Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
The Golf Club 2

The Golf Club 2

Har du noen gang hatt lyst til å spille golf, men orker ikke tanken på å gå og traske rundt i skogen i timevis? HB Studios er nå enda nærmere den ultimate løsningen for deg...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Det er to år siden HB Studios ga oss en annerledes golf-opplevelse med The Golf Club. Spillet hvor våre egne ferdigheter ene og alene ble avgjørende for hvordan det gikk på golfbanen, fremfor hvor gode golfkøller eller sko man hadde, slik man ofte fant i andre golfspill. Nå er oppfølgeren mange av oss har ventet på endelig på plass, og heldigvis går den i riktig retning. Jeg har fulgt sporten ivrig i ti år, og de siste seks har jeg selv vandret fairway-en på jakt etter birdies.

Likt som før inneholder heller ikke The Golf Club 2 lisensierte køller, hansker eller spillere. Det er standard køller og standard utstyr, og spillerne er oppdiktet. Nytt av året er derimot at man kan endre navn og nasjonalitet på spillere man spiller mot i den nye og forbedrede karrieremodusen.

The Golf Club 2
Dette er en annonse:

Nevnte karrieremodus er nemlig forbedret mange hakk. Sesonger ble introdusert noen måneder etter utgivelse av forgjengeren. Frem til da var spillet i hovedsak basert på nettspill og spill på baner andre hadde laget. Med innføringen av sesonger ble spillet mer tilgjengelig for å spille alene, men det hadde sine begrensinger. I årets versjon har HB Studios utviklet dette konseptet videre og lar oss i tillegg bygge vår egen golfklubb, eller samfunn som de kaller det. Her kan man oppgradere klubbhuset sitt til å se fint og flott ut, samtidig som man får muligheten til å delta i flere turneringer. Alt dette uten bruk av mikrotransaksjoner, kun ved å spille spillet.

The Golf Club 2The Golf Club 2

Skulle man gå lei av de prefabrikkerte sesongene, kan man alltids lage sine egne sesonger som består av hvilket som helst av de brukerskapte banene. Disse er det nemlig tonnevis av, og flere vil det bli enn i forgjengeren. Banebyggeren har nemlig fått en aldri så liten makeover og blitt enda enklere å bruke.

HB Studios har gått bort fra samarbeidet med Greg Norman, og omdøpt banebyggeren til enkle "Course designer". Her kan man enkelt importere og redigere banene man skapte i forrige versjon, eller starte på nytt med en helt ny bane. Mye er fortsatt likt forrige versjon, men det er forbedringer som gjør det lettere for mannen i gata å lage baner, samt for de virkelig hardbarka å lage flotte, naturtro baner. Muligheten til å legge til publikum langs banen er kanskje den største nyheten, men også enkelheten med å plassere busker og kratt hvor en selv måtte ønske hjelper oss til å bygge den perfekte banen. Ønsker du å plassere ett tre midt foran greenen, eller legge en out of bounds grense rundt hele hullet? Ja da gjør du akkurat det. Jeg vil nok anta at banen din ikke får toppkarakter etter dette trekket, men alt handler jo ikke om hvor godt andre liker banen din, man må jo ha det litt gøy også.

Dette er en annonse:
The Golf Club 2The Golf Club 2The Golf Club 2

I tillegg til din egen golfklubb, kan du ha en golfklubb sammen med venner. Her kan man også lage sine egne sesonger og spille akkurat når man selv ønsker og ikke være bundet til et klokkeslett. Man velger sitt eget klubbemblem, egne klubbfarger og man kan også velge kriterier for hva som må til for å kunne være med i klubben. Ønskes en eliteklubb med spillere som kun har positivt handicap, kan man sette begrensinger på dette. I golfsporten er penger ofte et tema, og hva er vel en golfklubb uten medlemsavgift? Velg selv hva medlemmer må betale for å bli med i klubben og pengene går rett i klubbkassa. Disse kan brukes til å oppgradere fasilitetene slik man gjør i karrieremodusen.

HQ

For å tjene opp penger til å utvide klubben din, har det blitt tilføyd diverse utfordringer for hver bane. Man får bonuser ved å utføre disse utfordringene i løpet av alle gangene man spiller banen, enten det er en 250 meters drive eller bare å treffe fairwayen på ett spesielt hull. Poengene man tjener kan også brukes til å oppgradere garderoben til din spiller, noe som kan komme godt med ettersom man kan velge et eget antrekk for hver runde i en turnering. Da kan det komme godt med å ha mange plagg å velge mellom, selv om det også er en del tilgjengelig uten å bruke valutaen på dette.

The Golf Club 2

Selve banespillet i The Golf Club 2 ser ved første øyekast ut som forrige versjon, men her er det også gjort gode forbedringer. Ballen oppfører seg først og fremst mye mer som en ball gjør ute på golfbanen enn den gjorde før. Da ville nemlig ballen dø rimelig fort ut med en gang man havnet i roughen eller i annet tykt underlag. Nå vil den sprette litt ekstra dersom underlaget tillater det, slik den gjør i virkeligheten. I tillegg har man forstått at chipping rundt greenen foregår med mye mer høyde enn vi ble tillatt i The Golf Club. Fremfor en flyvelengde på tretti centimeter, kan man nå finjustere spillet langt lettere ved å slå ballen over hinder og tykt gress.

Det er derimot litt ufint å si lettere. The Golf Club 2 lar deg virkelig føle hvor vanskelig det er å spille golf. Havnet man like utenfor greenen i forgjengeren, var det bare å finne frem lob wedgen og velge å gjøre en flop med riktig antall grader loft for å finne distansen. The Golf Club 2 har gått bort fra å vise hvor mange grader loft man justerer, og om det vil gi mindre eller mer lengde på slagene. Dette gjør at man må tenke seg litt mer om før man sender ballen avgårde i luften. Nå er det viktigere enn noen gang før å kunne justere svinghastighet for å oppnå ønsket lengde på slagene. Det være seg fra tee-stedet, eller like utenfor greenen. Ser man på puttingen, er denne helt lik som forrige versjon og det med god grunn. Ingen vits i å endre på ting som fungerer.

The Golf Club 2The Golf Club 2The Golf Club 2The Golf Club 2

The Golf Club 2 har gitt meg mange timer med morsom og utfordrende golf, og er du en golfentusiast som meg vil du elske dette spillet. Det betyr derimot ikke at du ikke kan kose deg med spillet dersom du kun liker å spille golf virtuelt, men basiskunnskap kan være grei å ha med seg. I likhet med første utgave av spillet, gjelder det å spille mye for å bli god. Her kan du ikke kjøpe deg til suksess.

The Golf Club 2The Golf Club 2The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Langt mer innhold enn forgjengeren. Forbedret ballfysikk og svingmotor. Rolig og behagelig lydbilde.
-
Kommentatoren blir veldig ensformig og kjedelig i lengden, og slås derfor fort av.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
The Golf Club 2Score

The Golf Club 2

ANMELDELSE. Skrevet av Daniel Andersen

Har du noen gang hatt lyst til å spille golf, men orker ikke tanken på å gå og traske rundt i skogen i timevis? HB Studios er nå enda nærmere den ultimate løsningen for deg...

0
En nærmere kikk på The Golf Club 2

En nærmere kikk på The Golf Club 2

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Vi antar at du ikke har altfor mye erfaring med utvikler HB Studios, så vi kan friske opp hukommelsen din ved å nevne at de står bak spill som The Golf Club fra 2014 og...Loading next content