Norsk
Gamereactor
anmeldelser
The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim

Skyrim er her igjen og vi har tatt frem buen og sverdet for å ta en titt på Nintendo Switch-utgaven...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

The Elder Scrolls V: Skyrim er et av tidenes mest populære spill, og det er også grunnen til at det sålangt har blitt lansert på nesten alle plattformer siden den første utgaven på Playstation 3 og Xbox 360 fra 2011. Nå har Bethesda peilet seg inn på Nintendos nyeste konsoll med eventyrspillet.

Dette er et spill jeg og mange andre allerede har viet mye tid til, men nå er det altså mulig fortsette drageslakten på farta.

Nintendo Switch er en svakere konsoll rent teknisk sammenlignet med konsollene fra Sony og Microsoft. En skulle tro dette ville påvirke ytelsen i et stort spill som Skyrim, men her har Bethesda vært flinke med optimaliseringsprosessen.

Joda, spillet kjører i 30 bilder i sekundet og teksturene opererer med lavere kvalitet sammenlignet med Skyrim Special Edition, men slikt er jo også å forvente med tanke på maskinvaren. Tross dette kjører spillet glatt, og spesielt på den mindre skjermen til Switch er det vanskelig å se forskjellen.

Dette er en annonse:
The Elder Scrolls V: Skyrim

Men forskjellen er der, spesielt hvis man ser på objekter i avstanden. Plantelivet er litt tynnere med større mellomrom mellom gress og flat mark, og detaljnivået i avstanden er ganske redusert.

Nøyaktig hvilken versjon av Skyrim konsollen har fått er usikkert. Det ser åpenbart bedre ut enn det gjorde på Xbox 360 i sin tid, men det er også visuelle elementer fra Special Edition som har blitt utelatt.

Dette har ikke klart å holde meg unna, og jeg er jo en av dem som til vanlig kjører flere grafikkmodifiseringer når jeg setter meg ned med Skyrim. Det er rett og slett noe eget ved muligheten til å ta med seg Skyrim i senga, og nei jeg skammer meg ikke over å si det. Ikke litt en gang.

Dette er en annonse:
The Elder Scrolls V: Skyrim

Hadde du spurt meg for noen uker siden om jeg kunne tenkt meg å bruke tid på en visuelt nedgradert Skyrim helt uten støtte for mods så hadde svaret vært nei. Dette gjelder kanskje bare meg, men så langt har opplevelsen av spillet på Switch gitt meg den samme følelsen som jeg hadde da jeg satt der med Skyrim på 360 for aller første gang.

Selv om jeg har sett så og si alt som er å se i de kalde fjellene og redusert kjempebestanden på tundraen utallige ganger før, har Skyrim på Switch klart å vekke eventyrlysten igjen. Kanskje det er fordi versjonen jeg har spilt i de siste seks årene ikke har lignet på originalen i det hele tatt, men jeg er i alle fall glad for å kjenne på denne følelsen igjen.

At spillet ikke har støtte for modifikasjoner kommer ikke som en overraskelse, men ettersom Special Edition støtter dette både på Xbox One og Playstation 4 er det litt trist at Switch-utgaven ikke har fått samme oppmerksomhet. Ikke engang Bethesdas kontroversielle Creation Club er tilgjengelig her, til lykke både for hæren av sinte spillere og konsollens lagringsplass.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Skyrim er et eldre spill, og det har skjedd mye i spillbransjen siden spillet først så dagens lys. Her i Gamereactor vil jeg påstå at noen av oss har vært veldig rause med spillet tidligere, men samtidig kan jeg ikke si at spillet ikke fortjener mye av skrytet det har fått.

Skyrim er og blir storslagent, men siden det har gått såpass lang tid hadde det vært ålreit om utvikleren hadde gjort forbedringer utover det visuelle. For eksempel er menysystemet veldig knotete, og dette er nok en kjent sak for utvikleren ettersom en av de mest brukte modifikasjonene innebærer et mye mer brukervennlig menydesign. Det hadde nok ikke kostet Bethesda stort å finpusse slikt her og der, men slik ble det ikke.

Jeg har dog til gode å støte på tekniske feil, og det er jo en nevneverdig bragd med tanke på utvikleren det er snakk om. Direkte imponerende, om ikke utrolig, vil jeg påstå. Utover figurer som beveger seg litt klumsete har Switch-utgaven vært fri for slike glipper.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Bevegelseskontrollen som er eksklusiv til Nintendos konsoll er også overraskene brukbar, men ikke forvent kompliserte håndbevegelser. Fremførelsen er veldig simpel og det er nok akkurat derfor det fungerer så godt som det gjør.

Det vil ikke erstatte knappebruken, men sliter du med å få det perfekte hodeskuddet på avstand med stikkene kan små bevegelser være det som trengs.

The Elder Scrolls V: Skyrim gjør seg godt på Nintendo Switch, til tross for en litt tynnere totalpakke sammenlignet med storebrødrene på de kraftigere konsollene.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Skyrim på håndholdt, solid bevegelseskontroll, endeløse eventyr.
-
Det har skjedd lite med spillet på seks år.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

 • Solmyr Raven
  De fleste vet hva Skyrim er. Det har prydet seg frem siden det først kom til den forrige generasjons konsoller i 2011, og nå har det kommet til de... 10/10
 • stikox93
  Kanskje tidenes beste "betatest" Jeg har aldri spilt et spill med mer bugs enn The Elder Scrolls V, fortsatt vil jeg gå så langt som å... 10/10
 • projecthammer
  Uten å ha hørt om serien tidligere, bega jeg meg ut i dette altfor store eventyret som ikke ser ut til å ha noen ende. Eventyret jeg snakker om er... 9/10
 • xXAkresSXx94
  Det er den seneste storslageren fra The Elder Scrolls serien. Eg anmelde Skyrim. The Elder Scrolls V: Skyrim Format: Xbox 360, PS3 og PC. Utvikler:... 10/10
 • Xenofex
  Jeg brukte utallige timer på Skyrim da det kom i fjor. Mer eller mindre hele juleferien gikk med på å slakte drager, drepe tyver og vandre rundt i... 10/10
 • gilliankrueger
  Skyrim: Vinden blåser gjenom de mange toppene og tindene i Skyrim, igjen for å blåse vekk historiens spor og gjøre seg klar for morgendagens... 10/10
 • Predator
  Bethesda Game Studios' seneste episke rollespill har for lengst prydet toppen av salgslister og gitt mang en nerd grunner til å feire sitt nye... 9/10

Relaterte teksterLoading next content