Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
The Wolf Among Us

The Wolf Among Us: Episode 3 - A Crooked Mile

Den tredje episoden av Telltales eventyr er et kroneksempel på at den som venter på noe godt får til slutt noe som er superfett...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det begynner å bli noen måneder nå siden ulven fra tegneserien Fables begynte å vandre iblant oss, men fremdeles har vi ikke kommet lenger enn til tredje episode.

Med et slikt tempo står Telltale Games fort i fare for å miste publikums interesse. Som en slags kompensasjon for dette svarer til gjengjeld studioet med å diske opp det som muligens er den beste episoden til nå, og som foreløpig indikerer en trend på at det episodebaserte spillet bare blir bedre og bedre.

The Wolf Among Us

Vi befinner oss fremdeles blant eventyrskikkelsene som har flyktet fra sine respektive verdener og nå lever så normalt som mulig blant New Yorks innbyggere. Vi følger fremdeles Bigby, den store stygge ulven som i et forsøk på et nytt og bedre liv prøver å holde eventyrskikkelsene i tømmene som sheriff. Og vi forsøker fremdeles å komme til bunns i et mordmysterium, en kriminalsak hvis like aldri har funnet sted blant eventyrfolket etter at de flyktet til vår verden. Ingen kan stole på noen, og det begynner å haste for Bigby å nøste opp i mysteriet.

Dette er en annonse:

Etter at andre episode sluttet med en nokså betydelig avsløring, skulle man tro at kriminalsaken var opplagt. Fullt så enkelt behøver det imidlertid ikke å være. Det er fremdeles en rekke uløste spor som krever Bigbys - og dermed vår - oppmerksomhet, og som ikke det var nok er det stadig nye aktører som vil ha et ord med i laget og komplisere saken ytterligere.

Det er nesten som man skulle tro at alle faktorene bare skaper rot og forvirring, men Telltale trår ytterst varsomt i sitt stilige noir-mysterium. De nye sporene føles aldri som om de er tatt helt ut av det blå, og for kjennere av Fables-tegneserien begynner det hele virkelig å bygge seg opp etter mønster av tegneserieuniverset en har lært seg å kjenne. Og jo mer vi spiller, jo større innblikk får vi i samfunnet eventyrskapningene lever inn under: et komplisert politisk bilde preget av maktkamp og inkompetanse, klasseforskjeller, personlige tragedier og rollefigurer som har langt flere lag enn det man skulle tro. At spillet makter å få dette såpass tydelig frem etter bare tre episoder er heller berømmelig.

The Wolf Among Us

Som vanlig er i Telltale sine spill presenteres du her på valg. Noen av valgene får større konsekvenser enn andre, og særlig interessant er det at episode tre fort kan ende opp med at du går glipp av sentrale biter av puslespillet uansett hva man velger. Her gjelder det med andre ord å trå varsomt og tenke seg om, selv på den korte tiden man har til å foreta beslutninger. Det er fremdeles også slik at mesteparten av spillet består av nettopp disse beslutningene og dialogen i for- og etterkant. Spesiell aktiv deltakelse fra spillerens side forventes ikke, og i de situasjonene man faktisk får gå fritt rundt for å etterforske åstedene er verken variasjonen eller vanskelighetsgraden noe å få bakoversveis av.

Dette er en annonse:

Slike svakheter til tross er det likevel noe som spenner meg fast til tredje episode av The Wolf Among Us. Det kan selvfølgelig ha noe med min generelle forkjærlighet for noir-sjangeren, gode kriminalmysterier og/eller Fables-tegneserien. Kombinasjonen man får på ferden med Bigby er uansett fortsatt knall, og med to episoder igjen av spillet er det fremdeles noe å se frem til i tilfelle sommermånedene skulle bli regntunge og våte.

The Wolf Among Us
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
En komplisert kriminalsak ikledd stilfull og mesterlig atmosfære når sitt foreløpige høydepunkt.
-
Fremdeles lite aktiv spilling.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

En annens mening

Får i ulveklær - Tomas Veiden

The Wolf Among Us har vist seg å være alt annet enn stort og stygt. De to første halvannen time lange episodene var raskt overstått, men til gjengjeld proppet med mystikk og spenning. Med en unik kombinasjon av dunkel musikk, rå brutalitet og en dyster atmosfære har utvikler Telltale Games utvidet repertoaret sitt ytterligere og attpåtil frontet spill som fortellermedium. Nå er det på tide med en kaffepause.

Episode 3 leverer i det store og det hele det samme som de foregående kapitlene. Som spiller fristes man som aldri før til å slippe løs sitt indre udyr, men etter å ha bestemt meg allerede i første episode for å være en likandes Bigby, trives jeg fortsatt greit som snill bisk. Der The Walking Dead hadde mange tvetydige moralske valg, balanserer The Wolf Among Us mer mellom «good cop» og «bad cop», noe som nok ikke er like interessant i lengden. Sjokkeffekten av å se eventyrfigurer som denger løs på hverandre er dessuten utgått.

Det betyr ikke at tredje del av The Wolf Among Us er kjedelig. Karaktergalleriet og dialogen er like brilliant som før, og vi får dessuten et nytt innblikk i Bigby og mordmysteriene i New Yorks eventyrdistrikt. Det har bare ikke helt samme punch som tidligere. Se på det som spillverdens svar på sesong 3 av Dexter, hvis du har sett den serien.

Jeg tviler ikke på at utvikleren kan skru opp tempoet i Fabletown, og gleder meg som alltid til neste episode. Når det er sagt føltes den store stygge ulvens pust og pes denne gang mer som et pust i bakken.

6/10

Relaterte teksterLoading next content