Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 MAX

Meget allsidig headset til en ålreit pris, men dessverre er ikke komforten helt til stede.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Først ga Turtle Beach ut Stealth 600, så oppfølgeren Stealth 600 Gen 2, og nå enda en oppfølger i form av Stealth 600 Gen 2 MAX. Det som skiller MAX-utgaven fra de forrige er at den er kompatibel med alle plattformer, altså Xbox, PC, PlayStation og Switch (ikke håndholdt) - alt via en hendig 2,4GHz-antenne som kobles i USB-porten, og til en pris på 1399kr (maxgaming.no) er det slettes ikke verst.

Igjen bruker Turtle Beach en god del plastikk i designet, noe som kan få det hele til å føles litt billig. Ut av esken oppdager jeg umiddelbart at det er synlige overflateriper i plasten på headsettet, noe som ikke akkurat gir verdens beste førsteinntrykk. I tillegg er sømmen mellom det kunstige læret og mesh-stoffet på øreputene ganske ujevn, og det er med på å få headsettet til å føles enda billigere enn det faktisk er.

Test: Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 MAX
Ujevn og mindre pen søm på øreputene.

Det er mulig jeg er en smule tjukk i huet, men på mitt hode sitter i alle fall headsettet ganske stramt, så stramt at det blir ukomfortabelt å ha på i mer enn et par timer av gangen. Det har heller ikke blitt noe særlig løsere over tid. Dette skyldes antakeligvis den harde plasten stort sett hele headsettet består av. På plussiden er det ganske justerbart, og hvis du ikke er like tjukk i huet som meg (jeg vil si det er over middels stort), vil det kanskje føles mye bedre. Stoffet puster også godt, så det blir ikke varmt klamt under lengre spilløkter. Det skal også være et brillevennlig headset, og selv om det allerede sitter ganske stramt på mitt hode uten brillene på, så føltes det ikke som at det ble noe værre da jeg tok de på heller.

Dette er en annonse:

Funksjonsmessig er headsettet som sagt kompatibelt med alle de store plattformene. I tillegg til dette er det utstyrt med en mikrofon som foldes inn og ut av headsettet, som du enkelt demper ved å bare vippe den opp til et visst punkt. Det er også et hjul for justering av volum, samt et for justering av chatlyd - men disse er plassert rett ovenfor hverandre og det er fort gjort å glemme hvilket som gjør hva. Det er også verdt å nevne at dersom du har litt langt hår, så kan det faktisk surre seg inn i hjulet når du snurrer på det, og det er ikke så gøy. Det er også en knapp for å bytte lydmodus, for eksempel til Turtle Beach sin uunnværlige Superhuman Hearing. Veldig synd at man ikke har mulighet til å lage egne profiler. Og selvfølgelig har du av/på-knappen.

Test: Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 MAXTest: Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 MAX

Jeg har alltid likt lydkvaliteten i Turtle Beach sine produkter, og Stealth 600 Gen 2 MAX er intet unntak. Den akustiske konstruksjonen er lukket, det er mye trykk i lyden, og jeg opplever at headsettet takler lydkravene i alle spill jeg har testet det med, både på Xbox og PlayStation 5. De 50 mm høyttalerne gir også meget god surroundlyd. Lydkvaliteten på mikrofonen er også god, og den plukker opp fint lite støy fra omgivelsene mine. Dermed har jeg ikke noe behov for å bruke en ekstern mikrofon når jeg spiller med dette headsettet.

Turtle Beach lover 48 timer batterilevetid her, som faktisk er så mye som tre ganger mer enn forrige utgave, og dersom du ikke har volum på maks, vil du klare å klemme ut enda mer tid enn dette. Du trenger med andre ord ikke bekymre deg for at du går tom for strøm mens du spiller, bare du husker å lade det opp i ny og ne. Det går for øvrig veldig fort å lade det opp når behovet først er der også, da du etter kun 15 minutters oppladning (med USB-C) allerede har 8,5 timer batterilevetid tilgjengelig.

Dette er en annonse:

For å oppsummere får du mye headset for pengene her. Lyden er god, og det faktum at det er kompatibelt med alle de store plattformene er et kjempepluss. Batterilevetiden er også helt super. Problemet i mitt tilfelle er imidlertid at komforten ikke er helt til stede, men jeg kan fint anbefale dette til de med litt mindre hode enn meg selv - kanskje best egnet for ungdom.

Test: Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 MAX
Stort sett laget av hard plast.
07 Gamereactor Norge
7 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene


Loading next content