Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Roccat Vulcan II Max

Er Roccats nye lysshow av et tastatur, Vulcan II Max, verdt å bruke to USB-porter på? Daniel har sjekket.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Roccat har levert både gode spillmus og headset, men tastaturene deres har ikke vært like stor suksess siden Vulcan TKL Pro. Nå prøver de å bytte litt fokus, og får det heller til å se meget bra ut. Det klarer de, men på bekostning av hva?

Først og fremst er Vulcan II Max et lyseventyr. Det er LED-lys over hele linja, og til og med håndleddstøtten lyser opp i alle regnbuens farger om du vil. Stilig er det, men i og med at det krever en ekstra USB-port av PC'en din er det ikke nødvendigvis så praktisk. Personlig har jeg litt lite med USB-porter tilgjengelig på min PC slik at jeg hadde satt veldig pris på om det fulgte med en gjennomgangsport på tastaturet i det minste om enn med litt mindre strømkapasitet for helt enkle enheter. Nå føler jeg på en måte at jeg kaster bort en port på lysene selv om den har veldig stilige funksjoner som at taster lyser i forskjellige farger ut fra hvor mye kapasitet av skjermkort eller prosessor som brukes, for eksempel.

Roccat Vulcan II Max

Men det er jo selvsagt ikke lysene som er viktigst på et gamingstastatur for de fleste. Det er viktigere at det er responsivt og nøyaktig. Her skulle jeg veldig gjerne sagt at Vulcan II Max kommer godt ut av det, men her sliter Roccat litt med å få det helt topp. Når jeg som er en middelmådig battle royal-spiller merker forskjell på dette og for eksempel Logitech G815 kan jeg bare tenke meg hvordan de som spiller mer seriøst enn meg merker det. Også ved noen svært få tilfeller når jeg skriver (som denne anmeldelsen) merker jeg at jeg må trykke to ganger på en tast for at den skal reagere. Dette er jo selvsagt en litt mindre problematisk ting for hverdagslig skrivebruk da jeg vanligvis skriver litt feil uansett, men i en spillsituasjon kan det være svært avgjørende, og ikke minst frustrerende.

Ellers har tastaturet alle de vanlige funksjonene et Roccat-tastatur har. Med Easy-Shift(+) som gir en rekke valgmuligheter til å sette opp tastaturet etter ditt behov, samt manuelt sette opp hvordan du ønsker at de flotte lysene skal oppføre seg. Alt dette gjøres i programvaren Swarm som er av de bedre i sin klasse. Med unntak av at rullegardin-valgene av en eller annen grunn ikke kommer opp når du har programmet på din sekundære skjerm er denne programvaren meget brukervennlig og lett å bruke. Roccat leverer i tillegg jevnlig oppdateringer slik at du alltid har riktig tilgang på det nyeste, uansett hvilket produkt du måtte ha.

Dette er en annonse:
Roccat Vulcan II Max

Tastaturet kommer enten med røde lineære eller brune taktile taster, og vi har prøvd utgaven med de røde lineære. Det kommer også i både sort og hvit utgave. De taktile skal visstnok ha litt lavere lyd, men jeg synes ikke de lineære er bråkete heller, og det er uansett ikke så ille at det plukkes opp av mikrofonen min under spilling slik at jeg slipper å plage de jeg snakker med. Ellers synes jeg det er komfortabelt å skrive med, men som sagt hender det seg at trykkene ikke registreres.

Kort oppsummert er Roccat Vulcan II Max et veldig flott tastatur, men med et par punkt som svekker det litt. Det eneste jeg savner er egentlig de dedikerte G-tastene jeg er blitt så vant til fra Logitech. Det blir ikke helt det samme å måtte holde inn en ekstra knapp for å bruke funksjoner jeg ofte gjør. Håndleddstøtten er ekstremt behagelig, men rillene i den gjør at smuler og lignende samler seg utrolig fort opp uansett hvor ryddig og renslig du er. Kan jo være greit å bruke som oppsamlingsbrett som du renser jevnlig, men det ser jo ikke veldig bra ut før du renser det, og det må du gjøre hver dag om du skal holde det rent og pent. Dette kan du heldigvis ta av om du ønsker det. Totalt sett er det for øyeblikket litt for kostbart til å kunne forsvare de feilene det har.

Roccat Vulcan II Max
Dette er en annonse:

Spesifikasjoner:
Størrelse: Full med dedikerte mediaknapper.
Tilkobling: 2stk USB-A
Brytere: Røde lineære eller brune taktile. 1.4mm aktiveringspunkt, 3.6mm trykkavstand
Levetid brytere: testet opp til 100 millioner.
Polling rate: 1000 Hz
Internminne: 4MB (4 profiler)
RGB: Individuelt for hver tast + håndleddstøtte
Prosessor: 32-bit ARM Cortex M3
Justerbar høyde: To forskjellige nivå.
Vekt: 1040gram uten håndleddstøtte, 1300gram med.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Fantastiske lysmuligheter. Behagelig håndleddstøtte. God programvare. Mange funksjoner.
-
Håndleddstøtten blir fort et oppsamlingspunkt for smuler. En ekstra USB-port må brukes. Enkelte ganger registreres ikke tastetrykk.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Roccat Vulcan II Max

Test: Roccat Vulcan II Max

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Daniel Andersen

Er Roccats nye lysshow av et tastatur, Vulcan II Max, verdt å bruke to USB-porter på? Daniel har sjekket.Loading next content