Syn Pro Air og Elo 7.1 Air. Nå er det Roccat Syn Max Air sin tur, og her har de virkelig funnet en ett godt produkt.

Utseendemessig ser det rimelig likt ut som forgjengerne med sin helsorte base i tillegg til gjennomsiktig RGB-belysning som kan justeres etter egne preferanser i programvaren. Headsetet har også flipp-mikrofon som gjør det enkelt å dempe mikrofonen dersom et lite nys skulle lure seg inn, og du ønsker å skåne dine med-gamere for lyden på kort varsel. Mikrofonen kan også tas av om den ikke skulle være ønskelig å bruke. Konstruksjonen virker meget solid, og øreputene er svært komfortable som gjør at det ikke er noe som helst problem å ha de på i timesvis. Disse består av minneskum med kjøleffekt, er tilpasset slik at de ikke er til sjenanse for brillebrukere og har pusteeffekt.

Roccat Syn Max Air

Av brytere så har det den allerede nevnte mikrofonarmen som kan løftes for å dempe mikrofonen, i tillegg til volumhjul både for å endre mastervolum, og ikke minst endre forholdet mellom spill- og chatlyd. Sistnevnte er svært praktisk om du ofte spiller med forskjellige venner som kan ha ulike lydinnstillinger, men hjulet kan også stilles inn til andre nyttige funksjoner som å få feedback i øret på din egen stemme. I tillegg til av/på-knapp er det også en multifunksjonsknapp for Bluetooth da headsettet lar deg koble til to enheter samtidig slik at du ikke står i fare for å gå glipp av en viktig telefonsamtale mens du spiller, for eksempel.

Rent teknisk kan headsettet kobles til enten ved bruk av Bluetooth som nevnt, eller via 2.4Ghz gjennom ladestasjonen. En ladestasjon som også er utstyrt med RBG-belysning som stilles inn etter eget ønske, og ser meget stilren ut med en sølvfarget Roccat-logo i front. Denne krever tilkobling av to stk USB-kabler, en fra PC og en fra strømuttak. Dette kan virke litt upraktisk, men det gjør det også mulig å lade headsetet når PC-en er avslått. At basestasjonen fungerer som både lader og headset-stand er ekstremt praktisk for slike som meg som alltid glemmer å sette headsettet på lading etter en spilløkt. Det kan være litt kinkig å sette på plass headsetet riktig i starten for å treffe rett på ladepunktet, men det tok ikke lange tiden før jeg fant riktig teknikk for dette. Med 16 timers batteritid etter at det er ladet til 100% er det mer enn nok tid i de fleste situasjoner, men skulle du trenge litt ekstra tar det bare 15 minutter å lade opp til 3 nye timer med spilling.

Dette er en annonse:
Roccat Syn Max Air

Ut til ørene leverer to stk 50mm nanoclear-høyttalere suveren lyd enten du spiller, hører på musikk eller ser en film. Med 3D-lyd får du i tillegg utnyttet denne funksjonen på for eksempel PlayStation 5, og alt kan selvsagt justeres i programvaren Swarm etter personlige preferanser.

Kort oppsummert er dette uten tvil mitt nye favorittheadset, og det eneste som kunne gjort det bedre er om det hadde en sømløs multitilkobling mellom 2.4Ghz for PC og PlayStation 5, men det er litt vel mye å be om føler jeg. På alle andre områder leverer det i toppklasse som lett forsvarer prislappen på rundt 2700,- kroner.

Roccat Syn Max Air
Dette er en annonse:

Tekniske spesifikasjoner:
Tilkobling: 2.4GHz STEALLAR WIRELESS via USB-A mottaker, Bluetooth 5.1
Trådløs rekkevidde: 15 meter
Batteritid: 16 timer
Høyttalere: 50mm Nanoclear
Vekt: 326 gram
Surroundlyd: Waves 3D Audio
Ørelokker: Minneskum, kjølegel.
RGB: To soner.
Mikrofon: Avtagbar. Flipp for å dempe.

10 Gamereactor Norge
10 / 10
+
Strålende lyd. Veldig behagelig. God batteritid. Ser bra ut. God mikrofon.
-
Kan være litt vanskelig å sette riktig i stand i starten, men dette er en tilvenningssak.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content