Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Torchlight

Torchlight

Den sjarmerende Diablo-klonen har ankommet konsoll. Kim Visnes gir deg svar på hvorvidt overgangen har gått knirkefritt...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Torchlight er ikke akkurat et nytt spill - det ble sluppet til PC allerede i 2009 - men på Xbox Live Arcade har Runic Games gått tilbake til tegnebrettet og gjort om hele kontrollsystemet for å tilpasse det til håndkontroll fremfor mus og tastatur.

Du starter spillet idet du ankommer Torchlight, en liten landsby som ligger på en gigantisk åre med Ember, et mineral som gir mennesker og utstyr magiske krefter. Idet du ankommer byen blir du møtt av Syl, som ber om din hjelp til å finne sin mentor, en alkymist ved navnet Alric.

Deretter bærer turen inn i gruven for å finne ham, og du må bevege deg blant monstre og andre udyr for å finne frem, samt sette en stopper for korrupsjonen av Ember som har fått sivilisasjoner til å falle før, og som også ødelegger for nåtiden.

Torchlight vandrer tett inntil Diablo, da de som i sin tid var med på å starte Blizzard North - selskapet bak det originale Diablo i 1996 og oppfølgeren Diablo II i 2000 - også var med på å starte Runic Games. Det er fra Diablo det meste av inspirasjonen kommer. Kameravinkelen er lik, spillmekanikkene er like - stort sett hvordan hele spillet er bygget opp.

Dette er en annonse:

Mye av det som er likt har derimot blitt pusset opp, og en finpolert lakk er lagt over det hele. Spillet føles bunnsolid og man har lett for å bli hektet. Det som kanskje vil gi litt avsmak for noen er den fargesprakende og litt barnevennlige stilen det hele har fått. Det tar ikke seg selv så veldig høytidelig, og det ser man på områdene du befarer, samt monstrene du møter. Det er ofte du ser ting som prøver å drepe deg og tenker "Å så søt den er!"

Det er tre klasser å velge mellom. Kriger, magiker og bueskytter. Det er variert nok til å holde det spennende når du spiller, men de føles veldig like når man kommer litt lengre ut i spillet. Noe som kan gjøre det kjedelig.

Torchlight er et flott enspillerspill, og det er det som er det triste. Total mangel på flerspiller gjør at spillet kan bli kjedelig etter en stund. Spesielt med tanke på at Runic Games i utgangspunktet hadde sett for seg at at man skulle spille flere, som i Diablo. Dette ble utelatt av PC-utgaven, og arbeidet på en MMO-utgave av spillet begynte. Og det er fortsatt ikke tilstede i 360-versjonen heller.

Nå er jo ikke Torchlight 2 langt unna - det sies at det lanseres til sommeren - noe som gjør at vi på sett og vis kan se bort ifra mangelen på flerspiller. Selv om spillet kun er for en person, så er det mange timer med underholdning som venter deg.

Dette er en annonse:

Og du er egentlig aldri alene, med tanke på at de tre spillbare klassene alle får et hjelpedyr som følger dem. Du kan velge mellom en katt, ulvehund eller en slags øgle. Disse dyrene kan bære ting du finner, samt løpe til byen og selge det de bærer på, slik at du selv slipper å gjøre dette.

Den beste forbedringen med denne utgaven, er det nye kontrollsystemet. Torchlight var som skapt for å spilles på konsoll. Du beveger karakteren som i alle andre eventyrspill og dreper monstre på monstre, plukker opp nytt utstyr og gull for å kjøpe ting i byen.

Alt i kontrollen sitter som det skal. Du kan definere hvilket angrep som skal tilhøre hvilke knapper, og å sette det opp er veldig lett i talentmenyen.

Konklusjon
For de som har PC- eller Mac-utgaven vil ikke Torchlight til 360 gi noe mer enn forbedret kontroll og et hint av nytt innhold her og der. Det er mye Runic Games kunne gjort mens de holdt på med overføring fra PC til Xbox 360.

I stedet får du et spill du har spilt før som verken er bedre eller dårligere. Om du likevel velger å kjøpe det, vil det merkes at spillet faktisk spiller bedre på 360 enn det gjør på PC. Det føles mer naturlig å spille et eventyrspill med en kontroll fremfor mus og tastatur, spesielt et så lite og sjarmerende spill som dette.

For de som aldri har prøvd Torchlight før er det absolutt verdt den lille summen det koster på Xbox Live. Det er mye spill for pengene, og er allerede regnet som en klassiker.

Torchlight
Torchlight
Torchlight
Torchlight
Torchlight
Torchlight
Torchlight
Torchlight
Torchlight
Torchlight
Torchlight
Torchlight
Torchlight
Torchlight
Torchlight
Torchlight
Torchlight
Torchlight
Torchlight
Torchlight
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Skarp og sjarmerende grafikk, flott underholdning for lite penger, kontrolloppsettet sitter som et skudd
-
Ensformige områder, ingen flerspillerdel
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • Noral
    Jeg så virkelig frem til Torchlight, når jeg først hørte at det skulle komme et spill som apet etter Diablo sitt gameplay, utforske en verden med... 6/10

Relaterte tekster

1
TorchlightScore

Torchlight

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Visnes

Den sjarmerende Diablo-klonen har ankommet konsoll. Kim Visnes gir deg svar på hvorvidt overgangen har gått knirkefritt...Loading next content