Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Tomb Raider: Angel of Darkness

Tomb Raider: The Angel of Darkness

Lara Croft dukker igjen opp både på film- og spillfronten. Enda en meningsløs oppfølger, eller?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det er ikke noe særlig nyskapende at denne brystfagre kvinnen dukker opp både på film- og spillfronten. Spillene nådde nye høyder da de ble utgitt på den gamle grå, og jeg må bare innrømme at jeg kan ikke tror noen andre har drept Lara så mange ganger som jeg har gjort. Hun var rett og slett en litt vanskelig kvinne å styre. Filmene om samme dama er så som så, men de er likevel ganske kule og inneholder masse action, noe som betyr at plottdelen kanskje blir en smule lite utviklet. Alle kjenner til Lara Croft. Derfor trenger ikke den (unge?) heltinnen noen ytterligere introduksjon.

Hvor har jeg sett det før?
Heltinnen vår er i trøbbel, og det er ikke snakk om uskyldig trøbbel. Hun er mistenkt for drap og selv har hun ikke peiling om det kanskje er hun som står bak. Politiet i Paris raser i hvert fall etter henne. Den eneste måten å bli kvitt disse innpåslitne blåuniformerte mennene er å bevise sin uskyld, noe som viser seg å bli et langt eventyr. Muligens et av de lengste jeg har spilt på lenge. Det er klart det ikke er et av de mest originale plottene jeg har sett, men dette har potensiale til å bli bra.

Spillet har en innlæringdskurve det går an å følge, selv om spillet kanskje blir en smule pirkete. Lara er nemlig fremdeles en vanskelig kvinne å kontrollere, selv om hun nå har fått mange nye egenskaper. Nå kan hun snike seg langs vegger, kikke forsiktig rundt hjørnet og overraske fiender ved å snike seg innpå dem bakfra. Litt Metal Gear inspirert, med andre ord. Likevel danker hun verken ut Snake eller Raven. Du kan også klatre opp takrenner og liknende, noe som gjør sightseeing av Paris mye mer spennende. Men du må fremdeles "stille deg opp" for å ta et hopp, og passe på å trykke på de rette knappene til rett tid.

Hun ser veldig bra ut, det skal jeg ikke klage på, men hun kan være et helvete å styre, og når kameraet slår jeg vrangt av og til, kan dette få fatale følger. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger denne jenta trår til med sin glimtende intelligens og hopper rett av en plattform og ned i døden. Det finnes ikke noe mer irriterende enn nettopp det. Jeg har heller ikke tall på hvor mange ganger jeg trykker på X for å få henne til å komme seg opp når hun henger etter armene på en kant. Det eneste det resulterer i er at hun slepper taket for å da rase 50 meter rett ned i bakken. (Sier jo bare litt om mine spilleegenskaper...)

Grafisk vidunder
Jeg er rett og slett fascinert over grafikken på dette spillet. Brettene er naturlige og virkelighetstro med mange små detaljer. Søppel som ligger på bakken, blader og blomster, og så har du den behaglige dissingen av Lara Crofts bryster. Men detaljgraden blir litt negativt rammet når du ikke klarer å hoppe over et 1,5 meter høyt gjerde, men et 10 meter langt hopp er ikke noe problem. Du kan også åpne skuffer og skap, og flytte på omgivelsene, noe som alltid er spennende. Alt det ser ut som om det kan klatres i, kan antagelig det. Men er du sterk nok til å nå toppen? Når du starter å klatre dukker det et grep-o-meter. Det synker og blir mindre, og i det det forsvinner mister vår heltinne grepet. Men ved å gjøre visse handlinger kan du øke dette grep-o-meteret, slik at du kan klatre høyere og lenger enn tidligere. Dette virker kanskje som en bra funksjon, men litt senere vil jeg forklare hvorfor det ikke er en så bra funksjon likevel.

Dette er en annonse:

Kunstig intelligens versus naturlig dumhet
Igjen så har det blitt bevist at kunstig intelligens ikke kan måle seg med naturlig dumhet... Menneskevaktene du møter på har en tendens til å være både korttenkte og trangsynte. De har problemer med å unngå å løpe inn i omgivelsene og sette seg fast. De kan også finne på å jage deg rundt et glassmonter med skarpladde våpen. De viser stor bekymring for glassmotrene, men hadde en kvinne utrustet med masse våpen herjet og hoppet på og løpt rundt disse glassakene, hadde nok ikke akkurat vaktene vært voldsomt bekymret om de måtte skyte gjennom litt glass...

Skulle du finne på å skyte dem har de som regel et realistisk kollaps og lander slik omgivelsene tillater det (bortsett fra at de av og til har armer og bein innmurt i vegger og slikt). Av og til glir denne filledokke effekten litt for hardt igjennom og liket blir en smørje av armer og bein i alle retninger, noe som ikke akkurat er realistisk.

I tillegg har utvikerne begått den aller største actionspillsynden som finnes: Fire sekunder etter at de har gått ned for telling begynner likene å blinke fanatisk, før de forsvinner. De BLINKER! Det er absolutt det verste jeg vet når det kommer til slike spill. Smelt likene bort hvis du må ha dem vekk, men å la likene blinke er omtrent like ille som å la en gaffel skrape mot en tallerken. Det er en dødssynd, rett og slett.

Historien utvikler seg bra, med dialoger du kan delta i. Dette elsker jeg, og varierer mellom å være følsom og å være uinteressert effektiv. Det gir forskjellige resultater og du kan risikere å gå glipp av viktig informasjon dersom du er for snill eller for spiss i tonen. Artig.

Dette er en annonse:

Oppgavene i spillet er ikke akkurat nyskapende, men du vil bruke lang tid på å finne frem, løse problemer og fjerne hindringer. En ny hindring er at du kanskje ikke er sterk nok til å sparke opp en dør, du kan være for svak til å flytte en tung gjenstand eller så klarer hun ikke å hoppe langt nok. Dette gir hun tydelig beskjed om ("Nei, jeg er ikke sterk nok til å flytte på denne statuen, jeg. Og å hoppe så langt? Nei, det klarer jeg iallfall ikke. Ikke søren." <img border="0" width="15" alt="" src="/lay/smil/wink.gif"> ofte uten engang å prøve først. Det er slike ting jenter vet. Men ved å flytte på akkurat den kassen der, eller å sparke opp akkurat den tredøra der, så blir hun sterkere. Det virker kunstig at hun plutselig etter å ha dyttet på 32 forskjellige kasser, så skal akkurat den ene boksen gjøre henne sterk nok til å klare hoppet...

Dårlig poleringsarbeid
Det virker rett og slett som dette gode spillet blir trukket ned av ting og tang som burde vært ordnet før spillet ble gitt ut. Det er ikke snakk om store ting, men mange små ting som trekker spillet sakte men sikkert nedover. Jeg opplevde flere ganger at armen hennes ble noe misfostret når jeg loadet et nytt spill. Den svingte rundt og rundt som en tentakel før hun begynte å skrike og døde. Har også opplevd at lyden har hengt seg opp, og fletta hennes som vanligvis henger nedover ryggen og dingler, svingte alle veier i en helgelig fart. Hun så mer ut som et helekopter på en oljeplattform i Nordsjøen klar til å ta av, enn den spretne heltinnen vår med et ryggbrekkende brystspenn.

Grunnen til at jeg gir spillet så dårlig gameplaykarakter er nettopp disse smådetaljene som det skulle vært gjort noe med. Det finnes ikke noe mer irriterende enn å se et så bra spill med et godt opplegg og god planlegging bli ødelagt av at utviklerne ikke orket å gi full innsats helt ut (eller ikke hadde tid til det...). Men det er for all del et kjempespill, dersom man klarer å se bort i fra disse småfeilene.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Grafisk overlegent, spennende og episk spill.
-
Mange og lange loadetider, vanskelig kontroll og mye småfeil som burde vært fikset.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content