Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Verbatim Rapier V2

Verbatim er igjen på krigsstien og vil kapre enda flere gamere med en ny mus - vi har testet Rapier V2!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

For mange er Verbatim mest kjent for sine lagringsmedier. For ikke lenge siden testet vi ut en gamingmus nettopp fra denne produsenten og vi ble overrasket over kvaliteten og brukervennligheten. Det å produsere muser som faller i smak for oss meget kresne gamere er ikke enkelt. Mange produsenter har falt i fellen og ikke nådd opp til den kvaliteten vi helst vil ha når vi spiller på våre monster PC-er. Selv er jeg kresen på muser, for med spill som Battlefield 2, Battlefield Heroes, Call of Duty 4: Modern Warfare, Call of Duty: World at War så kreves det at musen er med fra første klikk og bevegelse. For meg er det viktig ar musen er nøyaktig og at den har god DPI som selvsagt kan justeres etter hvert som man spiller.

I dag skal vi se nærmere på versjon to av Rapier og det første jeg oppdager når jeg tar ut musen, er hvor rund den er. Litt skeptisk tar jeg grep i rundt den og kjenner at den faller godt inn i min hule hånd. Med den runde formen finner du ikke noen hvileskuldre for lillefinger og tommelfinger noe jeg i grunnen savnet litt. Fargen på musen er plommerød og litt utenom den vanlige sorte fargen som de fleste muser har. På undersiden finner du syv glideflater som sørger for at den glir godt på så å si alle underlag, til og med mitt litt rue kontorbord, har den en fin nøyaktighet. Ledningen er lang nok, kanskje litt stiv slik at den må bøyes til før den blir liggende behagelig. På toppen finner du musehjulet samt to knapper for DPI-innstillinger som strekker seg fra 800 - 3200 DPI on the fly hvor man har syv innstillinger om man bruker den medfølgende programvaren. På venstre siden har Verbatim lagt to programmerbare knapper. Dessverre er den bakerste knappen litt vanskelig å nå om du har en stor hånd. Det er formen på musen som gjør at dette problemet er fremtredende. For de med små hender, vil ikke dette føre til det helt store problemet.

Museknappene er greie å trykke på og reagerer momentant på dine trykk. Dette er godt og man blir ikke sliten i fingrene som enkelte muser kan føre til. Mikrobryterne er med andre ord perfekt tilpasset og programvaren som medfølger er helt grei uten å overraske så altfor mye. Verbatim har også gitt oss muligheten til å sette inn vekter inn vekter (7 x 46 gram) både foran og bak på musen slik at man selv kan bestemme hvilken tyngde den skal ha når man spiller. Selv liker jeg en viss tyngde og muser som er altfor lette, mister jeg lett kontrollen over. En annen ting som er verdt å nevne er at musen har tre makroinnstillinger som lagres på musen direkte - nok en snedig detalj for de som liker makroer.

Verbatim Rapier V2 er en helt grei gamingmus som både er nøyaktig og har gode brukermuligheter. Selv den kresne vil finne ut at den fungerer godt. Det et par ting som jeg ikke liker med musen og det er den litt stive ledningen samt at formen ikke passet meg så altfor godt. Hadde jeg hatt mindre hender, så hadde pipen fått en annen låt. Verbatim Rapier V2 koster 294 kroner og med den prisen får du så absolutt valuta for pengene og jeg kan uten tvil anbefale den, men er du ute etter noe mer avansert, så finnes det flere merker å velge i mellom. Vil du ha noe som enkelt, billig og som fungerer så er denne musen noe for deg.

Verbatim Rapier V2
Dette er en annonse:
Verbatim Rapier V2
Verbatim Rapier V2
Verbatim Rapier V2
Verbatim Rapier V2
Dette er en annonse:
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Nøyaktig, mulig å sette inn vekter både foran og bak, DPI-innstillinger on the fly, billig.
-
Liten for lange hender slik at knappene på venstre side ikke nås helt.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Verbatim Rapier V2

Test: Verbatim Rapier V2

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Verbatim er igjen på krigsstien og vil kapre enda flere gamere med en ny mus - vi har testet Rapier V2!



Loading next content