Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Zowie EC1 Optisk Gaming mus

Dessverre er fortsatt Zowie ukjente her i Norge uten at jeg kan skjønne hvorfor. Produktene er jo i aller ypperste klasse og holder en høy standard for oss kresne gamere...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Vi har fra før av testet både musmatter og headsets fra denne veldig kjente internasjonale produsenten (foruten Norge) og alle gangene har vi blitt imponerte over kvaliteten, designet og bruksmulighetene til produktene. I dag har vi mottatt en ny gaming mus fra Zowie som har fått navnet EC1 og på nytt er den utviklet i samarbeid med den legendariske og kjente spilleren HeatoN. Det blir som Creative bruker Fata1ty og jeg tror nok produsentene som bruker kjente spillere selger en del på det, ikke som noe negativ ting, men at spillere tror at kjente gamere bruker dette produktet, så må de også gjøre det.

HQ

Det første jeg legger merke til når jeg åpner den simple esken til EC1 er at musen ligner en god del på Micosoft IntelliMouse, som er veldig kjent for mange CS-spillere. Faktisk er den nesten i tro kopi utseendemessig og det gjør ikke noe. I tillegg kan jeg si at EC1 på lik linje med IntelliMouse er veldig minimalistisk. Det vil si at det ikke noe dill dall. Det er en mus enkelt og greit. Formen passer kun høyrehendte, men med godviljen til kan nok også venstrehendte bruke den og da til nøds.

Toppen av musen er belagt med et slags gummilag som gjør at du får et godt grep. På venstre side finner du to knapper i tillegg til de to vanlige knappene på toppen av musen samt musehjulet som lyser rødt (500 DPI), lys blått (1000 DPI) og mørk blå (2000 DPI). Zowie har også sørget for musen har 1000Hz USB responstid noe som er veldig bra for oss gamere som vil ting skal reagerer på hundredelssekundet. For å bytte DPI må du på undersiden av musen. Der finner du en liten knapp. Selv synes jeg dette er litt tungvint og Zowie kunne ha lagt knappen på oversiden. Spesielt når du spiller skytespill, så kan det hende du må bytte DPI kjapt fra du spiller assault til du skal spille sniper og da er det veldig snedig med en DPI-knapp på toppen som gjør at et slikt skifte kan foretas kjapt og enkelt.

Når vi først snakket om undersiden, så finner du ikke noen luke for vekter. Her har Zowie gjort det veldig enkelt hvor vekten er konstant. Det de har gjort smart er å legge inn to store glideflater noe som gjør at EC1 glir veldig godt på uansett underlag. For å bevise dette prøvde jeg musen på en hard treplate, deretter på en hard bordplate, så på et papir, hard musmatte og ikke minst et par forskjellige musmatter av tøy med fin og grov overlag. På så og si alle underlagene fungerte EC1 perfekt og ga veldig nøyaktige bevegelser om jeg spilte sniper eller assault i Call of Duty: Modern Warfare 2.

Ledningen til musen er på hele to meter, men kan kortes inn om du ønsker det. Selv synes jeg det er litt greit med å ha lang ledning, for det er et stykke fra musmatten og frem til USB-uttaket.

Dette er en annonse:

Det er også noen som helst vil spille med lasermus og da vil de ikke få noe glede av EC1 som kun er en optisk mus. Men til å være det, så er jeg veldig godt fornøyd med både nøyaktigheten, designet hvor hånden ligger som støpt til musen samt den gode glidingen. I tillegg passer musen til all slags spill om det er sportsspill, Facebookspill, skytespill eller strategispill. Hadde DPI-knappen vært på oversiden ville jeg ha gitt denne musen en toppkarakter med tanke på bruksfunksjonene og måten den fungerer i de forskjellige spillene, men bevares karakter 8 er ikke noe å si på det heller.

Er du på utkikk etter en enkel optisk mus uten noe mikk makk eller savner Microsoft IntelliMouse, så er denne musen kjempefin å bruke. Hvis du er venstrehendt eller vil ha en lasermus, så bør du vurdere en annen mus. På nytt beviser Zowie at de er med på notene og kan å produsere gode gamingprodukter. Nå er det bare å få merket inn i Norge slik at norske spillere kan begynne å nyte godt av Zowies ekspertise.

Zowie EC1
Zowie EC1
Dette er en annonse:
Zowie EC1
Zowie EC1
Zowie EC1
Zowie EC1
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Godt grep, nøyaktig, fungerer på alle underlag, enkel og grei
-
Ikke for venstrehendte, DPI-knapp på undersiden.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Zowie EC1 Optisk Gaming mus

Test: Zowie EC1 Optisk Gaming mus

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Dessverre er fortsatt Zowie ukjente her i Norge uten at jeg kan skjønne hvorfor. Produktene er jo i aller ypperste klasse og holder en høy standard for oss kresne gamere...Loading next content