Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

LIVE
HQ
logo hd live | Cocoon
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Norsk
   Gamereactor
   anmeldelser
   The Walking Dead

   The Walking Dead - Episode 5

   Siste episode av The Walking Dead er på samme tid den korteste og mest emosjonelle. Ha snytepapiret klart og forbered deg på en heisatur...

   Abonner på vårt nyhetsbrev her!

   * Påkrevd felt
   HQ

   Den episodebaserte spillserien The Walking Dead er inspirert av Robert Kirkmans tegneserie med samme navn, og handler om en gruppe overlevende i en zombieapokalypse. Hovedfokuset til serien ligger på relasjoner mellom mennesker, og hvordan ulike personer forholder seg til de mest ekstreme krisesituasjoner.

   Det er vanskelig å snakke om siste episode av en såpass historiefokusert spillserie uten å ta for seg det som skjer, men jeg skal prøve å ikke røpe noen detaljer.

   Siden forrige episode ser ting veldig mørkt ut for gruppen. Clementine har forsvunnet, og blir holdt fanget av en ukjent person som så langt kun har gitt lyd fra seg over walkie talkie. Zombiehæren som nesten tok igjen toget i slutten av episode tre har omsider kommet seg frem til Savannah og gatene er nå fulle av udøde. Gruppen har fortsatt som mål å komme seg til Clementine og redde henne, men for å gjennomføre det må de ta en rekke vanskelig valg.

   The Walking Dead
   Dette er en annonse:

   Hvem som er med i gruppen på dette tidspunktet er veldig avhengig av de valgene som er blitt gjort tidligere i serien. Har man kjørt en hard linje hele veien er det fare for at ingen vil være med Lee, slik at han må klare seg selv, men det tror jeg ikke er å anbefale. Selv klarte jeg å finne et kompromiss mellom gruppemedlemmene slik at alle de gjenværende bestemte seg for å bli med på det som tilsynelatende var et selvmordsoppdrag.

   The Walking Dead

   Episode fem har en veldig underlig dynamikk. I begynnelse er det flere tilfeller av sort humor, spesielt fra figuren Omid. Ved en rekke anledninger tok jeg meg selv i å humre tross det mørke bakteppet. Halveis gjennom episoden snur stemningen og blir direkte grusom og neste gang Omid vitser reagerer jeg instinktivt på samme måte som de andre figurene og synes ikke det er hverken morsomt eller passende. Så kommer et vendepunkt der Lee bestemmer seg for at han ikke lenger har noe å tape, og vi blir bydd på en actionscene som ga meg gåsehud. Når jeg endelig fant ut hvem det var som hadde kidnappet Clementine ble jeg både forferdet samtidig som det føltes litt passende. Serien har hele tiden påstått at valg man tar vil få konsekvenser. Jeg føler at The Walking Dead ikke leverer på dette området men det er hvertfall sant at valg man tar ikke blir glemt. Utfallene i spillserien var nok ikke påvirket i stor grad av mine valg, men jeg ble hvertfall tvunget til å ta stilling til det jeg har gjort, både av gode og dårlige ting.

   Episode 5 er den korteste av alle episodene, men det er ikke nødvendigs et stort minus. Når konklusjonen på serien nærmer seg er det nesten litt godt at den kommer før enn siden. Hadde slutten blitt dradd ut i det uendelig hadde det sannsynligvis bare blitt et antiklimaks.

   Dette er en annonse:

   For min del gir jeg siste episode av The Walking Dead to premier, den første er for å ha den bråeste og mest emosjonelle slutten av et spill noensinne, og den andre er for å få meg til å bry meg. Til tross for at episoden var kort ble jeg glad, trist, sint, redd og til slutt lettet.

   The Walking Dead

   Når jeg ser tilbake på serien som helhet føler jeg at den ikke helt levde opp til lovnadene om en dynamisk historie, men den historien som ble servert var godt skrevet, engasjerende og traff meg rett i hjertet. Selv om jeg ikke hadde noen særlig innvirkning på handlingen så levde jeg meg inn i det som skjedde og endte opp med å bry meg om figurene, så det skal manusforfatterene ha all ære for.

   Som jeg har sagt tidligere er The Walking Dead en lineær affære, ikke bare i historien men også i gameplay. Enkelte sekvenser er såpass enkle at alt du trenger å gjøre er å holde nede W for å gå fremover. Gameplay gjennom hele The Walking Dead handler mest om å klikke på venstre museknapp på rett ting til rett tid, og i den forstand er det et ideelt pek-og-klikkspill. Desverre er dette og quick time-sekvenser ikke den beste måten å engasjere spilleren på, og jeg skulle ønske at interaktiviteten stod i stil med kvaliteten på historien. Jeg velger likevel å ikke la dette trekke ned karakteren altfor mye, for når det kommer til stykke er det opplevelsen som er viktig, og ikke hvor avansert teknikken som ligger bak er.

   The Walking Dead

   Jeg anbefaler The Walking Dead på det sterkeste, og gir mine gratulasjoner og sympati til de som nettopp har gjennomført serien. Det finnes spekulasjoner om en sesong 2, men akkurat nå tror jeg bare at jeg vil la inntrykkene synke inn.

   08 Gamereactor Norge
   8 / 10
   +
   Fantastisk historie og stemmeskuespill, passende avslutning, episk sistekamp
   -
   Veldig kort, ikke så dynamisk som lovet, enkelt gameplay
   overall score
   er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

   Medlemsanmeldelser

   • AndyLonn
    Robert Kirkmans historie om de vandrende døde har en ganske ydmyk begynnelse. Skapt av Kirkman og og tegneren Tony Moore ble serien utgitt av indie... 8/10

   Relaterte tekster

   9
   The Walking Dead - Episode 5Score

   The Walking Dead - Episode 5

   ANMELDELSE. Skrevet av Adrian Berg

   Siste episode av The Walking Dead er den korteste, men samtidig den mest emosjonelle. Ha snytepapiret klart og forbered deg på en heisatur...

   5
   The Walking Dead slippes endelig til Wii U

   The Walking Dead slippes endelig til Wii U

   NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

   The Walking Dead skal snart slippes på Wii U. Nå som det episodiske spillet fra Telltale har vært ut på så godt som samtlige plattformer en god stund, må det vel kunne...

   3
   Kommer The Walking Dead til PS4?

   Kommer The Walking Dead til PS4?

   NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

   En Playstation 4-versjon av The Walking Dead: Game of The Year Edition er nå tilgjengelig for forhåndsbestilling hos Gamestop i USA. Den planlagte lanseringsdatoen i...



   Loading next content