Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
The Warriors

The Warriors

The Warriors brutale gjengkrig har forflyttet seg fra gatene til våre lommer. Er det bra, eller er spillet best på konsollene?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det er faktisk 18 måneder siden jeg sist spilte The Warriors, da til Xbox. Det spillet som nå slippes til PSP er ikke mer enn en vanlig konvertering, noe som ikke er dårlig ettersom originalen var et helt greit slåssespill. Alle eldre lesere har sikkert allerede koblet sammen tittelen med Walter Hills kultklassiske voldsfest som faktisk er helt korrekt ettersom handlingen stammer fra det.

HQ

For de som ikke er kjent med The Warriors anbefaler jeg et umiddelbart besøk hos en valgfri velsortert DVD-butikk for å skaffe deg den feteste gjengvoldsfilmen noensinne. For de av dere som tenker å trosse oppfordringen, kan jeg vel bare nevne at den handler om hvordan The Warriors får skylden for et mord de ikke har begått. Spillet starter tre måneder tidligere og dine gjøremål er derfor de sedvanlige som en gjeng alltid (vel?) sysler med.

Det betyr i klartekst at for å skaffe deg et område må din gjeng sette ut såkalte "tags" på taktiske steder, rane butikker, spionere på andre gjenger og stjele ting og tang. Dessuten får man også se hvordan The Warriors ble dannet og hvordan visse nøkkelpersoner blir med. Rockstar har klart å fange gjengopplegget veldig bra og det går kjapt å bli varm i trøyen. For den som har spilt spillet tidligere vil fort kjenne seg igjen. Ettersom PSP'en savner diverse knapper har noen smarte forandringer blitt foretatt blant annet gruppekommandoen. Når man vil kommandere rundt sin gjeng, flyttes man til en meny med Select-knappen. Ikke like smidig, men det funker.

Noe jeg derimot savnet var ristefunksjonen som tidligere ble brukt for å vite hvordan man best skulle rane noen, nå byttet ut mot små ledetråder som får spillet å føles mer som et... spill. Kan høres litt rart ut, men faktum er at The Warriors for øvrig gjør en utmerket jobb med å få stemningen veldig cinematisk i sin fortelling, dette til tross for at mellomsekvensene merkelig nok ikke var gjort om til widescreen. Derfor avtar savnet etter ristefunksjonen på grunn av denne måten å fortelle på.

Nå, et spill basert på The Warriors består naturligvis først og fremst av slagsmål mot gjeng som Hi-Hats, Gramercy Riffs samt Jones Street Boys. Akkurat disse slagsmålene er også spillets største problem. Ikke det at det er direkte dårlig, men veldig middelmådig og det er selvsagt ingenting å basere et spill på. Største feilen er at det ikke finnes noen velutviklede combo-systemer og derfor heller ingen mening å gjøre annet enn å klaske til slåsseknappene.

Dette er en annonse:

Det resulterer naturligvis i at man mest slenger rundt og gir folk en på kjeften gjennom monoton knappetrykking. Selvsagt finnes det muligheter til heftige og brutale angrep, men det hele er temmelig finesseløst og man får aldri noen skikkelig kontroll over sin spillfigur. Dette forsterkes ytterligere av at det kameraet som var umulig allerede til Xbox nå er om mulig enda vanskeligere.

Takk og lov består ikke hele spillet av slike problemer, men Rockstar har med stor finesse innført flere minispill, noe de som leser mine tekster vet jeg elsker. Så selv her og der får man gjøre innbrudd, rane folk og lignende. Selv om alt ikke er bra som de delene der man skal snike à la Manhunt, bidrar det til å fjerne noe av den variasjonen spillet behøver.

Teknisk sett har det meste fra de stasjonære formatene overlevd, selv om animasjonene ikke er helt på topp. Heldigvis er ikke det viktigste i The Warriors som takket være Rockstars omsorg har akkurat det designet og innramningen som får Coney Island til å føles like hardt og rått som det gjorde i den gamle filmklassikeren. Selv lyden er bra der ingenting har blitt ofret bort på PSP'en.

The Warriors fikk karakteren mer enn godkjent av Gamereactor da vi anmeldte spillet til de stasjonære formatene og til tross for at PSP-versjonen er litt dårligere på alle måter, kan jeg ikke si annet enn at dette er en tittel som kanskje burde ha blitt lansert til det bærbare formatet direkte. Derfor får også PSP-versjonen karakteren mer enn godkjent og selv om slagsmålene kanskje kunne ha vært mye bedre, kan det være verdt å sjekke om du elsker spill som State of Emergency og Spikeout: Battle Street.

Dette er en annonse:
The Warriors
The Warriors
The Warriors
The Warriors
The Warriors
The Warriors
The Warriors
The Warriors
The Warriors
The Warriors
The Warriors
The Warriors
The Warriors
The Warriors
The Warriors
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Bra action, variert, heftig musikk
-
Vanskelig spillkontroll, dårlig kamera
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • hellohello
    Filmen The warriors kom for mange år siden. Der er det ungdomms gjenger som slåss. I the warriors spillet er mann forskjellige 'warriors'. Du må... 7/10

Relaterte tekster

3
The WarriorsScore

The Warriors

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki

The Warriors brutale gjengkrig har forflyttet seg fra gatene til våre lommer. Er det bra, eller er spillet best på konsollene?Loading next content