Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
The Sims 2

The Sims 2

Simmene er endelig tilbake i ny og forbedret drakt. Grafikken er oppdatert og simmene er blitt mer intelligente og selvstendige.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Simmene er endelig tilbake i ny og forbedret drakt. Grafikken er oppdatert og simmene er blitt mer intelligente og selvstendige. Fans av The Sims har ventet lenge og tålmodig på denne nye og frittstående versjonen. Har du ikke spilt The Sims har du nå muligheten til å bli kjent med simmene i oppdatert versjon.

I The Sims 2 får du mulighet til å kontrollere simmenes liv, ved å hjelpe dem til å oppnå lykken, eller hindre dem i å finne den. Nytt er at simmene nå er mer selvstendige enn de var tidligere. I tillegg til å se hva slags humør de er i, vil du også se hva de ønsker seg i livet, og hva de frykter. Disse ønskene avhenger mye av hva slags personlighet simmen har. De kan ha et mål om rikdom, kunnskap, familie, kjærlighet eller popularitet. Det den ene simmen ønsker og drømmer om, kan derfor være en annen sims største frykt. Simmene vil oppnå poeng for å utføre drømmene sine og disse poengene kan du så bruke til å gi dem nye hjelpemidler. Spillet handler nå mer om hver enkelt sims tanker og følelser, og mindre om å tilfredsstille de fysiske behovene.

Simmenes personlighet reflekteres også i utseende i mye større grad. Du har mulighet å skape din helt unike Sim. Hver bit av ansiktet kan løftes og strekkes, øyefarge og hårfarge kan endres, og du har mulighet å legge på både sminke, ansiktsmaske og ansiktshår. Senere i spillet kan også simmen velge å endre hårfrisyre om den ønsker det, eller fjerne sminken. Det skal derfor mye mer til å møte en prikk lik sim ute på byen enn tidligere. I tillegg kan simmene både få en veltrent kropp, eller legge på seg. For å skape en gjennomført stil har simmen mulighet til å planlegge hele sin garderobe, fra undertøy til festantrekk. Går simmen lei av disse klærne kan hun dra til nærmeste klesbutikk med ei venninne og shoppe nytt antrekk.

Mulighetene for kreativ husbygging og landskapsplanlegging er også utviklet videre i The Sims 2. Du har nå mulighet å bygge flere etasjer enn tidligere, du kan legge til en kjeller, eller sette huset på søyler. I tillegg kan du legge en elv i hagen, eller et lite tjern. Innimellom hustomtene ligger det offentlige områder hvor simmene kan møtes. Mye av det vi så komme i utvidelsespakkene til det originale spillet er altså nå videreutviklet og integrert i denne nye versjonen.

Familiebåndet mellom simmer er nå blitt mye viktigere. Om du skaper en ny familie kan du lage et slektstre som forteller om hvilket slektskap simmene har til hverandre. Nytt er også at simmene eldes i løpet av spillet og derfor også kan dø av alderdom. En sim har mulighet å bli gravid, noe som raskt merkes om et par har prøvd å lage baby sammen og simmen noen dager senere begynner å kaste opp om morgenen. Om man ikke ønsker seg baby kan man woohoo’e litt uskyldig sammen isteden. Simmene blir i tillegg sjalu, og en forlovelse kan raskt bli brutt om en Sim ser sin forlovede kline med vaskehjelpen. Nå er nemlig også serviceansatte som butikkdamen eller bartenderen potensielle bekjentskaper.

Dette er en annonse:

For simmer som ønsker å oppnå popularitet er nye kommunikasjonsmidler som internett en viktig måte å holde kontakten med. Simmene kan både sende e-post og chatte med hverandre for å holde vennskapet varmt. I tillegg får du et festbarometer som dukker opp idet du inviterer til fest, jo mer vellykket festen er, jo høyere score får du. Og for simmer som ønsker seg flest mulig venner resulterer selvfølgelig en mislykket fest i stor krise.

De nye generasjonene åpner for flere muligheter i spillet. Tenåringene kan være opptatt av å få gode karakterer, mens den eldre garde går med tanker om å pensjonere seg fra jobben. Etter en god natts søvn kan det derimot hende at lysten på å tjene penger har tatt overhånd igjen, om du da ikke velger å låse ønsket om en pensjonisttilværelse i simmens bevissthet. Om kvelden ønsker gjerne tenåringen å snike seg ut for å møte venner, mens gamlefar står på vakt for å passe på.

Alt er altså duket for nye intriger i The Sims 2. For det handler mye om den gode historien og forholdet mellom mennesker i ulike settinger. For å demonstrere dette har du til å begynne med tre ulike byer å spille i. I hver av disse byene utspiller det seg ulike drama. Nye innbyggere har flyttet inn i byen Pleasentview, som vi kjenner igjen fra det originale spillet. Men vi kjenner også igjen noen av de gode gamle innbyggerne. Her har vi for eksempel ungkaren Don hvis største ønske er å få seg flest mulig damer. Strangetown derimot er en by der det en gang krasjet et romskip. Her går romvesner og mennesker om hverandre, og etter å ha blitt bortført av en flygende tallerken har plutselig Pascal fått en stadig voksende mage. I Veronaville er dramaet inspirert av Shakespeare. På hver sin side av elven har rike Julie forelsket seg i fattiggutten Romeo og resten av familiene er i full krig.

I byene kan du spille disse ferdige familiene med stor variasjon i temaene, i tillegg til å skape dine egne familier. En far som prøver å imponere rektor på en fin privatskole til å ta opp sine barn på skolen, en fattig alenemor som prøver å tilfredsstille tre kravstore barn, den ensomme nerden som ønsker å se et spøkelse, rikmannsdøtrene som kjøper seg stadig nye ting, det forelskede paret som ønsker seg et flott bryllupsselskap, eller tenåringssønnen som ønsker å bli rockestjerne.

Dette er en annonse:

Det er når man utnytter The Sims 2’s mulighet til å skape drama og intriger at spillet virkelig kommer til sin rett. De ferdiglagde scenarioene gir oss mulighet til å utforske spillets muligheter ganske raskt, og ta utfordringen i å oppfylle disse simmenes ønsker og drømmer. Og i en familie er det ikke enkelt å tilfredsstille alle. Om to simmer er forelsket i samme jenta kan hun bli nødt å velge mellom dem og som tenåring er det vanskelig å både tilfredsstille sine foreldre, skolens krav, og ønsket om å ha det gøy med vennene sine. Slik reflekterer på mange måter The Sims 2 det virkelige liv i større grad enn noen gang tidligere.

Nå må det nevnes at The Sims 2 tross alt er og blir The Sims. Det er lett å få følelsen av at vi har spilt dette spillet før. Grafikken er klart bedre med større muligheter ved valg av kameravinkel og en ny funksjon som lar deg ta videoopptak av simmene. Musikken er kulere og spillet mer realistisk enn tidligere. Og det er ikke til å komme bort fra at det er noe veldig fengende ved dette spillkonseptet. Men noen store nyheter lar vente på seg i den nye utgaven.

Det som fascinerer med The Sims er vel på mange måter det samme som gjør at vi blir sittende å se på reality-serier og såpeserier. Muligheten til å leve seg inn i andre menneskers liv, og oppleve situasjoner du aldri selv kunne tenke deg å havne i. I tillegg er det noe forlokkende med å regissere disse scenene. Å selv sette dramaet. Også hos simmene vil valgene du tar underveis i livet deres, avgjøre hvordan fremtiden deres vil bli.

Kanskje hadde jeg forventet enda mer nytt i The Sims 2 etter å ha spilt The Sims med alle utvidelsespakkene. Versjonen jeg har fått prøvespille har fortsatt noen bugs og jeg synes utvalget av utstyr til simmene generelt er litt tynt. Jeg får en mistanke om at en ny utvidelsespakke vil komme ganske raskt, men håper at de isteden satser på å legge ut gratis oppgraderinger på hjemmesiden sin. Og det ligger jo tross alt i kortene at en oppfølger av et dataspill er ment å bygge på prinsippene fra originalen, så den store revolusjonen var kanskje litt mye å ønske seg.

For selv om jeg hadde håpet på enda større forandringer i The Sims 2, så blir jeg sittende å leke med simmene mine. Går jeg lei av dem har jeg ti andre familier jeg kan passe på. Stadig dukker det opp overraskelser. Ingenting er helt forutsigbart og spillet byr derfor på utfordringer i tillegg til å pirre nysgjerrigheten.

Jeg har hatt spilt en uke nå og hvor lang tid det tar før jeg blir lei er derfor ikke lett å spå. Kjenner vi utviklerne rett klarer de vel å gi oss lyst til å kjøpe en utvidelsespakke til spillet, idet vi trodde vi hadde mistet interessen for godt.

The Sims 2 er nok litt vanedannende og musikken er vanskelig å bli kvitt når den først har satt seg på hjernen. Selv føler jeg meg litt som en Sim for tiden og det er jo en liten mulighet for at det sitter det noen og morer seg med å la livet mitt gå i ulike retninger, og kaster terning om jeg fortjener å få oppfylt målene mine eller ikke. Kanskje finner du ut at livet er mer enn å sove, spise og gå på jobb, og får lyst å følge drømmene dine, eller så minner dette deg bare om at det er mer i livet enn å sitte inne og spille dataspill. På den annen side er det lite som morer en Sim mer enn å sitte foran datamaskinen, og om simmene ikke har det litt morsomt innimellom, så presterer de heller ikke stort ellers i livet.

The Sims 2
The Sims 2
The Sims 2
The Sims 2
The Sims 2
The Sims 2
The Sims 2
The Sims 2
The Sims 2
The Sims 2
The Sims 2
The Sims 2
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Flott grafikk, smartere simmer og bra lyd
-
Få virkelig store nyheter ellers. Savner multiplayer og mer interaksjon
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

 • Kbomb
  Hva er det ene The Sims sirkulerer rundt? Livet, hvordan lage det, forbedre og forebygge det, og ødelegge det. Hva gjør du når du spiller... 7/10
 • warwigan
  The sims2 the sims2 syns de fleste er det mest geniale spillet med en gang man spiller det, det er det jo også. Men man går fort lei, men når man... 8/10
 • usveinha97
  Ganske kjekt når kommer inn i det, men blir kjedelig hvis man spiller FOR mye om gangen. Ingress: Det blir mye gøyere etter hvor mye man... 7/10
 • Prebaland
  Jeg likte egentlig aldri The Sims, jeg synes ikke det var så artig. Men etter at jeg har brukt mange timer på The Sims 2 så sikler jeg etter The... 7/10

Relaterte tekster

2
The Sims 2Score

The Sims 2

ANMELDELSE. Skrevet av Hanne Tosterud

Simmene er endelig tilbake i ny og forbedret drakt. Grafikken er oppdatert og simmene er blitt mer intelligente og selvstendige.Loading next content