Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Steelseries Ikari Laser Mouse

Mange kjenner SteelSeries for deres fete musmatter, men det er ikke kun musmatter denne produsenten er gode på. Fra før av har vi testet både tastatur og headsets. I dag skal se på en ny mus som har sett dagens lys og nok en gang beviser SteelSeries at de kan jobben sin.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

SteelSeries Ikari kommer i to versjoner. Den første vi har testet var en optisk mus som vi ble veldig fornøyde med både for god kvalitet og god nøyaktighet. Denne musen ligner sin lillebror på en prikk og kjenner jeg spillutstyrsprodusenten rett, så faller nok denne musen også i god jord for oss gamere. Denne lasermusen har høyere speed enn den optiske og for meg som liker å spille med høy hastighet, så passer denne musen bedre enn den opptiske.

Ikari Laser mus passer perfekt til all slags spilling på grunn av den meget høye nøyaktigheten. Den har en DPI på opp til 3200, eller CPI som SteelSeries har valgt å kalle det. DE vil med ordet CPI korrigere navnene på de forskjellige enhetene. Dots Per Inch heter Counts Per Inch og Frames Per Second heter Samples Per Second. Fakttisk var den opprinnelige betegnelsen CPI for musens følsomhet, men ble etter hvert forandret til DPI av de andre museprodusentene. Men nok om det, her er det CPI som gjelder.

SteelSeries Ikari Laser musen kan skifte mellom to profiler/innstillinger av CPI ved hjelp av en knapp midt på toppen av musen bak scrollehjulet. På venstre side sitter det to lamper som viser deg hvilken fart du har valgt å bruke - en for "high" og en for "low". Denne musen har også noe som heter "on the fly" og det betyr at man enkelt og greit kan stille inn CPI'en for hver av nivåene ved hjelp av srollehjulet uten å ha lagt inn softwaren som følger med musen. For at brukeren ikke skal glemme hvilken fart man har valgt, kan se dette på undersiden av musen i en liten skjerm. VEd hjelp av softwaren kan du selv bestemme hvilken fart du ønsker og her kan du velge alt fra 1-3200 og dette er gunstig for da kan du fritt velge uten noe er ferdiginnstilt fra produsenten. Dette fungerer veldig enkelt og jeg er imonert over denne muligheten som passer meg perfekt. Å kunne selv velge farten er perfekt. Enn om de andre museprodusentene hadde gitt oss denne muligheten...?

På undersiden av musen sitter fire teflonflater som sørger for at musen glir godt på underlaget og min test er ikke gjort på kun en musmatte, nei her fikk musen kjørt seg på fire underlag. Alt fra skrivebordet til tøymatter og plastmatter. Ved alle disse underlagene fungerte musen perfekt og ga meg den nøyaktigheten jeg ønsket.

Designet gir deg følelsen av denne kanskje ville ha passet til venstrehendte, men det er ikke noe tvil om at den kun er for høyrehendte. Musen ligger perfekt og gir deg god støtte til både tommelfinger, ringe-og lillefinger. Dette gjør at den er behagelige å bruke selv over lengre tid. Det er faktisk mulig å få slappet av i håndleddet uten at det går utover styringen. Knappene er gode å trykke på, men bråker litt da. Scrollehjulet er gummibelagt og sørger for at scrollingen går perfekt uten noe form for "glipptak"

Dette er en annonse:

Ikari har dessverre ingen justerbare vekter som for eksempel Logitech sine siste muser har. Dette gjør at musen kjenne litt lett ut i forholde til G9-musen som jeg sist testet. På trods av den manglende justerbare vektene, har SteelSeries truffet mitt behov for hvor mye en mus skal veie når den skal brukes og dette vil nok mange av dere gamere også finne ut hvis dere går i anskaffelse av musen.

SteelSeries reklamerer for funksjonen "freemove" som ligger i softwaren til musen. Denne egenskapen gir deg muligheten for å stille inn hvor mye musen skal beregne og korrigere ens bevegelser. Personlig kan jeg ikke merke den helt store forskjellen mellom i mine heftige kamper i Battlefield 2142.

Profiler, vekter og nøyaktighet er blitt nevnt og med det sagt gir det meg muligheten for å snakke om en annen liten egenskap SteelSeries tilbyr, nemlig andres profiler. På SteelSeries hjemmeside kan man hente profesjonelle gameres profiler, slik at man kan få musen innstilt helt etter hvordan de bruker deres mus.

Som konklusjon er det en ting å si om Steelseries Ikari Laser mus, den er lekker og nøyaktig. Designet er genialt og den ligger godt i hånden samtidig at ledningen lett kan korrigeres slik at den ikke blir i veien. En annen ting som er veldig positivt i mine øyne, er muligheten selv til å bestemme hvilken fart/CPI du vil den skal ha og dette er noe SteelSeries har klart mesterlig. Alt i alt er musen noe jeg kan anbefale både for de som spiller RTS -og FPS-spill. Prøv den, det anbefales.

Dette er en annonse:

I forhold til at Ikari Laser koster rundt 600 kroner kan den virke litt i dyreste laget, men hvis man tenker på de muligheten man får, så er det i grunnen verdt pengene...

Steelseries Ikari Laser
Steelseries Ikari Laser
Steelseries Ikari Laser
Steelseries Ikari Laser
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Ligger godt i hånden, "On the fly"-justering av DPI, Gode glideflater og passer til alle salgs spillere..
-
Ingen justerbare vekter og litt høy pris.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Steelseries Ikari Laser Mouse

Test: Steelseries Ikari Laser Mouse

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Mange kjenner SteelSeries for deres fete musmatter, men det er ikke kun musmatter denne produsenten er gode på. Fra før av har vi testet både tastatur og headsets. I dag skal se på en ny mus som har sett dagens lys og nok en gang beviser SteelSeries at de kan jobben sin.Loading next content