Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Steelseries 7H

7H er for øyeblikket Steelseries' gjeveste hodesett, og sikter seg inn på de mest seriøse av spillere der ute.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Steelseries' 5H V2 og Siberia V2-settene er utrolig populære blant spillere, og med god grunn. I forhold til prislappen sin leverer de mer enn god nok lyd for det aller meste. 7H skal videreføre og forbedre denne arven. 7H kommer i to utgaver; en med et 7.1 USB-lydkort, og det andre uten. I dag ser vi nærmere på settet uten.

Steelseries 7H er et relativt anonymt hodesett av utseende. Det er mørkt grått og svart jevnt over, med myke og avrundede linjer. Ingen blinkende LED-lys eller dristige fargevalg, som gjerne kjennetegner utstyr rettet mot "gamere". Det stilrene og ikke særlig påtrengende designet faller i god smak hos undertegnede. Det virker også relativt solid, men det er ikke blant de mest materialsterke hodesettene jeg har opplevd. Den lette konstruksjonen gir det dessuten en litt skjør følelse.

SteelSeries 7H Headset
7H har et stilrent og ganske sjarmerende ytre.

Som en praktisk funksjon for de som reiser mye med hodesettet sitt, kan 7H demonteres. De to øreklokkene brekker av fra selve hodebøylen, og kabelen kan også kobles fra. En fiffig funksjon, med tanke på at hodesett ikke akkurat er det som lettest pakkes ned kompakt. Hodesettet kommer heller ikke med noen form for beskyttelsesveske, så muligheten til å demontere det ønskes velkommen.

SteelSeries 7H Headset
At hodesettet kan monteres fra hverandre på denne måten gjør det mye lettere å transportere.
Dette er en annonse:

Hodesettet er også svært komfortabelt under bruk. Det er relativt lett med sine drøye 240 gram og blir aldri ubehagelig, nærmest uavhengig av hvor lenge man har dem på hodet. Selv etter en spilløkt på litt for mange timer, la oss si 7-8 timer, var det unødvendig å ta dem av for å gi hodet og ørene en pause. Øreklokkene er designet slik at de skal dekke hele øret, og klemmer derfor ikke ubehagelig noe sted. Med tanke på at hodesettet er helt nytt for meg kan det kanskje klemme litt for merkbart rundt selve hodet, men etter litt bruk blir det fort mye mykere i leddene og mer komfortabelt.

7H kommer også levert med to sett øreputer, avhengig av om du foretrekker en mer åpen lytteopplevelse, eller en mer lukket. Stoffputene slipper gjennom en del mer lyd en standardputene. For eksempel på et LAN der det er nødvendig å kunne kommunisere med andre spillere er det absolutt en fordel med et mer åpent design. En sen natt med andre verdenskrig på skjermen og resten av huset i dyp søvn skal det likevel helst ikke slippe gjennom stort mer. Flott at Steelseries gir brukeren muligheten til å velge mellom disse selv, alt etter behov.

SteelSeries 7H Headset
De standard øreputene (til høyre) kan enkelt skiftes ut med de medfølgende stoffputene, for en mer åpen lydopplevelse.

Hodesettet kobles til med to 3,5mm kontakter, for henholdsvis mikrofonen og selve lyden. Settet kommer med en kabel på 1 meter rett i hodesettet, og en ekstra skjøteledning på 2 meter om nødvendig. Fint at denne kommer som skjøteledning, slik at man slipper unødvendig kabelkluss dersom den ikke er nødvendig. På kabelen sitter det også en liten enhet for volumkontroll og en av/på-bryter for mikrofonen. La meg legge ekstra trykk på liten her, for den er virkelig i minste laget. Hvis man ser seg nødt til å stille volumet i en fart midt i en eksplosiv spillerunde må man være forberedt på mye knoting og banning, for å si det sånn. Den er sikkert fin til reising, men jeg skulle gjerne sett en litt større og tyngre enhet for spillbruk og annen hjemmebruk. Denne er på grensen til ubrukelig.

Dette er en annonse:
SteelSeries 7H Headset
Volumkontrollen er altfor liten og lett til aktiv bruk under spilling.

Først tar jeg for meg hvordan det låter i spill, ettersom det tross alt er det hodesettet er beregnet til. Etter et i overkant stort antall timer i ymse spill kan det konkluderes med at Steelseries utvilsomt har levert varene. Ikke på langt nær det beste hodesettet jeg har prøvd til nettopp spilling, men det helhetlige lydbildet er mer enn tilfredsstillende. Et spill der lydbildet er en svært viktig del av spillopplevelsen er Left 4 Dead 2, i den betydning at hodesettet må kunne plassere alle stønnende og løpende zombier presist. 7H manglet litt presisjon for å kunne gi meg et lydmessig overtak i forhold til en del andre hodesett på markedet. Andre spill jeg testet det i er Call of Duty: Modern Warfare 2, Battlefield: Bad Company 2, Crysis Warhead og Fallout: New Vegas. For å gi settet en litt annen utfordring enn bare skyting og eksplosjoner fikk det også kjøre seg litt i Colin McRae: Dirt 2, hvor det kort sagt leverte de mest realistiske og vellåtende billydene jeg har hørt fra nevnte spill så langt. Ingenting å utsette på her.

SteelSeries 7H Headset
Kabelen er også avtagbar.

Det er dog til musikk 7H virkelig skinner. I hvert fall innen musikksjangre der bassen ikke spiller en voldsomt stor rolle. Den er nemlig noe svak og lite tilstedeværende, men sett bort ifra dette leverer 7H et klart og detaljert lydbilde. Det er imidlertid ingen tvil om at 7H foretrekker rockens verden, og leverer en av de bedre lydopplevelsene innen disse sjangrene enn en ganske lang rekke av andre hodesett jeg har testet. I andre sjangre er det forsåvidt heller ingen mangel på et fremragende lydbilde. Jevnt over av ypperste kvalitet, dette.

SteelSeries 7H Headset
7H benytter seg av 50 mm elementer.

Da forflytter vi oss videre til filmtesting. Hvordan gjør 7H seg for filmtitting? Svaret er utrolig godt. Jeg testet det i filmer spilt direkte fra DVD-platen, og hodesettet har ingen problemer med å gjengi hver minste detalj. Alt fra eksplosive actionsekvenser til rolige dialogscener gjengis krystallklart. Også her leverer altså 7H lyd fra øverste hylle, som det åpenbart tenderer til å gjøre uavhengig av hva slags type lyd.

7H har en svært hendig mikrofon, i den betydning at den kan trekkes inn og ut fra selve øreklokken. Veldig likt design som blant annet på Siberia V2-settet. Dette er en mye bedre løsning enn hodesettene som bruker avtagbare mikrofoner, ettersom den på denne måten er mye mindre utsatt for å mistes eller skades. I tillegg til å være smart designet leverer den også svært gode lydopptak, om det så måtte være i en onlinerunde med Call of Duty: Modern Warfare 2, eller en samtale over Skype.

SteelSeries 7H Headset
Mikrofonen kan enkelt trekkes inn og ut av venstre øreklokke etter behov.

Steelseries' 7H er altså et svært godt hodesett for bruk til alt ifra intens spilling til filmtitting og klassisk musikk. Den delte kabelen og mulighet til å demontere gjør det svært godt egnet til transportering til og fra LAN-treff eller lignende. Relativt god byggekvalitet og eksepsjonell komfort er også på plass. Det anonyme designet gjør det godt egnet også til en rekke andre målgrupper enn bare LAN-spilleren som helst vil ha en lysende UFO på hodet. Alt i alt er 7H perfekt for de på utkikk etter et godt hodesett til generell bruk, uten å ville tømme bankkontoen fullstendig. Anbefales.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
God lyd i alt fra spilling til film og musikk, svært komfortable, elegant utseende, kan demonteres, delt kabel, uttrekkbar mikrofon, to forskjellige medfølgende øreputer
-
Svært tvilsom volumkontroll, ikke den aller beste byggekvaliteten, manglende bass
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Steelseries 7H

Test: Steelseries 7H

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Ole-Christian Johansen

7H er for øyeblikket Steelseries' gjeveste hodesett, og sikter seg inn på de mest seriøse av spillere der ute.

1
SteelSeries 7H Headset på tur!

SteelSeries 7H Headset på tur!

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

SteelSeries ligger ikke på latsiden og lanseres mange produkter i løpet av et år. Nå har vi mottatt en pressemelding som forteller oss at et nytt headset ser dagens lys i løpet av våren.Loading next content