Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Transformers

Transformers

Robotene er endelig tilbake i spillbar versjon! Er Ataris nye tittel verdt en kamp mot Megatron?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

På åttitallet skjedde det en aldri så liten revolusjon, hva angikk både min og mine venners hverdag. Plutselig fikk vi mange TV kanaler og en av dem var den legendariske Sky Channel. I selskap av Fun Factory og The DJ Kat show ble både hverdager og helger tilbrakt foran TV skjermen, og Emil, Professor Balthazar og Leikestova ble byttet ut med tøffere og moderne serier som He-Man, Inspector Gadget og ikke minst The Transformers! Selv i dag, tjue år senere husker jeg kjenningsmelodien til favorittserien. Det gjorde mildt sagt inntrykk. Samtidig var Commodore 64 husets nye tekniske vidunder, men først nå får jeg lov å innta rollen som Optimus Prime digitalt.

HQ

På åttitallet måtte vi nøye oss med Transformers figurene, som absolutt var en slager. Dette spillet er egentlig ikke basert på den gamle tegneserien, men derimot på den nyere versjonen, kalt Transformers Armada. Jeg har ikke sett denne selv, men allikevel var forventningene høye da spillet landet i postkassa. Nytt i historien er de små Minicons robotene, som er en slags arbeiderklasse-roboter på menneske størrelse. Disse tassene var også i besittelse av mektige krefter, som lett kunne misbrukes. Derfor ble de samlet og sendt avgårde ut i galaksen, så disse kreftene ikke skulle misbrukes. Selvfølgelig startet krigen mellom Autobots og Decepticons på deres hjemplanet, Cybertron, og det er her spillet begynner.

Miniconenes romskip har kjasjet på jorden og de er nå spredt ut over hele planeten. Decepticonene er på sporet av dem og vil naturligvis misbruke kreftene deres i krigen mot Autobotene, noe du selvfølgelig må sette en stopper for. Som spiller vil du kunne velge mellom tre forskjellige Autobots; Optimus Prime, Hot Shot og Red Alert. Alle har forskjellige styrker og svakheter og du kan bytte karakter og modifisere den med Minicons du finner, gjennom hele spillet. Litt skuffende er det allikevel at man ikke får spille som Decepticons (de er jo mye tøffere...).

Banene er store og flotte, og selvfølgelig stappfulle av diverse Decepticons som vil gjøre alt de kan for å hindre deg i ditt oppdrag. Oppgraderingen av våpen med Minicons fungerer glimrende og du har hele tiden muligheten til å forsterke f.eks. våpen og skjold med disse. De du ikke bruker sendes tilbake til moderskipet og kan hentes frem ved en senere anledning. Selve kampene foregår vekselvis i tredje- og førstepersons vinkler, som du kan bytte mellom etter behov. I førsteperson har du muligheten til å zoome inn og snipe ganske nøyaktig, men det begrenser samtidig bevegelsesmulighetene dine og fiende har lettere for å treffe deg. I tredjeperson kan du derimot plaffe løs mens du strafer rundt og dermed blir et vanskeligere mål. Kombinasjonen fungerer glimrende og gir gameplayet et ekstra puff i riktig retning. Som sagt har også de forskjellige robotene forskjellige egenskaper og aktiv bytting mellom disse tilføyer spillet et snev av strategi også. Er du ingen dedikert Transformers-fan kan nok spillet virke en smule monotont i lengden, siden alle oppdragene kun handler om å finne minicons og disse evinnelige informasjonsbrikkene. Ofte er disse også godt gjemt og vil kreve at du går grundig til verks i din søken rundt på de store banene.

Forvandlingen fra robot til kjøretøy er også en viktig del av spillet. Under krigingen skal en helst løpe rundt som robot for å ha noen sjans, mens kjøretøysmodusen er prekær når det kommer til å forflytte seg mellom områdene i spillet. Ofte må du foreta forvandlingen til kjøretøy, for så å gi bånn gass og hoppe over dalsøkk og raviner i landskapet. Mest av alt er det bare en gimmick for å få brukt kjøretøysmodusen, men for fans er det jo et absolutt must for å få den rette Transformers-følelsen. Gameplayet inneholder mange forskjellige aspekter, som f.eks. reinspikka action, kjøring, litt plattformhopping og ikke minst innsamling av minicons og informasjonsbrikker. Det heftigste er utvilsomt kamp-sekvensene, men de andre aspektene kommer også til sin rett. Det er kanskje ikke like imponerende som jeg hadde forventet, men det blir aldri kjedelig og er du en Transformers fan, som meg, så er dette et spill du absolutt ikke bør gå glipp av. Selv om tegneserien ikke sendes på disse breddegrader er allerede en ny sesong igang i statene, noe som igjen lover godt for en oppfølger. Jeg håper bare utvikleren inkluderer muligheten for å spille som Decepticons og kanskje bruker litt mer tid på å variere gameplayet en smule.

Dette er en annonse:
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Fete kamper, flotte miljøer og et fengende gjensyn
-
Lyden skuffer, man kan ikke spille som Decepticons
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

4
TransformersScore

Transformers

ANMELDELSE. Skrevet av Vegar Beide

Robotene er endelig tilbake i spillbar versjon! Er Ataris nye tittel verdt en kamp mot Megatron?Loading next content