Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Zowie Celeritas

Zowie Celeritas er blant de første mekaniske tastaturene på markedet. Det byr på en fantastisk hurtighet som lover godt i spill som Counter-Strike.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Dell anno 2001 er det første jeg tenkte da jeg åpnet den store beskyttelsesvesken fra Zowie. Og ja, tastaturet ser ut som et gammelt Dell-tastatur. Sort. Enkelt. Kjedelig. Dette er med andre ord ikke noe for deg som leter etter enda et produkt som kan stå i stil til den neonlysende LAN-PCen du nettopp har bygget deg.

Zowie Celeritas
Foto: Anders Lima Bjølgerud

"Skinnet kan bedra," er det et ordtak som heter. Og sjelden har skinnet bedratt mer. Zowie Celeritas er hurtig. Ekstremt hurtig. For å utnytte tastaturet fullt ut er man nødt til å benytte seg av en PS/2-inngang på hovedkortet, og ikke USB som alle PC'er har nå til dags. Dette er et stort tilbakeslag, da de fleste moderne PC'er ikke har denne inngangen. Fortvil dog ikke, dette lar seg få kjøpt på internett.

Zowie Celeritas
Foto: Anders Lima Bjølgerud

Selv med hastighet på X1 (som du kan oppnå hvis man har vanlig USB inngang) er tastaturet raskere enn noe annet jeg har prøvd. Dette er noe en kan takke de 18 tusen gullbelagte mekaniske switchene for. En teknologi som forøvrig ligger under tastene. Jeg er ingen pianospiller, men når jeg omsider fikk tak i en slik switch og giret opp først fra 2x til 4x og deretter til 8x av vanlig hastighet,
følte jeg meg som Leif Ove Andsnes foran PC-skjermen. Fingrene nærmest danset over tastaturet, og jeg tok meg selv flere ganger i å skrive nonsense i et Word-dokument fordi det var så moro.

Dette er en annonse:
Zowie Celeritas
Foto: Anders Lima Bjølgerud

Plasseringen av tastene er god, litt tilvenning må man regne med om man er vant til bærbar PC, men tastaturet er så standard utformet at de fleste ikke vil ha noe problem med å lære seg det. Det kreves ingen installasjon av programvare, noe som er flott. Mange har mange oppstartsprogrammer som senker hastigheten på datamaskinen, så heldigvis slipper man enda ett.

Zowie Celeritas
Foto: Anders Lima Bjølgerud

Til spill er dette tastaturet ypperlig. Tastene responderer raskt (nesten for raskt!) og alle kommandoer utøves i en hastighet jeg ikke har opplevd tidligere. Ergonomien er god, men ikke i toppsjiktet da det ikke finnes noe å lene håndflatene på. Videre er det også et par andre småting som er irriterende. Det er ikke mulighet til å bytte sanger in-game slik det for eksempel er på G19. Det er heller ikke makrotaster (hvor du kan legge inn flere kommandoer per hurtigtast). Når man betaler så mye for et tastatur bør man etter min mening kunne forvente seg såpass. Hvis man driver mye med MMORPG-spill som World of Warcraft, kan dette by på en nedgradering dersom man er vant med bruk av hurtigtaster: Det finnes nemlig ingen. Ei heller USB-innganger finnes på tastaturet.

Dette er en annonse:

Zowies slagord er: "Be serious, it`s not just a game". For å finne ut om dette stemte tastaturet ble det testet i både Counter-Strike 1.6 og Counter-Strike: Source. Det er her ingen tvil om at tastaturet kom til sin fulle rett. I spill hvor det er snakk om ekstrem reaksjon og hundredeler er Zowie Celeritas kongen på haugen. Den tunge vekten gjør at tastaturet ikke rikker seg en millimeter under spilling.

Zowie Celeritas
Foto: Anders Lima Bjølgerud

Alt i alt er Zowie Celeritas så svinaktig hurtig at et par drawbacks kun blir små irritasjonsmomenter etter min mening. Om denne teknologien videreføres tror jeg Zowie som produsent for alvor vil kunne ta opp kampen mot de store produsentene.

Zowie Celeritas
Foto: Anders Lima Bjølgerud
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Mulighet for å justere gjentakelseshastighet, suveren hurtighet, mekanisk, solid
-
Ingen håndleddstøtte, ingen makrotaster, ingen medietaster, krever PS/2-port for å gi fullt utbytte.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Test: Zowie Celeritas

Test: Zowie Celeritas

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Anders Lima Bjølgerud

Zowie Celeritas er blant de første mekaniske tastaturene på markedet. Det byr på en fantastisk hurtighet som lover godt i spill som Counter-Strike.Loading next content