Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
The Walking Dead: Season Two

The Walking Dead: Season Two - Episode 3

Zombiespill tar ofte opp vanskelige problemstillinger. Skal man for eksempel kutte av armen hvis noen blir bitt? Et vanskelig spørsmål. I hvert fall hvis du er et lite barn...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Ting har regelrett gått til helvete i episode 3 av The Walking Dead: Season Two. Episoden har fått tittelen "In Harm's Way" som gjør en god jobb i å beskrive stemningen. Gruppen til Clementine har blitt tatt til fange av Carver og blir brukt til tvangsarbeid. Carver forsvarer seg med at alle vil få det bedre der hos dem, med tilgang på mat, elektrisitet og sikkerhet. Hyppig bruk av vold, trusler og manipulasjon, derimot, avslører sannheten. Enkelte i gruppen til Clementine har erfaring med ham, og sier at de burde ikke gi ham noen grunn til å straffe dem. Det store spørsmålet blir da om de skal vente på at en mulighet til å flykte byr seg, eller skal de gjøre alt de kan for å skape en mulighet.

The Walking Dead: Season Two

Midt i det hele står Clementine. Hun er blitt en slags leder for gruppen samtidig som hun er i dens varetekt. Dette er jo så klart for at vi som spillere skal få muligheten til å påvirke historien og ta valg, men det gir også mening i spillet. Clementine er det yngste medlemmet i gruppen, men de vil ikke ta noen store beslutninger uten å rådføre med henne først. Hun er nemlig en av de som har vist seg som mest ressurssterk og handlekraftig, og de som har kjent henne en stund vet at hun ofte ser løsninger der andre kun ser problemer.

Hele episode 3 kan beskrives som et vendepunkt. Gjennom episoden får vi velge hvilken retning Clementine går i og hva slags person hun dermed vil kunne ende opp med å bli. Selv om mange av valgene man tar kan virke små, får de alvorlige konsekvenser og rører ved dypere filosofiske spørsmål. Skal man lyve for å redde seg selv eller stå frem og ta ansvar? Skal man våge å stole på mennesker man ikke kjenner så godt? Kan vold føre til noe godt?

Dette er en annonse:
The Walking Dead: Season Two

Det jeg liker best med denne episoden er hvordan de to retningene Clementine vil ta fremover blir diskret presentert. Enkelte i gruppen til Clementine forsøker selvsagt å skjerme henne, til tross for at hun tidligere har vist hva hun klarer, og andre presser henne til å yte mer, som om hun ikke har noe begrensninger. En av de nye figurene i episoden reagerer på hvor mye tillit enkelte viser til Clementine og kommenterer, ikke ubegrunnet, at hun er jo bare et barn. Senere har Clementine en samtale med den store antagonisten i episoden, Carver, og han bemerker at hun ikke er som de andre. Hun er sterk, ellers hadde hun aldri overlevd så lenge. Han sier at folk vil trenge personer som Clementine om de skal overleve. Selv om jeg ikke ville være enig med han, så tok jeg meg selv i å lene i den retningen.

The Walking Dead: Season Two

Denne episoden byr dessverre på enda mindre interaksjon enn tidligere episoder, og vi er nå nesten helt over på interaktiv film-sjangeren, med bare få hint av at vi faktisk spiller et spill. Samtidig er historien sterkere enn noensinne, med figurer som brenner seg fast i minnet og situasjoner som får hjertet til å rase i brystkassen. La meg bare få si det, om man har forholdt seg nøytral til serien så langt, så vil man ikke kunne spille gjennom denne episoden uten å bli preget av det. Fra nå av er det ingen vei tilbake, og Clementine vil enten omfavne sin plass i den nye verdenen, eller forsøke å klamre seg fast til siste rest av barndommen sin.

Dette er en annonse:
The Walking Dead: Season Two

Jeg har gjort mitt beste for å unngå å avsløre for mye av historien, men nå føler jeg at dere har fått nok sjanser til å kaste dere over The Walking Dead som sultne, hjernedøde kadavre. Fra og med neste episode vil jeg skrive litt mer i dybden om det som skjer, for det er tross alt snakk om en serie som satser tungt på historie. Dessuten blir jeg gal av å ikke kunne dele det med noen. Dere har blitt advart. Episoden 3 av The Walking Dead: Season Two er nå ute. Spill den.

The Walking Dead: Season Two
The Walking Dead: Season Two
The Walking Dead: Season Two
The Walking Dead: Season Two
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Historien blir bare bedre, stemmeskuespillet er fantastisk, kongen over alle cliffhangere.
-
Enda mindre interaksjon, kort episode, ting går på skinner.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Walking Dead 1 og 2-samlinger utsatt

Walking Dead 1 og 2-samlinger utsatt

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Opprinnelig skulle de to Walking Dead-samlingene Complete First Season og Complete Second Season funnet veien til butikkhyllene denne fredagen, men slik blir det ikke....

1
Clementine-figur annonsert

Clementine-figur annonsert

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Denne helgen ble New York Comic Con avviklet, og der annonserte Telltale Games en actionfigur (som det jo heter på godt norsk) av Clementine fra den populære The Walking...Loading next content