Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Top Spin 3

Top Spin 3

Tennisfeberen nådde akkurat sitt høydepunkt idet Rafael Nadal slo Roger Federer i finalen i verdens mest prestisjetunge tennisturnering: Wimbledon. Men tennismoroa fortsetter på konsollene i Top Spin 3.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Solen steker gjennom det nypussede vinduet. Jeg har kommet meg ut av sengen, tatt på meg hvite sokker, ny hvit shorts og en hvit singlet. På hodet har jeg et hvitt pannebånd. Strandlooken er intakt, men jeg har ingen planer om å dra dit på en slik en praktfull dag. De neste timene skal tilbringes i en svart skinnstol, med en Xbox 360-kontroll i hånden mens 2K Sports tredje utgave av Top Spin utfolder seg foran mine uskyldsblå. Heldigvis ble ikke savnet av strandliv det helt store, da tennis presentert på denne måten virkelig underholder.

HQ

Helt siden jeg var liten knert og spilte tennis på Sega har jeg følt meg rimelig sikker på at jeg er et tennisgeni, enkelt og greit. Dette er ikke tilfelle. Etter å ha kastet med rett ut i felten mot Bjørn Borg, og blitt ydmyket, ble det fort klart at jeg måtte gå grundigere til verks. Top Spin School anbefales til alle. Et meget godt grunnkurs i spillets forskjellige server, mottak, spesialskudd og så videre. Hvilke knapper bør man trykke på? Når trykker man, og hvor lenge? Hvor bør man stå plassert? Hvordan slå spillere som står langt unna nettet? Nært nettet? Top Spin School lærer deg alt du trenger å vite.

Med strøkent vitnemål i bagasjen tok jeg fatt på nye utfordringer. Fem strake tap senere er jeg tilbake på skolebenkenken på sommerkurs. Her må det pugges formler til de sitter klistra. Top Spin 3 er nemlig ingen dans på roser. Alt handler om timing og plassering. Slipp knappen i rett øyeblikk, styr den gule tennisballen utilgjengelig for motstanderen. Lobber du når det ikke trengs kan du forvente deg en illsint smash tilbake. Forehand fremfor backhand kan fort bli avgjørende. Vær årvåken konstant, ta skolen seriøst, og du vil bli belønnnet med en deilig følelse av mestring. For når tennis blir like naturlig som å puste, og kontrollsystemet sitter som støpt i fingrene dine, da er Top Spin 3 virkelig givende.

Hele poenget er å lage din egen karakter, i mitt tilfelle Benny Bunny. En høy, tynn, mørkhåret kæll fra Norge. Så skal du altså gjøre vedkommende til den aller største stjerna på tennishimmelen. Til å starte med utfordrer du lokale nybegynnere på ditt eget nivå, før du får delta i din første turnering. Og her begynner dine første store steg mot verdenseliten. Nå er kalenderen din for hele året fullbooket av turneringer som du selv kan velge og vrake mellom. I tillegg kan du også velge konkurranser etter vanskelighetsgrad, så om du fremdeles ikke holder racketen støtt mellom henda kan det lønne seg og fortsette med forholdsvis enkle utfordringer. For mitt vedkommende ble hele første halvår preget av dårlige resultater og mye frustrasjon, uavhengig av nivå på motstanderene. Det er en morsom utfordring å bli bedre, men det skal sies at tennis er en sport som kan bli litt repeterende og småkjedelig etter for mange kamper på rad.

Etter kampene tjener man poeng som kan brukes på nye antrekk, og kanskje et par nye sko er på sin plass? Om du liker klærne dine kan du investere i en ny frisyre, eller pynte kroppen med en tatovering? Du får også erfaringspoeng som du kan forbedre spilleren din med, både på volley, lobb eller hva du måtte ønske.

Dette er en annonse:

Grafisk sett leverer 2K Sports en aldri så liten lekkerbisken. Animasjonene er detaljerte og ser levende ut. Bevegelsene er naturlige og vil aldri gjøre deg misfornøyd. Eneste minus må være publikum, som har en tendens til å sitte tvillingvis, og klappe i faste mønster, helt i takt. Men dette er uansett småpirk. Dessuten fokuserer øynene dine på banen og kampen, tilskuerne blir derfor ubetydelig for opplevelsen.

Det florerer ikke akkurat av tennisspill på markedet, og nærmeste konkurrent til Top Spin 3 blir Segas Virtua Tennis 3. Ved første øyekast kan disse virke mer eller mindre identiske, men det er et fundamentalt forskjellig spillsystem i disse to. Virtua Tennis 3 er mer et arkadespill mens Top Spin 3 heller mer mot simulator. Å være verdensmester i Virtua Tennis før du begynner på Top Spin 3 er ingen fordel, du bør være forberedt på grisejuling og å lære deg sporten på nytt fra bunnen av.

Alt i alt er det et solid stykke tennisspill som blir servet i norske spillhyller denne sommeren. Det er utfordrende og krever litt tid, men blir aldri så vanskelig at man ødelegger kontrollen i rent raseri. Ta med konkurranseinstinktet ditt over på Xbox Live mot resten av verden, så har jeg ikke noe problem med å anbefale tennis i ferien. For kjennere og fans av sporten: et must. For alle andre, verdt å gi en sjanse.

Top Spin 3
Dette er en annonse:
Top Spin 3
Top Spin 3
Top Spin 3
Top Spin 3
Top Spin 3
Top Spin 3
Top Spin 3
Top Spin 3
Top Spin 3
Top Spin 3
Top Spin 3
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Kjempemessig grafikk og morsomt å mestre.
-
Litt ensformig i lengden
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

Top Spin 3Score

Top Spin 3

ANMELDELSE. Skrevet av Thor Benjamin Brekken

Tennisfeberen nådde akkurat sitt høydepunkt idet Rafael Nadal slo Roger Federer i finalen i Wimbledon. I Top Spin 3 fortsetter moroa!

0
Top Spin 3

Top Spin 3

FORSPILL. Skrevet av Joachim Gresslien

Et spill som kjenner sitt publikum, til et publikum som kjenner sitt spill. Joachim Gresslien har klasket tennis... Les alt innenfor!Loading next content