Cookie

Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: SteelSeries Sensei Wireless

SteelSeries sin nye datamus er ingen billig affære. Dessverre er ikke Sensei noen læremester, men heller en datamus for alle og ingen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Tre ganger har jeg skrevet anmeldelsen av denne datamusen fra scratch. Det føles helt umulig å si noe om den, for hver gang jeg har fullført anmeldelsen, så skifter jeg mening. Jeg leser gjennom den, tester ut datamusen, føler hvordan det er å spille den, også skifter jeg mening. Bare at hver gang jeg fullfører anmeldelsen, så føles datamusen bedre.

Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være slik med en datamus, men den oppfører seg som et musikkalbum. Etter å ha spint plata en del ganger, så sitter albumet inne, og du har en euforisk følelse om hvor hinsides fett denne plata er. Slik er SteelSeries Sensei på sin egne, absurde måte. En datamus som vokser på meg.

Men den har ikke vokst fra å være grei til å bli fantastisk. Nei, den har i grunn gått fra en opplevelse av å være dårlig til å være helt ålreit. En datamus skal aldri være helt ålreit.

Steelseries Sensei
Apestreker fra SteelSeries har gjort at den fremste makroknappen ligger ukomfortabelt utenfor tomlens rekkevidde. Ikke så kjekt når man må vri hele håndleddet i en uelegant posisjon under spilling.

Jeg har sittet i omtrent et år med Logitech sin G700. Den har jeg brukt til å spille League of Legends, Skyrim, Battlefield 3, DayZ, Civilization V og mange andre spill med det siste året. Den er et trådløst vidunder til 700 kroner som har fungert utmerket til alle mine virtuelle reiser. Nå sitter jeg med Sensei, en datamus til den dobbelte av prisen, men halvparten av brukervennligheten.

Dette er en annonse:

Problemene starter allerede når jeg legger hånden på den for første gang. Noe føles ikke riktig. Om det ligger noe i det at en datamus som er oppkalt etter et japansk begrep har noe med at den er beregnet på asiatiske spillere vet jeg ikke, men upassende nok er den ikke formet etter å passe hånden som tilhører min 192 centimeter høye kropp. Mye til forskjell fra G700 som føles støpt etter håndflaten min.

Det som er merkelig er at den likevel føles utformet for mennesker med unormalt lange fingre. Selv om håndflaten min sluker datamusen, er makroknappene som er plassert på siden så langt fremme at jeg gjerne skulle hatt en tommel som var to centimeter lenger. Tommelen er en av de mest elementære tingene som skiller oss fra andre dyr, men tommelen SteelSeries ser for seg må tilhøre en evolusjonær videreutvikling av homo sapiens. Kanskje om 20 000 år, SteelSeries. Kanskje.

Steelseries Sensei
Dette er altså slik den ser ut når den står til lading. Det er ikke slik man spiller med den.

Likevel føles den merkelig komfortabel når den hviler i håndflaten, litt som den kalde følelsen av å holde på et egg du vet vil knuse om du klemmer litt for hardt. Overflaten er deilig å stryke over - glatt, samtidig som friksjonen sørger for at den ikke sklir.

Dette er en annonse:

Medfølgende i pakken ligger også det jeg frykter er det som drar prisen opp de ekstra hundrelappene, nemlig en ladestasjon som i utgangspunktet virker som en solid pakke. Personlig synes jeg den er overflødig. Det er praktisk å kunne legge datamusen på den over natta, men den føles ikke verdt de ekstra hundrelappene som til fordel kunne vært byttet ut med en enkel mottaker. For man kan uansett lade med en kabel.

I tillegg merker jeg at rekkevidden på den trådløse mottakeren er relativt dårlig. Faktisk så dårlig at jeg opplevde forstyrrelser i bevegelsene bare den lå mer enn en meter unna. Jeg hadde sett for meg at en så stor og solid ladestasjon og trådløs mottaker ville ha litt kraft i seg. Der ble jeg derimot skuffet.

Steelseries Sensei
Omtrent så nærme ladestasjonen musen må være for at den skal føles presis og være laggfri.

Så langt har jeg påpekt en del skuffelser ved datamusen. Jeg føler det er viktig. En spillmus skal være skapt med hensikt å gjøre deg til en bedre spiller, og hvis den feiler i å gjøre det, så mister datamusen sin grunn til å bli tatt i bruk. Jeg har opplevd det samme med tredjeparts håndkontrollere, og der er det enkelt og greit slik at hvis stikkene ikke fungerer optimalt, så er hele håndkontrolleren ubrukelig.

Et dårlig eple ødelegger kassen, sies det. Det finnes mange positive sider med datamusen, men det føles så lite nødvendig å fremheve de positive sidene som om det har noe å si. Det har de ikke. For som med en kontroller, så hjelper det ikke om den er for eksempel sitter som støpt i hånden når den ikke gjør deg til en bedre spiller pågrunn av kjipe løsninger. Jeg føler likevel at jeg bør nevne at den i det minste er veldig lett, og at den fungerer fint til enkle spill. Samtidig har man en del muligheter for å stille inn ulike funksjoner på den.

Steelseries Sensei
Ladestasjon med fargerik ring rundt som indikerer hvor mye strøm som er på musa. Kjekt, men i grunn ganske tacky.

Kanskje om noen måneder sitter jeg med et enda bedre inntrykk av musa, men akkurat nå føler jeg at den har nådd toppen av fjellet. Om du bare spiller FPS og indiespill, og har små hender og lange tomler, da er SteelSeries Sensei kanskje noe for deg. Har du lyst til å betale mer enn du trenger er også SteelSeries Sensei noe for deg. Alternativt tror jeg nok det er mye bedre å gå for den langt billigere versjonen SteelSeries Sensei RAW, der prestasjonen til musa er den samme, bare for 500 kroner fremfor 1200. Eventuelt kan man skaffe seg Sensei med tråd.

06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Fungerer fint til enkle spill, veier lite, ser man bort i fra makroknappene og størrelsen, så er den ganske komfortabel.
-
Malplasserte makroknapper, dårlig trådløs mottaker, litt for liten i formen, overpriset.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Test: SteelSeries Sensei Wireless

Test: SteelSeries Sensei Wireless

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Martin Sollien

SteelSeries sin nye datamus er ingen billig affære. Dessverre er ikke Sensei noen læremester, men heller en datamus for alle og ingen...Loading next content