Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Tetris 99

Tetris 99

Helt ut av det blå dukket plutselig Tetris 99 opp.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Kunngjøringen av Tetris 99 kom som en overraskelse på de fleste, men jeg ble gledelig overrasket over å høre hva det gikk ut på. Det er et gratis spill for folk som allerede har investert i Nintendos online-tjeneste og det er en ren flerspilleropplevelse, som låner fundamentet sitt fra battle royale-sjangeren og kombinerer det med det evig stimulerende suget man får av å spille Tetris. Med en nyinnkjøpt online-konto (jeg regner med at jeg ikke er den eneste) plukket jeg opp Switchen, og spilte til den var tom for batteri.

Det er som navnet antyder: Du og 99 andre spillere spiller Tetris på samme tid, og mens du er igang begynner motstanderne dine å sabotere spillet ditt, hvilket betyr at kun de med de raskeste refleksene kan overleve denne Tetris-opplevelsen. Det er Tetris i snack-størrelse, som kan vare alt fra et par sekunder til et par minutter, og tingene blir mer intense enn man første skulle tro.

Jeg har ennå ikke greid å vinne, men har havnet på andreplass et par ganger og er stadig å finne I topp 10. Selv i de omgangene som varte lengst gikk det himla fort, og tempoet øker jo bare etter hvert som folk faller fra.

Tetris 99
Dette er en annonse:

Det er ikke bare solo Tetris i felleskap. Når dine motstandere sender blokker din vei, kan du med et par godt planlagte lukkinger av et par rekker blokkere angrepet. Det er ikke uvanlig at disse angrepene strømmer på allerede fra begynnelsen av, og du kan lett få så mange hull i rekkene dine at du aldri kommer til å greie å fylle dem - heldig tar det ikke lang tid før du er tilbake I kamp, for matchmaking-systemet funker kjempebra.

Måten Tetris 99s lar deg sende ut angrep på er virkelig interessant. En mulighet er å manuelt bestemme hvor du skal sende angrepene, men det krever en del av deg å måtte holde styr på motstanderne dine, så de fleste vil nok benytte seg av én av de fire fastsatte valgene. Du kan velge at blokkene dine skal sendes til tilfeldige spillere, til spillere som angriper deg, du kan velge spillere med badges (som vi kommer nærmere inn på om litt), eller du kan, hvis du er veldig aggressiv, sikte deg inn mot spillere som er på nippet til å ryke ut. Du velger hvilken måte du angriper på med et simpelt rykk i høyre analogstikke.

Tetris 99

Jeg begynte med å sikte mot tilfeldige spillere, men etter et stykke tid tenkte jeg at det ville være bedre å prøve å bli kvitt noen av de flinkere spillerne - og heller før enn siden. Så jeg siktet enten mot spillere med mange badges (hvis du slår ut en spiller, får du en badge pluss de badges som de har, hvilket gjør at søppelblokkene dine blir enda mer potente), eller mot spillere som angrep meg, og det føltes som om at den lille forandringen sikret meg en plass i topp ti oftere.

Dette er en annonse:

På tross av denne taktiske endringen røk jeg stadig vekk ut tidlig, og noen ganger føltes det som om skjebnen min var I hendene til noen høyere makter - for selv i en god runde kunne ting gå lukt åt skogen. Når du kommer ned til de siste fem spillerne handler det vitterlig om millisekunder, og det lønner seg å forstå hva som skjer rundt deg. Det er også derfor at det er en skam at spillets systemer ikke er forklart overhodet og du derfor selv må finne en mening i all galskapen.

Tetris 99

Er du fan av Tetris, så har du virkelig mange gode muligheter for tiden. For under to år siden fikk vi det fortreffelige Puyo Puyo Tetris, og i fjor fikk vi det sublime Tetris Effect. Nå kan Tetris 99 skrive seg inn på denne listen, og det er på mange måter det perfekte kontrapunktet til Puyo Puyo sin knappemosing og det mer avslappede Effect. Det er kanskje ikke like tung som noen av tungvekterne i sjangeren, og det kunne trengt en liten forklaring av hvordan systemene funker, men bortsett fra det er det friskt, direkte og en smule aggressivt, og jeg har falt pladask for det.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Kjapp og vanedannende action, hurtig matchmaking, god bruk av battle royale-konseptet interessant AI system.
-
Ingen in-game tutorial, det kan noen ganger føles fullstendig ute av din kontroll.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

6
Tetris 99Score

Tetris 99

ANMELDELSE. Skrevet av Mike Holmes

Helt ut av det blå dukket plutselig Tetris 99 opp.Loading next content